Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 липня 2021, 05:57
14013
0

Де Дзербі і перемога, Калитвинцев з Довбиком і дубль, Зоря і поразка

Найцікавіші події першого туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 28 липня 2021, 05:57
14013
0
Де Дзербі і перемога, Калитвинцев з Довбиком і дубль, Зоря і поразка
ФК Шахтар

Очікування свята часом краще за сам захід. Стартовий тур УПЛ частково підтвердив цей афоризм: він вийшов не особливо видовищним і не багатим на події. Проте, головне в даному випадку, що чемпіонат стартував. А далі точно буде веселіше.

Хвороба туру

Старі пісні про головне. Напередодні стартового поєдинку туру - «Львів» - «Маріуполь» - з'явилася інформація, що у львівській команді спалах коронавірусу. Інформація підтвердилася: 11 футболістів і чотири тренери «Львова» напередодні матчу здали позитивні тести на Ковід-19, ще у п'яти представників клубу була підвищена температура. Проте, матч на «Арені Львів» відбувся за розкладом. Наставник львів'ян Безсмертний не зміг виставити оптимальний склад на гру, але, тим не менше, господарі не програли: нічия 1:1. Після матчу підсумковим результатом були задоволені обидва тренери.

«Бий-біжи» туру


ФК Верес

В якості домашньої арени «Верес», що повернувся в УПЛ, обрав луцький «Авангард». Газон на стадіоні виявився не кращої якості. У всякому разі, саме на стан поля після закінчення поєдинку нарікав головний тренер «Колоса» Руслан Костишин. За його словами, «трава дуже висока і нешвидка, все застряє». Тому і футбол вийшов відповідним - «бий-біжи»: резюмував Костишин. З оцінкою наставника «аграріїв» складно не погодиться: гра була малоцікавою. М'яко кажучи. А ось його колега Юрій Вірт залишився задоволений грою своїх підопічних.

Прем'єра туру


ФК Шахтар

У присутності більш ніж дев'яти тисяч глядачів на НСК «Олімпійський» відбулися «оглядини» нового головного тренера «Шахтаря» - італійця Де Дзербі. «Гірники» приймали «Інгулець». Суперник для «першої проби пера» як не можна краще: міцний, але більш низького класу. Чим запам'яталася перша гра донеччан під керівництвом нового тренера? «Шахтар» намагався дуже високо пресингувати, і місцями це виходило. Команда дуже багато комбінувала, і це теж проходило. Сподобалися новачки: Марлон, Траоре (відзначився прем'єрним голом) і особливо Педріньйо. Однак після того, як «Шахтар» повів у рахунку 2:0, команда зменшила темп. І в кінцівці пропустила гол, змусивши понервувати і свого тренера, і уболівальників. Загалом, роботи у Де Дзербі попереду ще багато.

Цифра туру

Незважаючи на те, що «Шахтар» здолав «Інгулець» з мінімальним рахунком, а кінцівка поєдинку пройшла вельми нервово для «гірників», з точки зору володіння м'ячем і особливо за кількістю передач віце-чемпіон істотно перевершив свого опонента. Зокрема, донеччани виконали 908 передач. Це рекорд для «Шахтаря» в офіційних поєдинках за останні шість років. Цікаво, що два гравці команди Де Дзербі - Степаненко і Майкон - сумарно зробили більше передач (266), ніж всі гравці «Інгульця», разом узяті (253 передачі).

Слова туру

Після матчу з «Інгульцем» головний тренер «Шахтаря» Роберто Де Дзербі вперше поспілкувався з українськими журналістами. Ось головні витяги з його післяматчевого інтерв'ю: «Я вважаю, що ми провели дуже хороший матч. Ми повинні були закривати його раніше і перемагати з різницею в більш ніж два м'ячі. У футболі, граєш ти в Італії чи Україні, якщо ти не закрив матч вчасно, то виникає ризик все втратити. Гол, який ми пропустили, - досить випадковий. Ми його отримали, коли хотіли забрати м'яч, коли мали можливість перечекати, а не діяти так швидко. Всі три новачки зіграли на досить пристойному рівні. 82 хвилини всі грали чудово. За цей період ми могли забити 4-5 м'ячів. Тільки в ситуації з пропущеним голом ми відчули нервозність і страх усе втратити. В цілому я задоволений своєю командою».

