Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 липня 2021, 21:04
13603
33

Чи потрібен Динамо Владислав Кулач?

Оглядач Sport.ua вважає, що Влад зможе допомогти «біло-синім» лише в ближній перспективі

| Оновлено 28 липня 2021, 21:04
13603
33
Чи потрібен Динамо Владислав Кулач?
ФК Динамо. Владислав Кулач

Найкращий бомбардир УПЛ минулого сезону потрапив в «Динамо» за настійною рекомендацією свого агента - майже всесильного в даній галузі Вадима Шаблія. Кулач почувався в «Ворсклі» дуже комфортно. Здавалося, що форвард нарешті знайшов «свою» команду. Але, з іншого боку, разом з відчуттям цього самого комфорту посилилося і почуття власної гідності. А точніше - власної ціни. Подейкують, що Владислав Кулач зразка позаминулого сезону (коли тільки повернувся в «Ворсклу» після невдалого вояжу в угорський «Гонвед») і він же в сезоні минулому - дві великі різниці. Хлопець не тільки відчув смак забитих м'ячів і свою потрібність, а й прийшло бажання заробляти більше.

В принципі, бажання зрозуміле і цілком логічне. Як тут не виростуть крила і апетити, коли з усіх кутів сурмлять про твої геройства і знизують плечима через те, що тебе несправедливо відчепили від збірної на Євро-2020. Загалом, до фінішу свого контракту з полтавським клубом Кулач підходив з твердим наміром продовжити угоду на своїх, поліпшених умовах. На серйозно поліпшених. За нашою інформацією, місячний оклад нападника в «Ворсклі» був близько 13 тисяч доларів. Футболіст нібито вимагав двадцять тисяч. І в цій вимозі його підтримував Шаблій.

«Ворскла» дуже хотіла зберегти бомбардира у себе. Максимов дуже хотів. Але запити гравця виявилися для «біло-зеленого» клубу непідйомними. Тому чотирирічний роман Кулача з «Ворсклою» і підійшов до кінця.

***

Були чутки, що в послугах 28-річного футболіста зацікавлена ​​«Зоря», проте чутки так і виявилися лише чутками. Але навіть якщо б в цих чутках було більше правди, ніж здогадок, Кулач навряд чи б захотів знову заходити в луганську «воду». З тієї простої причини, що двадцять тисяч в «Зорі» йому б не дали. А ще через те, що після лаврів головного бомбардира минулого сезону УПЛ він увірував, що в Україні для нього на даний момент можуть бути цікаві лише два варіанти.

Перший відпав відразу ж: «Шахтар» всім своїм виглядом показав, що не має наміру повертатися до кандидатури свого вихованця. Мовляв, і іншого добра вистачає. Та й на радарі вже тоді був Траоре.

Залишився другий варіант. Теж чудовий. Тим більше, що агент гравця вхожий до кабінету президента «Динамо». З чуток, ще в травні Вадим Шаблій та Ігор Суркіс домовилися про ангажемент Влада Кулача. Залишалася справа за малим - довести до відома Мірчу Луческу.

Але саме тут почалися проблеми. Досвідчений румун, дізнавшись постфактум про нового футболіста в своїй команді, відмовився від цього трансферу. Мовляв, подібні питання вирішую тільки я, і Кулач мені без потреби.

Проте, Ігорю Михайловичу вдалося переконати Мірчу Михалича. І Владислав Кулач в якості вільного агента відбув на перший тренувальний збір у складі київського «Динамо».

За «біло-синіх» під час швейцарських «проб» Влад зіграв у всіх чотирьох спарингах. На його рахунку - два голи в матчі проти «Дівонна» (один з них з пенальті). В цілому Кулач награв 134 хвилини. І своєю грою залишив суперечливе враження: реалізація часом відверто кульгала, але з мотивацією ніби все нормально.

Однак, за інформацією деяких наших ЗМІ, Луческу схилявся до того, щоб не брати Влада на другий збір. І прямо сказав про це Суркісу. Але знову динамівському президенту вдалося знайти компроміс з тренером, і Кулач в складі динамівської делегації відбув до Австрії.


ФК Динамо. Владислав Кулач

На другому зборі форвард забив ще один гол у «товарняку» - в ворота «Газіантепа». І, повернувшись з командою до Києва, став чекати своєї долі. За словами Ігоря Суркіса, доля Кулача повинна вирішитися на днях. І вирішувати її буде Мірча Луческу.

***

Хоча до офіційного рішення Містера стало відомо з неофіційних джерел, що «Динамо» таки підпише Кулача. Мовляв, Влад хоч і не був пріоритетною трансферною метою чемпіонів України, проте зумів переконати віддачею і результативністю в своїй корисності команді.

Якщо це дійсно так, то можна сміливо припустити, що Луческу поставив хрест на перспективах іншого Влада - Супряги. Ці два футболісти - явно «одного поля ягода», і тримати їх удвох немає сенсу. Тим більше, що на підході до основи молодий Ванат, який має теж схожі ігрові характеристики. А якщо так, чутки про швидкий продаж/оренду Супряги мають під собою реальні підстави.

