Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 листопада 2021, 09:02
11582
1

Застуда і Луческу, лайка і Селезньов, Маріуполь і скандал, Адамюк-бісіклета

Найцікавіші події другого туру УПЛ – в нашому традиційному огляді

| Оновлено 13 листопада 2021, 09:02
11582
1
Застуда і Луческу, лайка і Селезньов, Маріуполь і скандал, Адамюк-бісіклета
ФК Минай. Євген Селезньов

Чемпіонат України набирає обертів. Поступово вимальовуються і фаворити, і аутсайдери. «Шахтар» здобуває другу поспіль перемогу, його заклятий «біло-синій» друг стартує з розгрому. Кулач дебютує за «Динамо», а Селезньов - за «Минай». Головний скандал туру - в Маріуполі. Далі буде ще цікавіше.

Краватка туру

«Більш справедливим підсумком поєдинку була б, все-таки, нічия», - ніби вибачався після гри з «Металістом-1925» наставник «Колоса» Руслан Костишин. Швидше за все тому, що його колезі - Валерію Кривенцову - на наступний день після матчу виповнилося 48 років. Тренер харків'ян, визнаний найкращим серед своїх колег в першому турі, цього разу в якості подарунка отримав лише горезвісну «краватку».

Терпіння туру

До середини другого тайму матчу проти «Львова» у «Шахтаря» не виходило зовсім нічого. Команда Де Дзербі, хоч і володіла територіальною перевагою, контролювала м'яч і на порядок перевершила опонентів за кількістю передач, але реальних загроз для воріт Костика не створила. Лише на 73 хвилині гостям вдалося зламати оборону «Львова» - відзначився новачок «гірників» Траоре, який забив у другій поспіль грі. Після цього голу господарі поля «розсипалися», і пропустили ще двічі.

Слова туру

Після гри зі «Львовом» наставник «Шахтаря» Де Дзербі розтікся думкою по древу: «У нашого сьогоднішнього суперника є швидкісні гравці. Я просив футболістів бути дуже і дуже уважними. Вважаю, що в цих матчах важко побачити, де є складнощі. Ти помічаєш їх, коли пропускаєш гол, але тоді пізно. Потрібно думати заздалегідь, іноді навіть негативно, створити правильний контекст, щоб грати з м'ячем і без. У більшості випадків ми робили це добре, проте в перші секунди обох таймів допустили помилки. А в основному провели дуже і дуже хороший матч».

ФК Шахтар. Роберто Де Дзербі

Бешкетник туру

«Цар» повернувся: після скандального відходу з «Колоса» досвідчений і харизматичний Євген Селезньов знайшовся в «Минаї». 36-річний форвард, котрий маніакально налаштований побити бомбардирський рекорд Шацьких/Реброва, вийшов у старті на матч проти «Олександрії». І запам'ятався своєю поведінкою як на полі, так і поза ним. На полі «Селя» приємно здивував націленістю на ворота і непоганою функціональною готовністю. А ось за межами газону знову взявся за старе. У підтрибунному приміщенні, під час перерви в матчі, він встиг зчепитися в словесній дуелі з одним із тренерів суперника, а також футболістом Бабоглом. Ясна річ, при цьому використовувалася і нецензурна лексика, була і пропозиція вийти «один на один». Все це закінчилося для дебошира «гірчичником».

Перенесення туру

Концерти Макса Коржа та Дмитра Монатика на одеський стадіон залучили численну аудиторію. Як наслідок - газон на арені виявився непридатним для футболу, і на прохання «Чорноморця» його домашній поєдинок проти «Дніпра-1» відбувся в Дніпрі. Нічого хорошого з точки зору підсумкового результату «морякам» це перенесення не дало: вони без шансів розгромно поступилися 0:3.

Гол туру

Дуже крутий м'яч в ворота «Чорноморця» забив Адамюк. Захисник «Дніпра-1» підключився до атаки в середині другого тайму, і, отримавши передачу від Кравченка, наважився пробити в падінні боковими ножицями. І залетіло! Так, був невеликий рикошет від нещасного Дубка, який кількома хвилинами раніше зрізав м'яч у свої ворота, але цей факт не зменшує ні заслуг Адамюка, якому партнери вже встигли приклеїти кличку «Володя-бісіклета», ні його шедевру.

Банер туру

Схоже, з народною творчістю в славному місті Одеса все в повному порядку. У першому турі фани «Чорноморця» не намагалися відзначитися оригінальністю, тому просто вивісили в Чернігові банер з закликом до Юрія Мороза забиратися геть. Цього разу все було набагато тонше. На матчі проти «Дніпра-1» вболівальники «Чорноморця» вивісили полотнище з наступним змістом: «Одеса, +14, Мороз, «Чорноморець» буде штормити». Не дуже просто, але цілком зрозуміло.

Уболівальник туру

Наставник дніпрян Йовічевич в матчі першого туру - проти «Ворскли» - не стримав своїх емоцій і був вилучений з тренерського містка. Гру своєї команди проти «Чорноморця» хорватський тренер дивився з трибун стадіону, а безпосередньо діями «Дніпра-1» керував помічник Ігора - Юрій Беньо. Цього разу Йовічевичу не довелося виходити з себе. Швидше навіть навпаки: 47-річний фахівець спокійно реагував на те, що відбувається, адже його команда впевнено вела гру. А в моменті з голом Адамюка хорват поаплодував своєму підопічному.

