Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 21 липня 2021, 20:39
2821
1

Кайрат — Црвена Звезда. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного

Спеціаліст поділився очікуваннями від поєдинку 2-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів

| Оновлено 21 липня 2021, 20:39
2821
1
Кайрат — Црвена Звезда. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного
ФК Кайрат

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний зробив прогноз на перший матч 2-го раунду кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів «Кайрат» - «Црвена Звезда».

«На нас чекає цікаве протистояння чемпіонів своїх країн. «Кайрат» під керівництвом молодого фахівця Шпилевського в минулому сезоні завоював чемпіонський титул в Казахстані. Але в поточному сезоні «Кайрат» зменшив обороти, відстаючи на 5 очок від лідируючого «Тоболу» і на 4 бали від «Астани». У червні в «Кайраті» змінився головний тренер. Замість Шпилевського команду очолив 42-річний казахський тренер Кирило Кекер, який раніше працював тільки з молоддю. До того ж, в якості радника і консультанта проекту залучено досвідченого і висококваліфікованого фахівця Курбана Бердиєва.

Коли я працював з карагандинським «Шахтарем», ми з моїм тренерським штабом уважно вивчали гру «Кайрата». Ми бачили, як вони прессингують і накривають. Заслуга Шпилевського і його штабу, що вони об'єднали гравців системою «Зальцбурга» і «Лейпцига». У них простежується тотальний пресинг і агресивна гра. Так, у них ключову роль грав польський опорник Яцек Гуральськи, який в кінці сезону травмувався і зараз не грає. Він фантастичний футболіст, який місцями сильніше, ніж Гаттузо, грає. Але, коли я працював у Казахстані, ми зі штабом тоді знайшли протиотруту, відрізаючи пресингуючу групу і виграли з  «Шахтарем» 1:0. Але «Кайрат» практично не програвав і став чемпіоном тоді, хоча і «Шахтар» потрапив у єврокубки. Але той пресинг, який прищепив команді штаб Шпилевського, у «Кайрата» залишився. З приходом Кекера і Бердиєва відразу все змінилося. Вони додали гравців, але зберегли те краще, що було, внісши певні корективи. Це позитивно позначилося на результатах, оскільки вони скоротили очковий розрив від лідера. У них покращилася гра і результат.

У 1-му раунді кваліфікації «Кайрат» пройшов «Маккабі» (1:1, 2:0), що я і передбачав. Лідером атак «Кайрата» є 37-річний фантастично забивний колишній форвард збірної Бразилії Вагнер Лав. Гарний також нападник збірної Гвінеї Канте, який прийшов з «Легії». Хороший у них і півзахисник збірної Чорногорії Небойша Косович. Є ще хороший захисник збірної Вірменії Камо Оагнесян і хороший високорослий сербський центральний захисник Раде Дугаліч. Зараз вони додали до своїх лав ще дуже хорошого гравця атакуючої лінії 33-річного бразильця Жоао Пауло, який був лідером в «Ордабаси» і «Лудогорці». Також у них багато дуже сильних гравців збірної Казахстану. Виділю і молодого казахстанського форварда Шушеначева. У «Кайрата» дуже організована команда. Вони здорово пресингують, дуже технічні і можуть вичавити максимум з мінімуму. «Кайрат» - дуже пристойна команда, яка в змозі на рівних грати з будь-яким суперником.

Удома вони не програють «Црвені Звезді». Не знаю, чи вдасться «Кайрату» успішно зіграти за підсумками двох матчів, але вони будуть солідно виглядати, потріпають нерви сербам, а можуть і взагалі їх обіграти. На команду з Белграда очікує довгий переліт. Годин вісім їм доведеться летіти. Буде різниця в часі. Але «Црвена Звезда» - це фантастична команда. У 38 матчах минулого чемпіонату Сербії вони 35 раз виграли і тричі зіграли внічию, жодного разу не поступившись. А забили вони 114 м'ячів і 20 пропустили. У команди з Белграда головний тренер Деян Станкович. Але у них завжди відбувається величезна ротація. Через цю команду проходять дуже талановиті гравці. Зараз в «Црвену Звезду» прийшов дуже якісний захисник збірної Австрії Александар Драгович, який свого часу грав за київське «Динамо».

У Сербії 16 липня стартував чемпіонат і в першому турі «Црвена Звезда» зіграла 0:0 з «Войводиною». У Казахстані «Кайрат» спробує пресингувати і накривати, а дуже технічні гравці групи атаки будуть створювати напругу. Футболісти сербського клубу будуть нервувати. Те, що «Кайрат» не програє вдома, я впевнений на сто відсотків. Парадоксальна річ, але «Кайрат» може вибити «Црвену Звезду». У «Кайрата» підібрані дуже хороші футболісти, які в змозі піднести сюрприз. Якщо буде недооцінка з боку «Црвени Звєзди», то, сто відсотків, вона програє. «Маккабі» уже обпікся. У Казахстані футбол досить серйозний. До речі, «Кайрат» - це приватний клуб, а всі інші клуби Казахстану державні. Тому «Кайрат» запрошує класних топових футболістів. Навіть наш український хороший гравець Есеола з приходом в «Кайрат» інших гравців перейшов у «Ворсклу», оскільки хоче грати, а не сидіти на заміні. Дивіться обов'язково матч «Кайрат» - «Црвена Звезда». Це буде цікаво!», - сказав Грозний.

Матч «Кайрат» - «Црвена Звезда» відбудеться 21-го липня. Початок зустрічі о 17:00.


В'ячеслав Грозний – відомий український тренер. Очолював «Ниву» Вінниця, «Дніпро», «Арсенал» Київ, «Металург» Запоріжжя, «Говерлу». Також працював з російським «Тереком», болгарським «Левські», грузинським «Динамо» Тбілісі, казахстанськими «Тоболом», «Іртишем» та «Шахтарем» Караганда.

Даний прогноз є думкою експерта і не гарантує виграшу в букмекерській конторі.
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

10 найвідоміших футболістів, яких Даріо Друді привіз в Україну
Футбол | 18 квітня 2024, 13:38 8
10 найвідоміших футболістів, яких Даріо Друді привіз в Україну

Новий спортдир «Полісся» раніше допоміг пристойно «затаритися» легіонерами «Зірці» та «Карпатам»

Підсумки дня Ліги конференцій. Хто зіграє у півфінальних матчах?
Футбол | 19 квітня 2024, 06:05 1
Підсумки дня Ліги конференцій. Хто зіграє у півфінальних матчах?

У півфіналах зустрінуться: Олімпіакос – Астон Вілла, Фіорентина – Брюгге

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Navbahor
Кайрат выиграл!