Чесно кажучи, шкода, якщо Супряга таки піде з «Динамо». Потенціал у нього величезний, але ось реалізувати його чомусь не вдалося. Схоже, румунський тренер остаточно зневірився в здатності Супряги заграти на хорошому рівні. Заміна Супряги на Кулача бачиться оперативним вирішенням проблеми: екс-форвард «Ворскли» здатний в режимі «тут і зараз» закрити питання з центрфорвардом, адже швидкість, гольове чуття і навіть техніка у Кулача дійсно в порядку. І за наявним набором «функцій» він відрізняється і від Бесєдіна, і від двох новачків команди Шкуріна і Раміреса, які за своєю суттю більше схожі саме на Артема, який вибув надовго з гри в пам'ятному матчі збірних України та Швеції. До того ж, за деякими даними, Луческу може використовувати Кулача і в якості правого вінгера - як пряму заміну занадто схильному до травм Циганкову.

В принципі, якщо все так і станеться - Кулач стане гравцем «Динамо», а Супряга їм бути перестане - можна буде говорити про більш-менш повноцінну заміну. І про те, що лінія атаки київської команди буде укомплектованою.

Тільки ось знову в даному випадку потрібно буде додавати цей непоказний епітет «більш-менш». Справа в тому, що якщо Кулачу і вдасться проявити себе по максимуму, все одно, на мій суб'єктивний погляд, в якості довгограючої перспективи в «Динамо» його навряд чи можна розглядати. Мені здається, що цей нападник, на відміну від того ж Супряги, вже досяг своєї стелі. Те, що ми побачили в минулому сезоні в його виконанні - більшого він уже не видасть. У кращому випадку, лише повторить. Тому що вже межа. Прогресувати нікуди. Вже вибачте, це не Жерсон з його прихованими резервами. І навіть не Бесєдін з його невичерпною працездатністю. Це просто хороший гравець з хорошими характеристиками. Такий був би точно найкращим в «Ворсклі». Але навряд чи в «Динамо»...

Оцініть матеріал
(97)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?
Футбол | 24 квітня 2024, 06:25 15
Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?

У топ-3 також входять Серу Гірассі зі «Штутгарту» та лідер «ПСЖ» Кіліан Мбаппе

Евертон – Ліверпуль. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії
Футбол | 24 квітня 2024, 21:01 14
Евертон – Ліверпуль. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Коментарі 33
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vladdal
Играл бы лучше в Ворскле - там он Человек. А в Динамо растворится и потеряется.
__Funny_Cat__
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
axylinam
Абсолютно не нужен,челу 28 лет ,случайно выстрелил в одном сезоне и на этом всё закончится
BekXanov
Руководство Ворсклы ещё те говнюки.Подписали отстойников с зарплатой по 10 к а Кулачу вместо того что бы оставить и добавить Зп упустили.Теперь кучка свободных агентов с зарплатой которые по игре просто дно !Зашибись сами себя обдурили.Идиоты !
Miroslav1981
Ввиду того, что пока у ДК два ярко выраженных форварда, которые больше темные лошадки (Шкурин, Рамирес) Кулач, который неплохо проявил себя в прошлом чемпионате-нужен. как для ротации форвардов, так и для конкуренции на этой позиции.
__Funny_Cat__
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Viktor Krichevskii
Давже не читал статью....Он для Киева не годиться...очень среднинький игрок...верните Полтаве...Вот за Довбиком стоило напрячься
simon andre
Луческу сам решит нужен не нужен .А не сайт и диванные эксперты.
Сергей Журавко
Будет со своими амбициями лавку греть.
BekXanov
И самое основное на лавке через год в 29 он уже никому не нужен будет.И даже свои 7-10 к зелени не получит.
Fangold
не потрібен
igor shmuylo
Будет он сидеть в запасе, или отдадут в оренду, он уже играл во многих командах. А игра тольком начал в ворскле. Если игра не пойдет, то он долго в динамо не задержиться
Burevestnik
откуда автор статьи знает кто что думал, что хотел
и кто кого уговаривал? Ясновидящий?
Статья типа лекции "Сны и сновиденья",
в итоге сны могут быть без сновидений,
а сновидения не могут быть без снов.
avk2307
То , что он контракт подписал не мешает его в аренду сдать. Может Ворскла, а может и куда то за рубеж
Игорь Левченко
Его нужно вернуть взад)
kadaad .
НЕ нужен однозначно, что было очевидно. В Полтаве на него играла вся команда, в Динамо он должен играть на команду, на что он явно не способен.
__Funny_Cat__
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Istm
Ні Динамо Кулач, ні Кулачу Динамо непотрібні.
Interstellar Петрович
"Великому" клубу - великий игрок.
Сергей Иванамофф
Скучно разбираться в этих "мастерах", ничего из себя не представляющих.
Может и можно их г-на слепить пулю, посмотрим.