Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Футбол
| Оновлено 29 липня 2021, 04:00
15043
1

10 футболістів, за якими буде цікаво поспостерігати на Олімпіаді-2020

Sport.ua виділяє тих, хто своєю роботою на полі може прикрасити футбольний турнір на іграх в Токіо

| Оновлено 29 липня 2021, 04:00
15043
1
10 футболістів, за якими буде цікаво поспостерігати на Олімпіаді-2020
Getty Images/Global Images Ukraine. Дані Алвес та Рішарлісон (праворуч))

Слідом за чемпіонатом Європи, який повинен був відбутися в минулому році, але через пандемію COVID-19 був проведений лише в нинішньому, «наздоганяти» графік починає і Олімпіада-2020. На іграх в Токіо вже відбулися поєдинки першого туру групового раунду чоловічого футбольного турніру, і зараз ми пропонуємо вам поговорити про десятьох найбільш цікавих футболістів, за якими варто придивитися на цьому змаганні.

Дані АЛВЕС (Бразилія)

Вік: 38 років
Клуб: «Сан-Паулу»

Getty Images/Global Images Ukraine

У свої 38 років, звичайно, Дані Алвес вже не здатний «борознити» правий фланг своєї команди так, як це йому вдавалося в кращі часи в «Барселоні», проте персона цього ветерана все ще досить цікава. Перш за все, тим, що Дані Алвес з 42 виграними трофеями різного рівня є рекордсменом серед футболістів за кількістю здобутих титулів і нагород. Зі збірною Бразилії Дані Алвес двічі перемагав на Кубку Америки та двічі вигравав Кубок конфедерацій, а тому нині додати до своєї значної колекції ще й перемогу на Олімпійських іграх - це є хорошим викликом і мотивацією для ветерана. Чи вдасться? Хто знає, але не варто забувати, що п'ять років тому на іграх в Ріо-де-Жанейро Бразилія нарешті подолала прокляття, згідно з яким не тріумфувала на Олімпіадах жодного разу в історії. Тоді володарем олімпійського «золота», зокрема, став Неймар, нині настала черга Дані Алвеса?

Такехіро ТОМІЯСУ (Японія)

Вік: 22 роки
Клуб: «Болонья»

Getty Images/Global Images Ukraine

У команді-господарці Олімпіади збірній Японії є як мінімум один дуже цікавий і перспективний футболіст - 22-річний центральний захисник Такехіро Томіясу, який з літа 2019 року виступає в італійській Серії А за «Болонью». Цей бек провів чудовий сезон-2020/21 в стані клубної команди, зайнявши 12-те місце в Серії А за кількістю здійснених перехоплень м'яча (178), а також друге – по виносам (102). Фахівці високо цінують якість роботи з м'ячем з боку Томіясу, а тому не дивно, що пильний інтерес до нього нині виявляє не тільки «Аталанта», але і «Тоттенхем».

Андре-П'єр ЖИНЬЯК (Франція)

Вік: 35 років
Клуб: «Тигрес УАНЛ»

Getty Images/Global Images Ukraine

З літа 2015 року відомий у минулому форвард «Марселя» Андре-П'єр Жиньяк виступає в Мексиці в рядах тамтешнього «Тигрес УАНЛ». Тоді такий вчинок здивував практично всіх оглядачів французького трансферного ринку, адже інтерес до Жиньяка виявляв «Ліон», та й міланський «Інтер», подейкують, був не проти побачити Андре-П'єра в своїх рядах. Але Жиньяк, здається, ні краплі не шкодує про той свій вибір, адже кладе м'ячі пачками в чемпіонаті Мексики, ставши чотириразовим чемпіоном цієї країни, а також в минулому році вигравши із «Тигрес УАНЛ» Лігу чемпіонів КОНКАКАФ. Зараз Жиньяк отримав можливість знову зіграти за збірну Франції, з якою він розпрощався ще в 2016 році. Цікаво, що в першому турі «триколірні» на Олімпійських іграх зіграли якраз проти Мексики, якій поступилися 1:4, а автором єдиного забитого м'яча європейців став саме Жиньяк.

Марко АСЕНСІО (Іспанія)

Вік: 25 років
Клуб: «Реал»

Getty Images/Global Images Ukraine

Марко Асенсіо, незважаючи на свої 25 років, як і раніше вважається одним з найбільш талановитих іспанських півзахисників. Багато хто з аналітиків сходяться на думці, що реалізувати себе повноцінно хавбеку заважають травми, але минулий сезон в стані «Реала» Асенсіо провів непогано, хоча й не заслужив, як і інші представники «бланкос», виклику від Луїса Енріке в розташування збірної Іспанії на фінальний турнір Євро-2020. А ось на Олімпіаду в Токіо Асенсіо поїхав, і в стартовому матчі проти Єгипту провів на полі 68 хвилин, після чого був замінений. У тому поєдинку виграти європейцям не вдалося (0:0), а тому від них в цілому, і від Марко зокрема, в майбутніх матчах чекають набагато більшого.

