Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Теніс
| Оновлено 30 липня 2021, 19:38
2777
7

ФІЛІМА: «Еліна дуже хотіла до фіналу, позначилася емоційна напруженість»

Капітан збірної України - про боротьбу українки за медаль на Олімпіаді в Токіо

| Оновлено 30 липня 2021, 19:38
2777
7
ФІЛІМА: «Еліна дуже хотіла до фіналу, позначилася емоційна напруженість»
Getty Images / Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Капітан жіночої збірної України з тенісу Михайло Філіма прокоментував для Sport.ua поразку Еліни Світоліної у півфіналі Олімпійських ігор в Токіо, а також оцінив шанси в матчі за третє місце проти Єлени Рибакіної з Казахстану.
 
«Дуже багато факторів склалися не на користь Еліни. По-перше, Вондроушова дійсно незручна суперниця для неї. Має такий стиль, що Світоліна змушена грати не в ту гру, яку полюбляє. Нашій тенісистці довелося більшість часу проводити в атаці. До того ж, чешка ще й грає лівою рукою. Та й ті 10 годин, що Еліна провела на корті до цієї зустрічі, далися взнаки. А от Маркета в попередньому матчі зіграла лише один сет, до чвертьфіналу мала легші поєдинки. Вона зараз в непоганій формі, ще й умови їй підходять. А те, що Вондроушова переграла Наомі Осаку, ще раз доводить, що чешка вміє грати в теніс.  Але найголовніша причина – це емоційна напруженість. Обидві тенісистки знали, що на кону фінал і цей емоційний стрес також вплинув на українку. Їй дуже хотілося бути у фіналі.
 
Ключовим в першому сеті став четвертий гейм. Вона вела 2:1, на подачі Вондроушової було 0:30, в Еліни був легкий м'яч, мала завершувати розіграш і робити 0:40. Стань рахунок 3:1 – це була б все ж зовсім інша історія. Потім був шанс змінити хід поєдинку в наступному геймі. На подачі Світоліної рахунок був 30:40, чешка теж не забила досить легкий м'яч, і ми відчували, що і вона нервує. Стало рівно і Еліна подала дві подвійних. Думаю, з цього моменту почалися проблеми.
 
Що стосується подачі, то вона не йшла вчора і в першому матчі на турнірі. Думаю, що цей фактор теж дався взнаки. Вондроушова була сильнішою на подачі, подавала більш варіативно. Гра біля сітки – теж не найбільший козир Світоліної. Вчора були декілька виходів, багато з них були досить незручними для завершення. Загалом все склалося не на нашу користь.
 
Завтра Еліна буде грати другим запуском, температура повітря повинна бути трохи нижчою, ніж коли гратимуть чоловіки за «бронзу». Вона вже грала в таких часових рамках в попередніх матчах. Суперниця досить сильна, Еліна її добре знає. Минулого року Світоліна переграла Рибакіну в Страсбурзі на грунті, цьогоріч – програла на траві в Істборні, боротьба була напруженою. Я дивився вчора два сети півфіналу Бенчич  – Рибакіна, спілкувалися з тренером Еліни, обговорили план на гру. Сьогодні було легке тренування, щоб Еліна мала можливість відновитися, відпочити. Все йде за планом, готуємося. Сподіваюся, що завтра емоційний стан буде гарний і вона дасть бій», – сказав Філіма.
 

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
fedd1979
"Маркета в попередньому матчі зіграла лише один сет, до чвертьфіналу мала легші поєдинки. Вона зараз в непоганій формі, ще й умови їй підходять. А те, що Вондроушова переграла Наомі Осаку, ще раз доводить, що чешка вміє грати в теніс"
__________
Ось і все, що потрібно з цього "базару": Вондроушова просто зараз сильніша. А все інше - лапша
vivl04
Совсем другое. Просто чешка её заклепала в один угол плюс закрутки-перекидки. Против этого Элина оказалась бессильна. А первая подача не пошла...
dynamoimmortal
Свитолина хорошо выступила и еще имеет шанс на бронзу. А вот распиареная Харлан дико опозорилась! Вместо тренировок, в Италиии прохлаждалась и с хахалем своим кувыркалась- вот и результат((((
Lola
Це все пусті виправдання. Якщо в попередніх матчах видно було боротьба і прагнення грати до останнього, то в півфіналі просто нічого не показала. Не вірю в її бронзу. Там те саме скажуть, що занадто сильно хотіла, а від того розхвилювалася
Kanarejka
Умови у всіх були однакові. Те, що Еліна більше годин грала на корті та не завершувала свої матчі в двох сетах, як Маркета, не вина останньої. Спека, напруження, відповідальність - те саме відчувала і Вондрушова, проте зуміла справитись з хвилюванням (хоча проти неї грала більш досвідчена та більш рейтингова суперниця). А Еліна не змогла, та і нема їй чим насправді крити чешку, навіть якби це був 1й круг другосортного турніру. Але, звичайно, це не перекреслює всі досягнення Еліни у минулому. Грала класно!! Але прийшов час для зміни поколінь, час виходити на сцену Марті!!! Не епізодично, а по справжньому і надовго!
hanter83
Знову БРОНЗА!!!!