Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 31 липня 2021, 17:19
1241
3

Минай - Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

«Минай» повертається до Прем'єр-Ліги, так і не встигнувши скучити по елітному дивізіону

| Оновлено 31 липня 2021, 17:19
1241
3
Минай - Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Олександрія

В другому турі української Прем'єр-Ліги «Минай» в Ужгороді буде приймати «Олександрію». Для номінальних господарів поля це буде перший офіційний матч в сезоні 2021-2022 років.

«Минай»

Ще два тижні тому футболісти «Миная» не знали в якій лізі вони проведуть майбутній сезон. Нагадаємо, що за підсумками попереднього чемпіонату України представники Закарпаття посіли останнє місце в турнірній таблиці і залишили найсильніший дивізіон. Однак після того, як донецький «Олімпік» відмовився брати участь в турнірі, «Минай» в терміновому порядку повернули до Прем'єр-Ліги. Тож закарпатські футболісти практично не встигли скучити за турніром, а новому-старому тренеру Василю Кобіну довелося в швидко доукомплектовувати свій колектив і готуватися до ігор на найвищому рівні. Благо матч першого туру з «Динамо» перенесли на більш пізній термін.

Так, тільки за останні дні в «Минай» прийшли відразу три воротаря - Герман Пеньков, Данило Кучер і Олександр Кемкін. У лінії півзахисту з'явився Богдан Коваленко, а в нападі Дмитро Білоног. Трохи раніше клуб підписав угоди з захисниками Ігорем Гончаром, Віктором Ліховідько, Богданом Векляком, Олегом Горіним, Олегом Синегубом і Андрієм Семенко, хавбеками Антоном Байдалом, Ельдаром Кулієвим, Михайлом Месхі, Едвардом Кобаком, форвардами Олегом Вишневським і Іваном Станковичем. Ну, а найголовнішим придбанням мінайців став екс-гравець збірної України Євген Селезньов, який пропустив другу частину минулого сезону через конфлікт в «Колосі».

Так що по суті ми вже побачимо зовсім інший «Минай». І яким він буде поки залишається загадкою. Можливо гра з «Олександрією» щось прояснить в цьому питанні.

«Олександрія»
           
У гостей теж відбулося чимало змін у порівнянні з тим складом, який грав ще в травні нинішнього року. І, спершу здавалося, що новим підопічним Юрія Гури буде дуже складно виступати, як мінімум, на тому рівні, на якому українські шанувальники футболу звикли бачити цей колектив. Але виїзна гра першого туру у Запоріжжі проти «Зорі» показала, що олександрійці зовсім іншої думки. Всупереч багатьом прогнозам, вони виграли той матч з рахунком 1:0. Єдиний і переможний гол у забив Іван Калюжний.

І ось знову матч на виїзді, де тепер «Олександрія» напевно є фаворитом. Якщо команда знову досягне позитивного результату, то вона може вийти в лідери чемпіонату після другого туру.

Статистика зустрічей

У минулому сезоні суперники тричі зустрічалися один з одним. В першому колі Прем'єр-ліги (до речі, команди також грали у 2-му турі) «Минай» вдома виграв з рахунком 1:0, завдяки голу Шиндера. У другому колі «Олександрія» на своєму полі взяла переконливий реванш з рахунком 3:0 (голи забили Лучкевич, Бондаренко і Вантух). Ще одна зустріч відбулася вже в рамках 1/8 фіналу Кубка України. І знову «Олександрія забила три сухі м'ячі у ворота «Миная .Знову забивали Бондаренко та Вантух, а також Довгий.

Орієнтовні склади:

«Минай»: Пеньков, Гончар, Ліховідько, Векляк, Синегуб, Коваленко, Кулієв, Байдаєв, Месхі, Білоног, Селезньов
 
«Олександрія»: Білик, Цуріков, Дубра, Бабогло, Мірошниченко, Ковалець, Демченко, Калюжний, Третьяков, Устименко, Одарюк

31 липня, суббота

«Минай» – «Олександрія»
Ужгород. Стадіон «Авангард». 17:00
ТВ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
МИНАЙ — ОЛЕКСАНДРІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)
Прогноз Sport.ua — 0:1
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Іван Срібний
Царь забє 100 пудово