Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 31 липня 2021, 04:19
1834
2

ДЕ ДЗЕРБІ: «На початку кожного тайму були помилки. Тепер думаємо про Генк»

Головний тренер «Шахтаря» розповів про перемогу над «Львовом»

| Оновлено 31 липня 2021, 04:19
1834
2
ДЕ ДЗЕРБІ: «На початку кожного тайму були помилки. Тепер думаємо про Генк»
ФК Шахтар Донецьк. Роберто Де Дзербі

Головний тренер «Шахтаря» Роберто Де Дзербі розповів про перемогу над «Львовом» (3:0) у 2-му турі УПЛ, ротації складу і кваліфікації Ліги чемпіонів:

– Ми тренувалися дуже добре. Намагаємося до всіх матчів бути правильно готовими. Знали, що суперник буде діяти закрито, тільки на контратаках, знали, що вже були складні матчі, особливо з тим, щоб забити перший гол. Вважаю, в першому таймі ми грали добре і вже заслужили відзначитися. В цілому я дуже радий.

– Після першого матчу ви зробили два зміни в складі. Чи задоволені гравцями, які вперше вийшли на поле в цьому сезоні, і чи був це склад, який ви награвали під Лігу чемпіонів?

– Так, ви маєте рацію, ми поміняли двох, але не тому що Майкон і Педріньо погано зіграли з «Інгульцем». Мені щастить в тому, що у мене є багато талановитих і сильних футболістів. Я намагаюся, щоб всі були частиною команди. Маркос Антоніо і Тете діяли дуже добре, що вийшли у другому таймі Марлос, Ісмаїлі і Дентіньо – теж. Не всі футболісти однакові. Майкон – той, хто робить конструкцію трохи більше геометричною. Я хочу, щоб всі відчували себе частиною команди. Вже завтра ми продовжимо тренування і добре підготуємося до матчу, який нас чекає у вівторок в Бельгії. З цьоого моменту розпочнемо думати про «Генк».

– Ваші враження від гри суперника? До моменту з пропущеним м'ячем «Львів» добре пручався, стримував ваші атаки.

– У нашого сьогоднішнього суперника є швидкісні гравці. Я просив футболістів бути дуже і дуже уважними. Вважаю, що в цих матчах важко побачити, де є складнощі. Ти помічаєш їх, коли пропускаєш гол, але тоді пізно. Потрібно думати заздалегідь, іноді навіть негативно, створити правильний контекст, щоб грати з м'ячем і без. У більшості випадків ми робили це добре, проте в перші секунди обох таймів допустили помилки. А в основному провели дуже і дуже хороший матч.

– Цей матч був хорошою підготовкою до поєдинку Ліги чемпіонів з «Генком»?

– Абсолютно ні. Ми сьогодні повинні грати серйозно і перемагати. Ми – не чемпіони, чемпіон – «Динамо». Ми не могли думати про вівторок – тільки про сьогоднішній матч. Приїхали сюди, щоб грати зі «Львовом» і перемогти, знаючи, що цей поєдинок буде складним. А про «Генк» ми можемо розпочати думати тільки зараз.

– Минулого тижня сюди приїжджав «Маріуполь», де виступає багато футболістів донецького «Шахтаря». Я задавав це питання Остапу Маркевичу, а тепер – вам. «Шахтар» не дозволяє грати проти себе орендованим. Як ви до цього ставитеся? Ви б дозволили їм зіграти проти вашої команди?

– Я, чесно кажучи, не знаю цієї ситуації. «Шахтар» – дуже серйозний клуб, знаменитий в Європі, яким Україна повинна пишатися. У нас сильна команда, і я думаю, що ми можемо перемогти й якщо за «Маріуполь» гратимуть орендовані у нас футболісти. Але я ще не обговорював з адміністрацією цю тему. Я недавно приїхав сюди і, звичайно, не можу знати всього. Бути тренером складно, і моя концентрація саме на цьому. Коли дізнаюся ці речі більш детально, без проблем дам вам відповідь.

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Geniyfootball1985
Ему ещё не сказали что с Мариуполем 6 очков в кармане,ну то такое... Удачи с генком,это сейчас главнее!!!