Дебют туру

Перший елітний млинець для «Металіста-1925» виявився цілком їстівним. Харків'яни на «Металісті» приймали «Рух» в присутності більш ніж шести тисяч глядачів, і перемогли. Перший тайм виявився повністю за господарями - відзначилися Батюшин і Криськів. Проте в другій половині зустрічі господарі «підсіли» і пропустили від Кузика. Проте, переможний рахунок підопічні Кривенцова втримали. Хоча сам наставник харків'ян після матчу мав претензії до своїх підопічних. Особливо за другий тайм. Мав претензії до своєї команди і тренер львів'ян Федик. За словами «нового Нагельсманна», «Рух» забив сам собі два голи».


ФК Металіст-1925

Травма туру

Дуже невдало склався поєдинок проти «Руху» для форварда «Металіста-1925» Паномаря. На 31 хвилині зустрічі Віталій через травму залишив поле на ношах. Попередній діагноз - розрив ахіллового сухожилля. Якщо він підтвердиться, нападник виявиться поза грою на тривалий час.

Сенсація туру


ФК Зоря

Незважаючи на те, що «Зоря» втратила кілька гравців напередодні старту нового сезону, все одно луганська команда володіє достатнім кадровим і тренерським потенціалом для боротьби за високі місця. Однак ця сентенція зазнала серйозного коригування вже в стартовому поєдинку - проти «Олександрії». Незважаючи на серйозну перебудову команди з Кіровоградської області, саме вона на «Славутич-Арені» здобула перемогу - завдяки точному удару в кінці першого тайму Калюжного. За словами наставника луганчан Скрипника, його підопічні грали непогано і на поразку не заслуговували. А ось його колега Гура відверто зізнався, що перемогти суперника його команді допоміг «Боженька».

Уболівальник туру

Колишній гендиректор «Зорі» Сергій Рафаїлов відвідав гру своєї екс-команди проти «Олександрії». І в підсумку виявився явно засмучений побаченим. В одній з соцмереж від так відреагував на результат поєдинку в Запоріжжі: «Якби футболісти «Олександрії» були трохи майстернішими - все могло закінчитися розгромом. І, як завжди, цих очків може не вистачити в кінці сезону». А ось про саму гру Рафаїлов написав наступне: «Я думаю, кухонні дрочери, які знають, як тренувати, кого запрошувати в команду, кого з неї відраховувати, проаналізують гру».

Розгром туру

«У «Десни» серйозні фінансові проблеми, тому футболісти і розбігаються. А далі буде ще гірше» - подібні розмови раз у раз звучали протягом усього літнього міжсезоння. Напевно, диму без вогню не буває, але поки що чернігівська команда посоромила скептиків і пліткарів. Підопічні Рябоконя без особливого клопоту впоралися з «Чорноморцем», забивши у ворота гостей три м'ячі. Особливо відзначився колишній гравець одеського колективу Калитвинцев, на рахунку якого дубль. Віддаючи належне майстерності чернігівців в атаці, які, до речі, вперше в своїй історії крупно перемогли на старті чемпіонату, обов'язково потрібно згадати і про їхні проблеми в захисті, якими більш досвідчений суперник напевно скористається. Що ж стосується «Чорноморця», то команда справила не надто приємне враження своєю грою: дуже сира поки, скажімо так.

Грубіян туру

Автором першої в сезоні червоної картки став гравець «Чорноморця» Білошевський. Примітно, що Богдан встиг заробити два «гірчичника» всього за 19 хвилин: перший на 20 хвилині гри, другий - на 39-й. Обидві картки - отримані на «рівному місці», хоча в даному випадку потрібно нарікати не на арбітра Деревинського, а саме на футболіста одеситів. Не в останню чергу через «самоусунення» Білошевського «Десна» і зуміла розгромно перемогти.