Лі КАН ІН (Південна Корея)

Вік: 20 років
Клуб: «Валенсія»

Getty Images/Global Images Ukraine

Лі Кан Ін - наймолодший футболіст в заявці олімпійської збірної Південної Кореї на іграх в Токіо, проте до своїх 20 років цей хавбек вже володіє дуже хорошою репутацією. Зокрема, в сезоні-2020/21 Кан Ін зіграв 24 поєдинки за «Валенсію» в Ла Лізі, записавши на свій рахунок 4 результативні передачі. Молодого корейця деякі вболівальники «кажанів» навіть порівнюють з Давідом Сілвою, хоча подібні аванси, Лі, звичайно ж, ще тільки належить виправдати своєю стабільно якісною грою. Перед стартом футбольного турніру Кан Ін заявив, що Південна Корея спробує виграти «золото» на іграх, хоча стартували азіати невпевнено - поразка 0:1 від Нової Зеландії.

Дані ОЛЬМО (Іспанія)

Вік: 23 роки
Клуб: «Лейпциг»

Getty Images/Global Images Ukraine

На Олімпійські ігри в Токіо Дані Ольмо прибув після п'яти проведених матчів за національну збірну Іспанії на Євро-2020, де «Червона фурія» дісталася до півфіналу, програвши по пенальті майбутньому тріумфатору змагання команді Італії. Разом з Асенсіо Ольмо вважається одним з головних «мозкових центрів» іспанської олімпійської команди на іграх в Токіо, а тому очікування від цього футболіста дуже високі. Головне - щоб вистачило фізичних кондицій, адже в сезоні-2020/21 Ольмо провів 46 матчів у всіх турнірах за «Лейпциг», а потім ще й відіграв на чемпіонаті Європи...

Амад ДІАЛЛО (Кот-д'Івуар)

Вік: 19 років
Клуб: «Манчестер Юнайтед»

Getty Images/Global Images Ukraine

У січні цей молодий івуарієць перейшов з «Аталанти» в «Манчестер Юнайтед» за 21 мільйон євро, після чого провів у стані «червоних дияволів» 8 поєдинків у всіх турнірах, записавши на свій рахунок 1 забитий м'яч та 1 результативну передачу. В Англії та Італії Діалло видають чимало компліментів і авансів, які незабаром треба буде відпрацьовувати. Але сам африканець, якщо судити з його інтерв'ю, ні краплі не боїться тиску на себе, а тому нинішній виступ зі збірною Кот-д'Івуару буде для нього ще однією можливістю довести, що фахівці не помилилися, коли оцінювали ступінь його таланту. У стартовому матчі Діалло віддав результативну передачу на Кессі, чим допоміг івуарійцям здолати команду Саудівської Аравії (2:1). Як буде далі - подивимося...

Флоріан ТОВЕН (Франція)

Вік: 28 років
Клуб: «Тигрес УАНЛ»

Getty Images/Global Images Ukraine

Відверто кажучи, не так часто в Олімпійському футбольному турнірі серед чоловіків беруть участь діючі чемпіони світу, але 28-річний Флоріан Товен є таким. І нехай з 2019 року Товен не викликається в головну команду «триколірних», й не зіграв на Євро-2020, але буде цікаво подивитися, як досвідчений хавбек зуміє проявити себе в оточенні молодих колег у складі олімпійської збірної Франції. Зовсім нещодавно Товен прийняв важливе рішення в кар'єрі, підписавши контракт з клубом «Тигрес УАНЛ», кольори якого захищає його співвітчизник Жиньяк. Разом їм належить стати ударною силою в мексиканській команді, але перед цим – проявити себе на Олімпіаді в Токіо, де французи вже поставили себе в незручне становище, проваливши стартовий матч проти Мексики.

ПЕДРІ (Іспанія)

Вік: 18 років
Клуб: «Барселона»

Getty Images/Global Images Ukraine

Йому тільки 18 років, але про нього вже говорять так, немов він домігся чогось порівнянного із заслугами Хаві або Іньєсти. Насправді, Педрі перебуває тільки на початку свого шляху, який може дійсно виявитися таким же зоряним, як у його попередників. Разом з «Червоною фурією» Педрі зіграв 6 матчів на Євро-2020, причому в півфіналі проти італійців відзначився приголомшливою статистикою передач - всі 55 його пасів виявилися точними, хоча це й не допомогло іспанцям вийти у фінал.

Нині з Педрі надії пов'язують вже шанувальники олімпійської збірної Іспанії, яка раніше лише одного разу в історії брала «золото» на іграх, а ще двічі поступалася в фіналах, опиняючись зі «сріблом».

РІШАРЛІСОН (Бразилія)

Вік: 24 роки
Клуб: «Евертон»

Getty Images/Global Images Ukraine

Нинішнього літа Рішарлісон вже встиг зіграти зі збірною Бразилії на Кубку Америки, де відзначився одним забитим м'ячем у семи поєдинках, а нині форвард буде допомагати «селесао» відстояти з такими зусиллями здобуте олімпійське «золото» на турнірі п'ятирічної давнини. Виступити яскраво і вдало на Олімпіаді для Рішарлісона дуже важливо, так як чутки сватають його в «Реал», куди нещодавно перебрався екс-наставник «Евертона» Карло Анчелотті, котрий нібито не проти забрати із собою до столиці Іспанії і майстерного бразильця. На старті турніру Бразилія нокаутувала Німеччину (4:2), а Рішарлісон став справжнім героєм поєдинку, оформивши хет-трик в перші тридцять хвилин гри. Нині саме цей бразилець бачиться головним фаворитом у боротьбі за титул кращого бомбардира змагання.

Оцініть матеріал
(92)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
yuriy_kent
Ришарлисон тут топ