Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Теніс
| Оновлено 27 липня 2021, 22:31
2608
2

Ольга САВЧУК: «Світоліна - боєць. На Олімпіаді виживуть найсильніші»

Учасниця ОІ-2016 - про виступ українок в Токіо

| Оновлено 27 липня 2021, 22:31
2608
2
Ольга САВЧУК: «Світоліна - боєць. На Олімпіаді виживуть найсильніші»
Інстаграм. Ольга Савчук, сестри Кіченок і Леся Цуренко

Колишня українська тенісистка Ольга Савчук, яка входить до тренерського штабу сьомої ракетки світу Кароліни Плішкової, поділилася враженнями від виступу українських тенісисток на Олімпіаді в Токіо.
 
- Те, що у нас вже є два чвертьфінали Олімпіади, - дуже велике досягнення. У Токіо непросто, я кожного дня спілкуюся з нашою командою. Вони кажуть, що умови божевільні, та ще й розклад такий, що кожен день ставлять матчі.
 
- Світоліна провела більше 8 годин на корті за три останні дні. Як можна відновитися після такого?
- Впевнена, що команда зробить все, щоб допомогти в цьому. І масажі, і фізіопроцедури - все, що можливо в таких умовах. Ми всі знаємо, що у Еліни бійцівський характер і вона може витримувати такі матчі. Хотілося б, щоб у подальшому вона проводила менше годин на корті.
 
- Наступна суперниця Еліни у третьому колі вибила Плішкову. Як справи у Кароліни після фіналу Вімблдону і чому у неї не вийшло на Олімпіаді?
- Фінал Вімблдону їй допоміг. Вона збадьорилася, кожен матч грає в задоволення. Але будь-якій тенісистці дуже непросто зіграти такий великий турнір, як Grand Slam, а відразу ж після цього летіти на Олімпіаду в Токіо, долаючи стільки часових поясів, і грати не менш важливий турнір в житті. Але всі в рівних умовах, всі грали Вімблдон, всі летіли і ніхто не очікував таких важких погодних умов. Переходити з трави на хард непросто, на Олімпіаді виживуть найсильніші.
 
- Барті і Осака вже покинули одиночні змагання. З чим пов'язаний ранній виліт фавориток?
- Думаю, що це пов'язано з нестачею часу для підготовки. Барті, Плішкова буквально за три дні до першого матчу прибули до Токіо. Плюс йде втрата уваги, розконцентрація, адже дуже багато людей навколо. Також тенісистки приїхали без своїх тренерів і фізіотерапевтів. Після Шолома завжди йде невеликий спад, тому що всі сили віддані там. Все це в сумі і дає такий результат.
 
- Для сестер Кіченок ці Ігри вже не перші. Це полегшує завдання із досягнення результату?
- Думаю, так. Перший раз на Олімпіаді ти взагалі не знаєш, чого очікувати. Кароліна, наприклад, вперше на Олімпійських іграх, у неї великий шок. Вона ніколи не бачила, щоб в одній їдальні харчувалися 12 тисяч спортсменів. Це приголомшує. А коли ти знаєш, чого очікувати, то і до матчів готуватися легше. Ти знаєш, що будеш ділити з кимось кімнату, що ліжко буде дуже маленьке, що багато доведеться ходити, їздити на автобусах. Крім матчу навколо купа мішури, яка тебе відволікає. Але всі говорять, що в Токіо умови набагато кращі, ніж були в Ріо. Крім погоди.
 
- Ви добре знайомі з Єленою Весніною, якій протистоятимуть Надя і Люда в 1/4 фіналу. Після всіх виграних титулів у неї ще є бажання продовжувати кар'єру?
- Після надавнього фіналу міксту на Ролан Гаррос і фіналу на Вімблдоні в парі - чому б і ні? Для наших дівчат непростий матч, але це чвертьфінал Олімпіади. На цій стадії немає значення, граєш ти проти сіяних або несіяних. Всі в однакових умовах, всі хвилюються, переживають. Налаштовуватися потрібно на перемогу.
 
- Чемпіонський тай-брейк в парному розряді замість третього сету - це лотерея?
- Будь-який тай-брейк - лотерея. Багато що залежить від перших кількох очок, від удачі. Від багатьох факторів, не тільки від рівня гри.

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Katya
Вони ж всі одинакові на тому фото
Tokyo2022
уже 32 страны с золотом ОИ
поздравление вновь прибывшим а-ля Филлипины сотню лет спустя))