Банер туру

Банер туру

На матч проти «Десни» вболівальники одеської команди не завітали. Але свою присутність на стадіоні імені Юрія Гагаріна засвідчили банером, на якому білим по чорному було написано наступне: «Геть з клубу». Радше за все, це послання було адресовано наставнику «Чорноморця» Юрію Морозу, призначення якого фани одеської команди сприйняли в багнети.

Гол туру

Непогані м'ячі у ворота своєї колишньої команди забив Калитвинцев. Хавбек «Десни» двічі відзначився у воротах «Чорноморця». Це перший дубль нового сезону. Примітно, що Влад вже перевершив свій гольовий показник минулого сезону (тоді на його рахунку був лише один м'яч). Перший гол в ворота Кучерука 28-річний півзахисник забив зльоту в ближній кут. Вочевидь, в тому моменті помилився голкіпер. А ось другий гол Калитвинцев забив без «допомоги» воротаря: його удар з лінії штрафного майданчика після флангової передачі вийшов і сильним, і точним.


Акція туру

Чемпіон свій стартовий поєдинок проведе пізніше: «Динамо» прийматиме «Минай» в рамках першого туру аж 11 серпня. Поки що команда Луческу тренується «на кішках». Тобто на турецьких командах. Проте, прем'єрний ігровий день сезону 2021/2022 теж по-своєму пройшов за участю «Динамо». Зокрема, динамівці в цікавий спосіб анонсували презентацію своєї нової форми. У соцмережах прес-служба клубу виклала фото футболки з написом на спині «Київ - це ми». Натяк зрозумілий.

Зв'язок туру

В середині першого тайму гри проти полтавчан головний тренер «Дніпра-1» Ігор Йовічевич дуже активно розмовляв по мобільному телефону. В принципі, коли подібні речі виконують асистенти тренера, бос яких знаходиться десь за межами тренерської лави, це справа нормальна. Але от щоб так, сам головний тренер базікав по телефону під час гри, це, як мінімум, дивно...

Суддя туру

Спочатку все було нормально. Навіть добре. Головний арбітр останнього поєдинку стартового туру «Ворскла» - «Дніпро-1» Іванов справлявся зі своїми функціями. Особливо в першому таймі. Власне, і проблем особливих команди не створили. Але в другій половині зустрічі почалося. Спочатку арбітр за другу жовту картку вилучив капітана гостей Логінова: здалося, що в другому «гірчичнику» Кане «домалював» порушення. Але то були лише квіточки. Ягідки почалися трохи пізніше. Хоча перший гол Довбика виносимо за дужки: все по ділу. Але ось другий гол «Ворскли», точніше, автогол Сватка, - момент почався з атаки полтавчан, коли був явний офсайд. Через п'ять хвилин Довбик знову зрівняв рахунок - і в цей раз з явного положення поза грою. Але Іванов гол зарахував. Чому? Залишається тільки здогадуватися. ВАР на матчі не було. Зате був президент УАФ Павелко. Може, допоможе?

Символічна збірна туру

Білик - Жичиков, Дубра, Тамм, Селін - Степаненко, Патрік, Калитвинцев, Педріньйо - Довбик, Степанюк.

Валерій Василенко
Оцініть матеріал
(58)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Нейтралка» знищена. Визначено другу фіналістку супертурніру в Маямі
Теніс | 29 березня 2024, 04:39 1
«Нейтралка» знищена. Визначено другу фіналістку супертурніру в Маямі

Даніель Коллінс у двох сетах розгромила Катерину Александрову у півфіналі змагань

Мінус Пегула. Відомі всі півфіналістки престижного турніру в Маямі
Теніс | 28 березня 2024, 07:20 4
Мінус Пегула. Відомі всі півфіналістки престижного турніру в Маямі

У боротьбі за титул у Флориді залишилася одна американка

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.