Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Європейська Суперліга
| Оновлено 16 листопада 2022, 08:03
4703
18

Суд заборонив УЄФА карати клуби-учасники Суперліги

«Ювентус», «Реал» і «Барселона» виступили із заявою

| Оновлено 16 листопада 2022, 08:03
4703
18
Суд заборонив УЄФА карати клуби-учасники Суперліги
Getty Images/Global Images Ukraine

Три клуби, які до сих пір не вийшли з Суперліги, «Ювентус», «Реал» і «Барселона», виступили зі спільною заявою, в якому повідомили про те, що Мадридський суд відхилив апеляцію УЄФА на рішення, яке забороняло УЄФА відстороняти від своїх турнірів клуби-учасники Суперліги:

«Барселона», «Ювентус» і «Реал» з задоволенням приймають до відома рішення Мадридського суду, який зобов'язав УЄФА припинити дії, вжиті у відношенні клубів-засновників Суперліги Європи, включаючи дисциплінарні розгляди щодо трьох нижчепідписаних клубів і зняття штрафів і обмежень з інших дев'яти клубів. Це дозволить уникнути подальших розглядів.

Трибунал ухвалив прохання засновників Суперліги, відхилив апеляцію УЄФА і підтвердив, що в разі, якщо організація не виконає рішення, то зіткнеться зі штрафами і відповідальністю. Справа буде розглянута судом Євросоюзу, який вивчить монополію УЄФА в європейському футболі.

Наш обов'язок - вирішувати серйозні проблеми, що стоять перед футболом. УЄФА назвав себе законодавцем і єдиним визнаним володарем прав на проведення європейських змагань. Ця монополістична і суперечлива позиція завдає шкоди футболу і його балансу.

Як було наочно продемонстровано, фінансовий контроль в європейському футболі неадекватний, він застосовувався неналежним чином. Клубам, які беруть участь в європейських змаганнях, має бути гарантовано право керувати змаганнями.

Ми раді, що відтепер ми більше не будемо піддаватися погрозам з боку УЄФА. Наша мета полягає в тому, щоб продовжувати розвивати проект Суперліги конструктивно і спільно, розраховуючи на вклад всіх зацікавлених сторін: уболівальників, гравців, тренерів, клубів, національних і міжнародних ліг і федерацій.

Ми усвідомлюємо, що деякі елементи нашої пропозиції можна переглянути і, звичайно, їх можна реалізувати на основі діалогу і консенсусу. Ми як і раніше впевнені в успіху проекту, який завжди буде відповідати законодавству Європейського Союзу».

Дана заява була опублікована на сайтах всіх трьох клубів. Однак вона не означає припинення судового протистояння між сторонами - тепер позов клубів до УЄФА розгляне Суд Євросоюзу.

Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
firstromario
вони б ще в печерський районний суд подали. хаха
Юрий Гапоненко
Честно говоря не понимаю почему УЕФА сопли жуёт. Барселоне никто не запрещает ничего создавать. Они могут создать все что хотят. Суперлига, супериспанскую лигу, суперчемпионат Каталонии и все что угодно. Никаких монополий нет. Существует же аматорский футбол. Там свои лиги, свои чемпионаты. Какие то команды объединяются и проводят свой чемпионат. Без всяких УЕФА. Но если ты хочешь играть в чемпионатах под эгидой УЕФА, то должен выполнять условия этой организации. И вообще за обращение в гражданский суд санкции на сколько я помню. А тут мало того, они ещё и на саму организацию наехали. Уже через гражданский суд. Но ответ должен быть прост. Делайте свою лигу мы не монополия. Но сами. Без УЕФА.
Вячеслав Круссер
испанский суд!
Микола Унгурян
Цікаво, колись було що у футбольних справах лише УЄФА та лозанна вирішували.
То тепер суркіс/ахмєтов за допомогою Печерського суду можуть змусити УЄФА визнати ДК/ШД переможцем ліги чемпіонів😁
Maksim Dimitrov
Всё равно что наш условный Альянс подаст иск на УЄФА в Сумской суд
vivl04
Почему Мадридский, а не Печерский?)
Maksim Dimitrov
Да им до одного места испанский суд
whitebell81
Вот как они не могут понять, что вся существующая система организации футбола в Европе лежит под УЕФА, как национальные лиги, так и Еврокубки. Любой клуб может выйти из этой системы и организовать свою Лигу, но тогда теряет членство в УЕФА. Никто никого не штрафует, но и не поддерживает (спонсирует)
Alexey Antonenko
Логично.
Михаил Степанов
Вот и хорошо. Хоть и задумали Суперлигу жулики, коррупционери от УЕФА совсем берега потеряли
SandroKing
Мадридский суд где кум Переса глава суда наверно. Они бы не сильно начинали эту возню с участием клубов в управлении соревнованиями. Как казахи услышат что такая тема пошла как влезут в управление так Реал с Барселоной бедные будут.
__Funny_Cat__
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
odiniznashih
УЕФА - это ассоциация команд со своими правилами и никакой гражданский суд не может на них влиять.
Это все равно, что я не хочу кого то видеть у себя дома, он подает в суд и суд решает, что я должен его принимать.