Реабілітація туру

«Команда потрапила в психологічну яму після матчу з КуПС, тому сьогодні потрібно було вигравати, щоб підняти моральний дух», - так відзвітував про матч проти «Руху» головний тренер «Ворскли» Юрій Максимов. Наставник полтавчан не лукавив: після поразки від фінів в «ямі» перебувала не тільки полтавська команда, але і її тренер. З чуток, в разі поразки від львів'ян Максимову напевно вказали б на двері. Але поки що не вкажуть. «Виграли - значить, все нормально», - резюмував тренер «зелено-білих».

Чутка туру

Після резонансної поразки «Ворскли» в кваліфікації Ліги конференцій від фінського КуПС, головний тренер команди Максимов і його перший помічник Уляницький серйозно «побили горщики». Відразу після того поєдинку помічник наставника полтавчан зібрав речі і поїхав до Києва. Причиною начебто став конфлікт між фахівцями, в ході якого Юрій Вільйович звинуватив Віктора Васильовича в некомпетентності. Так це чи ні - достеменно не відомо. Але на матчі проти «Руху» Уляницького на тренерській лаві «зелено-білих» не було.

Скандал туру

«Маріуполь» з перших хвилин домінував в домашній грі проти «Десни». І продовжував це робити навіть тоді, коли залишився в меншості: за дві жовті картки був оперативно вилучений Кащук. Але сил для того, щоб здобути позитивний результат у цьому матчі, команді Остапа Маркевича не вистачило. На другій компенсованій хвилині другого тайму «Десна» зусиллями Безбородька забила переможний гол. Денис відзначився з передачі Завійського. Все б нічого, але в момент прийому м'яча форвард чернігівчан знаходився в положенні поза грою. Напевно система ВАР могла відновити справедливість і виправити рішення арбітра Козика, але її на матчі не було.

Розгром туру

Найкраща команда УПЛ минулого сезону і найкраща команда першої ліги минулого чемпіонату - такою була вивіска зустрічі на «Олімпійському» між «Динамо» і «Вересом». Зустріч старих знайомих по «Шахтарю» - колишнього тренера «гірників» Мірчи Луческу та його колишнього підопічного Юрія Вірта виявилася з «одностороннім» рухом. Вже до шостої хвилини кияни вели 2:0, а завершили з комфортною перевагою в чотири сухих м'ячі. «Верес» в тому матчі не завдав жодного удару в площину воріт. Головне питання так і залишилося без відповіді: чи то «Динамо» настільки сильне, чи то «Верес» настільки слабкий?

ФК Динамо

Застуда туру

Тренера «Динамо» Мірчі Луческу під час гри його підопічних проти «Вереса» не виявилося на тренерській лаві. За впевненою перемогою своїх підопічних румунський фахівець спостерігав з ВІП-ложі. Причина відсутності 76-річного наставника на робочому місці - «легка застуда».

Травма туру

Дебютний гол динамівців в новому сезоні забив захисник Попов, який відзначився взяттям воріт «Вереса» вже на четвертій хвилині. Через півгодини Денис був замінений на Забарного. Але не через погану гру, а через травму. Наскільки вона серйозна - поки сказати складно, адже асистент Луческу - Карас - після закінчення матчу вельми витіювато відповів з цього приводу: «Будемо сподіватися, що це лише забій. Денис прикладав лід в роздягальні, йому поставили спеціальний апарат. Думаю, що в найближчі дні він пройде більш ретельний медогляд».

Дебюти туру

Прем'єрним голом за «Динамо» відзначився Тимчик. Олександр, який зіграв на «рідній» позиції правого захисника, забив третій гол у ворота «Вереса». Схоже, конкуренція на місці правого фулбека у «Динамо» в нинішньому сезоні буде серйозна. Дебютував у складі «біло-синіх» літній новачок - Кулач. Влад вийшов на поле замість Гармаша за півгодини до кінця матчу, але результативними діями не відзначився. Решта динамівських новобранців - Шкурін, Антюх і Рамірес - в заявку на поєдинок не потрапили. Дебютні м'ячі в УПЛ забили і відразу два гравці «Зорі» - Крістіан і Фрімпонг (четвертий і п'ятий голи в ворота «Інгульця»).

Цифра туру

Матч «Динамо» і «Вереса» зібрав найбільшу глядацьку аудиторію в турі. На поєдинок чинного чемпіона УПЛ і чемпіона першої ліги прийшли подивитися, за офіційними даними, 12 936 глядачів.

Герой туру

В останньому поєдинку туру «Інгулець» приймав «Зорю». І був нещадно розгромлений гостьовою командою - 5:1. Левова частка забитих м'ячів - на рахунку Кочергіна. Півзахиснику луганчан вдалося відзначитися відразу трьома результативними ударами. Це перший хет-трик у нинішньому сезоні. І перший «трюк з капелюхом» в кар'єрі Владислава.

Символічна збірна туру

Литовка - Тимчик, Попов, Адамюк, Ісмаїлі - Скляр, Пихальонок, Кочергін, Педріньйо - Траоре, Гармаш.

 
Оцініть матеріал
(47)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Серія А забезпечила собі 5 місць у Лізі чемпіонів на наступний сезон
Футбол | 19 квітня 2024, 07:23 4
Серія А забезпечила собі 5 місць у Лізі чемпіонів на наступний сезон

Італія точно не опуститься нижче другого місця за підсумками сезону

Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку
Футбол | 18 квітня 2024, 22:54 9
Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку

Мартінес дістав арбітра своїми витівками, але виграв серію пенальті

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vivl04
Луческу прятался от г-ультрас.