Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 20 липня 2021, 22:29
4198
6

В'ячеслав ГРОЗНИЙ: «Не сумніваюсь, що Шахтар пройде Генк»

Відомий тренер прокоментував результат жеребкування третього відбіркового раунду ЛЧ

| Оновлено 20 липня 2021, 22:29
4198
6
В'ячеслав ГРОЗНИЙ: «Не сумніваюсь, що Шахтар пройде Генк»
ФК Шахтар. Лассіна Траоре

В'ячеслав Грозний в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua прокоментував жеребкування 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів, в якому представник Української Прем'єр-ліги «Шахтар» зіграє з бельгійським «Генком».

— В'ячеславе Вікторовичу, ваші перші емоції від результатів жеребкування?
— Закінчилося Євро, за яким ми місяць з задоволенням спостерігали. І ось за підсумками жеребкування кваліфікації Ліги чемпіонів «Шахтарю» дістався «Генк». Ми всі хочемо, щоб в груповому раунді Ліги чемпіонів, як і в минулому році, грали дві наші команди - «Динамо» та «Шахтар».

— У кваліфікації Ліги чемпіонів українській команді знову попалися бельгійці.
— Так, в минулому році динамівцям в кваліфікації Ліги чемпіонів дістався «Гент» і вони його пройшли за сумою двох зустрічей (2:1, 3:0). І ось українському клубу знову потрібно грати з бельгійцями. До речі «Шахтар» з «Генком» ніколи до цього не грав. І, до речі, у «Генка» прізвисько теж «шахтарі».

— Що скажете про суперника «Шахтаря»?
— 17-го липня в поєдинку за Суперкубок Бельгії «Генк» поступився «Брюгге» (2:3). 23-го липня «Генк» стартує в новому сезоні чемпіонату Бельгії матчем проти «Стандарда». Крім матчу зі «Стандардом», «Генк» до першої гри з «Шахтарем» зіграє 30-го липня також з «Остенде» в рамках чемпіонату Бельгії.

Можу додати, що «Генк» - чотириразовий чемпіон Бельгії. Попередній раз вони ставали чемпіонами в сезоні 2018/2019. Також вони виграли п'ять Кубків Бельгії, один з яких в сезоні 2020/2021. Головний тренер у «Генка» досить відомий для Бельгії і Нідерландів досвідчений нідерландський фахівець Джон ван ден Бром. З «Андерлехтом» цей тренер вигравав чемпіонат Бельгії і двічі Суперкубок Бельгії. А з «Генком» він завоював Кубок в минулому сезоні. В принципі, тренер він хороший.

— Які у «Генка» є відмінні риси?
— «Генк» добре продає своїх гравців. У 2019 бельгійський клуб продав в «Брайтон енд Хоув Альбіон» Леандро Троссарда за 20 млн євро. У 2020 році вони продали в «Шеффілд Юнайтед» високорослого норвезького півзахисника Сандера Берге за 23 млн євро. Наш Руслан Маліновський, здається, входить в п'ятірку найдорожчих футболістів, яких продав «Генк». Українець перейшов в «Аталанту» за 13,6 мільйонів євро. Вони щороку продають. Зараз у «Генка» на виході найкращий форвард чемпіонату Бельгії 27-річний форвард збірної Нігерії Пауль Онуачу. Він в тому році з 30 голами став найкращим бомбардиром регулярного сезону Ліги Жюпіле. За ним полює «Арсенал» Лондон і інші клуби. Дуже хороший гравець. В цілому ж, у тому сезоні з урахуванням матчів плей-оф Онуачу забив 35 м'ячів в 42 іграх.

— «Генк» якимось дивом ледь не став чемпіоном Бельгії в минулому сезоні.
— У регулярному сезоні минулого чемпіонату Бельгії «Генк» став четвертим і потрапив до четвірки плей-оф, яка бореться за чемпіонство. П'ять із шести матчів «Генк» виграв і з 44 очками став другим. До слова, у першого «Брюгге» було також 44 бали. Дуже цікаво те, що в Бельгії за підсумками регулярного сезону «Генк» відстав від першого «Брюгге» на 20 очок. Але перед плей-оф набрані очки діляться навпіл. І «Генк» у плей-оф зіграв просто фантастично - п'ять перемог і одна нічия!

