Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 липня 2021, 04:14
1472
0

Володимир ШАРАН: Міг залишитися в Олександрії, якби виграли Кубок України

Колишній тренер «Олександрії» розповів про свій відхід з клубу

| Оновлено 21 липня 2021, 04:14
1472
0
Володимир ШАРАН: Міг залишитися в Олександрії, якби виграли Кубок України
ФК Олександрія. Володимир Шаран

Володимир Шаран вісім років очолював клуб з Олександрії, але після закінчення минулого сезону залишив команду.

«Чи звикся я з думкою про те, що трапилося? Звісно. Тим більше, що до цього я готувався ще взимку, і всі про це чудово знали. Маю на увазі наших футболістів і тренерський штаб. Я тоді озвучив, що майбутні кілька місяців будуть вирішальним етапом моєї співпраці з клубом. На цей період стояла задача завоювати одне з місць, що дає право брати участь в Лізі Європи або ж виграти Кубок України. На той момент ми всі прекрасно розуміли і реально дивилися на речі. Ми усвідомлювали, що посісти п'яте, єврокубкове місце, буде нереально. А в півфіналі кубкового розіграшу, коли ми в футбольній лотереї з одинадцятиметрових ударів програли луганській «Зорі», було ясно, що в тренерському штабі і серед гравців будуть зміни.

Правда, футболісти тоді про це ще не знали, адже їхні контракти закінчувалися в ті ж терміни, що і у тренерів - в кінці сезону. До того ж, вони все одно сподівалися, що можуть залишитися в команді. Однак керівництво клубу вирішило не продовжувати угоди ні з ким із гравців. Був обраний шлях створення нової команди. До цього всі ми були готові, але скажу чесно: даний факт пережити було нелегко. Перш за все, в психологічному плані. Навіть коли спиш, то футбольні сни сняться. Адже це не рік роботи, і навіть не два - а цілих вісім! Вісім років серйозної роботи і серйозних результатів. Мені б дуже хотілося побачити, щоб інший тренерський штаб досяг таких же успіхів, як ми. Що ж, будемо дивитися і чекати від Олександрії повторення таких же хороших результатів».

«Причини звільнення? З етичних міркувань мені не хотілося б про це говорити. Хоча президент клубу до кінця вірив у мене. Як і в те, що ми здатні хоча б зіграти в фіналі Кубка України. Саме на вдалий виступ у ньому і робилася основна ставка. Я впевнений, що якби «Олександрія» виграла цей трофей (хоча розумію, що це з розряду чогось неймовірного), то ми з президентом напевно продовжили б наше співробітництво. А ось яким воно було б - про це зараз вже не має сенсу говорити. Але те, що багато з частини діяльності футбольного клубу хотілося б поміняти, приховувати не стану. І сталось, як те, що трапилося. І я не маю на увазі зайняте нами дев'яте місце. Просто у хлопців вже не було належної мотивації. Дуже вдячний їм за поєдинок проти донецького «Шахтаря» - я знав, що це заключний домашній матч на нашій арені. Скільки я років провів на ній - як в ролі гравця, так і тренера! Якось прочитав про кількість матчів в олександрійській команди, і був трохи здивований - сказав Шаран.

Сергій Циба Джерело: FanDay
Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Фіорентина – Брюгге. Прогноз і анонс на матч 1/2 фіналу Ліги конференцій
Футбол | 02 травня 2024, 21:05 0
Фіорентина – Брюгге. Прогноз і анонс на матч 1/2 фіналу Ліги конференцій

Поєдинок відбудеться 2 травня о 22:00 за Києвом

Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді
Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2
Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.