Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
|
3216
4

Роберто ДЕ ДЗЕРБІ: «Генк буде грати більш відкрито, ніж клуби УПЛ»

Наставник «Шахтаря» - про матч проти «Генка»

Роберто ДЕ ДЗЕРБІ: «Генк буде грати більш відкрито, ніж клуби УПЛ»
ФК Шахтар. Роберто Де Дзербі

Головний тренер «Шахтаря» Роберто Де Дзербі поділився очікуваннями від першого матчу третього раунду кваліфікації Ліги чемпіонів на виїзді проти «Генка» (3 серпня):

– Роберто, ваш перший особистий старт у єврокубках, у Лізі чемпіонів. Що відчуваєте: нерви, хвилювання чи, навпаки, гарний трепет і впевненість у своїх силах?
– Я завжди нервую, але водночас упевнений у собі та команді. Знаємо, що протистоятиме нам міцний суперник. Проте ми віримо, що можемо виграти і пройти далі.

– Скільки матчів «Генка» ви подивились? Які? І які висновки можна зробити щодо гри команди?
– Усі поєдинки цього сезону. Почали з Суперкубка, де «Генк» зустрівся з «Брюгге», потім решту. Це міцна команда із швидкими футболістами. Однак, як і кожна, вона має і плюси, і мінуси.

– У чемпіонаті України ваш вибір складу обмежує ліміт на легіонерів. Чи варто очікувати завтра, що ми побачимо більше або менше українців у складі?
– Завтра вийдуть футболісти, які найкраще підходять до цього матчу. Що стосується ліміту в чемпіонаті України, ніколи на це не дивлюся. Звичайно, чотири українці мають грати, і, якщо взяти останні поєдинки, Степаненко, Матвієнко, Корнієнко, Марлос, Трубін – усі діяли дуже добре. Тож, якщо заслуговують грати всі українці, гратимуть усі українці. Я мушу ще подивитися, хто завтра вийде на поле, але можливості має кожен.

– Чи знайдено протидію від команд, які швидко вибігають у контратаки?
– В українському чемпіонаті чимало грають закрито і контратакують, тож, звичайно, ми до цього готові. Але я вважаю, що «Генк» діятиме більш відкрито, ніж клуби чемпіонату України. Ми любимо володіння м'ячем. Тому ризик настає саме коли втрачаєш м'яч, а суперник контратакує. Але ми готові до таких ситуацій.

– «Генк» набрав лише одне очко у двох стартових матчах сезону. Як гадаєте, чи не втратила команда впевненість у собі?
– Гадаю, ні. Одна річ – чемпіонат, інша –кваліфікація єврокубка. Вони грають разом уже кілька сезонів, у них є впевненість.

– На цей матч прилетів Сергій Кривцов, але він не грав після травми. У якому він зараз стані? Чи має він шанси вийти на поле?
– Він почав тренуватися й повернувся до загальної групи перед зустріччю зі «Львовом». Звичайно, Сергій з нами і прилетів сюди. Завтра його не буде в стартовому складі, але на наступний матч я зможу розглядати і це.

– Ви цілком змінили вихід «Шахтаря» з оборони в атаку. Чи задоволені тим, як підопічні впоралися із цим у двох минулих матчах?
– З оборони в атаку? Коли ми отримуємо від суперника пресинг на нашій половині поля. Для мене надважливо те, що команда має менталітет, що хлопці вміють, знають, як грати. Це наша візитка – показати, що, коли гравці одягають футболки «Шахтаря», вони знають конкретно, що робити, як почати конструкцію. І навіть наша лінія вища, ніж минулого сезону.

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 19
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Аль-Наср взяв три очки. Мане не забив пенальті, а потім оформив дубль
Футбол | 19 квітня 2024, 22:49 0
Аль-Наср взяв три очки. Мане не забив пенальті, а потім оформив дубль

Увечері 19 квітня відбулися матчі 28-го туру чемпіонату Саудівської Аравії

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
zzg77
Думаю открытый футбол Генк позволит Шахтёру создать меньше моментов, чем закрытый Ингульца и Львова. Тем паче, что обе эти команды что-то не очень и упирались!!!
0667852359
Удачи Шахтер!!!
onco-clown
Де Дзерби наверное непривычно вечно против автобусов играть.
Будет конечно жесть, если не пройдут в групповой этап, потратив столько денег на игроков.