— Що «Шахтарю» потрібно взяти на замітку перед матчами з віце-чемпіоном Бельгії?
— У них дуже багато іноземців. Більше 60 відсотків. Вони беруть легіонерів з різних країн. Протягом року у «Генка» 21 футболіст пішов і 21 прийшов. У них з 35 гравців 21 легіонери. Це фантастика. Поза всяким сумнівом, «Генк» - це граюча команда, але вони багато дозволяють робити біля своїх воріт. У «Генка» пріоритет на атаку, і вони значно гірше обороняються. Для «Шахтаря» це дуже добре. Чому? У «Шахтаря» відбулася зміна головного тренера. Замість португальця Луїша Каштру прийшов з «Сассуоло» італієць Роберто Де Дзербі. У «гірників» змінився вектор. У «Шахтаря» були португальці Паулу Фонсека і Луїш Каштру. А тепер пішов італійський вектор. Головний тренер та асистенти - італійці.

— Кадрові пертурбації в складі також мали місце бути.
— Так і є. З 1 липня у «Шахтаря» пішли Влад Вакула і Валера Бондаренко в оренду в «Ворсклу». Давид Хочолава проданий в «Копенгаген», Едік Соболь проданий в «Брюгге», Саша Піхальонок проданий в «Дніпро-1». Пішов з «Шахтаря» Богдан Бутко. Ще раніше в квітні пішов в бразильський «Інтернасьонал» Тайсон, який був багаторічним лідером команди. А в лютому в «Аталанту» пішов Віктор Коваленко. Поки він в команді з Бергамо не заграв і, напевно, він буде грати на правах оренди за «Емполі» або за інший клуб.

— До речі, що думаєте по Коваленку? Потрібно йому піти в оренду?
— Це правильний варіант. Я можу Віктору сказати, щоб він з розумінням до цього поставився. Саша Зінченко теж в Нідерланди їхав в оренду. А Кевін Де Брюйне їхав з «Челсі» в оренду у «Вердер». І Мохаммед Салах, будучи гравцем «Челсі», виступав на правах оренди за «Фіорентину» і «Рому». Це хороша практика. Вона тільки допоможе. Це здорово!

— Що скажете про новачків «Шахтаря»? Якось стиль гри «гірників» зміниться?
— Прийшли в «Шахтар» три гравці. Це захисник, півзахисник і нападаючий. З «Сассуоло» прийшов 25-річний бразильський захисник Марлон. З лісабонської «Бенфіки» прийшов 23-річний атакуючий півзахисник Педріньйо. Кажуть, що він дуже швидкий, технічний і талановитий. Також до «гірників» приєднався дуже хороший нападаючий збірної Буркіна-Фасо Лассіна Траоре, який раніше виступав за амстердамський «Аякс». У 15 іграх за Буркіна-Фасо Траоре забив 6 м'ячів.

Поза всяким сумнівом, у «Шахтаря» буде внесено низку корективів в ігрову модель. Тому що в команду прийшов новий тренер, і він по-своєму бачить футбол. Це правильно. До того ж більшість футболістів «Шахтаря» швидкі, координовані, дуже технічні, молоді та амбіціозни. До речі, як і Де Дзербі! Він дуже амбітний, і хоче зробити серйозну кар'єру. Не можна забувати про досвідчених гравців «Шахтаря», а саме про Тараса Степаненка і компанію. Вони допоможуть талановитій молоді.

— Який ваш попередній прогноз на протистояння «Шахтаря» з «Генком»?
— При всій повазі до «Генку», у мене немає і найменшого сумніву в перемозі «Шахтаря» над «Генком». Так, просто нічого не буває. Природно, «Генк» вміє грати і хлопці у них є технічні. Але, я впевнений, що «Шахтар» за класом вище. Всі аргументи на користь «гірників». На мій погляд, сьогодні у них є два конкуруючих склади. Кожен хоче довести. Всі молоді й амбітні. Вони хочуть зробити європейську кар'єру за прикладом тих хлопців, які поїхали з «Шахтаря» і дуже пристойно грають в зарубіжних командах. Я з оптимізмом дивлюся на протистояння «Шахтаря» і «Генка». Я впевнений, що ми побачимо «Динамо» і «Шахтар» в груповому раунді Ліги чемпіонів.

Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Миколенко травмувався у матчі з Ліверпулем. Віталія замінили у перерві
Футбол | 24 квітня 2024, 23:15 3
Миколенко травмувався у матчі з Ліверпулем. Віталія замінили у перерві

Український захисник зумів дограти перший тайм за Евертон, але на 2-й так і не вийшов...

Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс
Футбол | 23 квітня 2024, 23:59 85
Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс

Команда Артети святкувала найбільшу перемогу в історії стосунків між цими колективами

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
fedd1979
Проблема тільки в тому, що все, що цей бабабол говорить - не збувається. Не розумію просто, хто його ще слухає і хто мінусує всіх, що його критикують.
Local78
Тільки без шапкозакидання...
Олександр Жарчинський
lizerginnn
хахаха. Жаль кротов. Раз этот спец сказал, то так и будет.
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил