Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 25 серпня 2023, 18:33
26328
10

7 головних трансферних саг нинішнього літа

Sport.ua - про чутки, які до кінця серпня ще встигнуть добряче набриднути футбольним уболівальникам

| Оновлено 25 серпня 2023, 18:33
26328
10
7 головних трансферних саг нинішнього літа
Getty Images/Global Images Ukraine. Гаррі Кейн

Чемпіонат Європи 2020 року нарешті завершився. Переможцем стала збірна Італії, і тепер ключові футболісти отримають кілька тижнів відпустки, перш ніж знову зберуться в своїх клубах для підготовки до виступів у новому сезоні. Втім, відпустка гравців зовсім не означає таку ж пору для їхніх агентів та керівників футбольних клубів. Останні саме зараз перебувають у повній мобілізації, і готові використовувати будь-яку можливість по якісному підсиленню своїх команд.

Про сім головних трансферних саг нинішнього літа, які практично напевно наб'ють оскому футбольним уболівальникам, поговоримо прямо зараз.

Едуардо КАМАВІНГА
Клуб:
«Ренн»
Вік: 18 років
Громадянство: Франція
Вартість на Transfermarkt: 55 млн євро

Getty Images/Global Images Ukraine

Вихованець академії «Ренна» Едуардо Камавінга в дуже ранньому віці привернув увагу європейських топ-клубів. По суті, останні два роки навколо цього талановитого хавбека роїться безліч чуток, однак поки до якоїсь конкретики справа так і не доходить. Куди тільки не сватали Камавінгу, але найбільш ймовірними варіантами для нього, як і раніше, залишаються «Реал», «Манчестер Юнайтед» та «Баварія». Рік тому в пресі писали, що «Ренн» хоче виручити за свого таланта не менше 70 мільйонів євро, але на тлі пандемії коронавірусу бажаючих віддати таку суму бретонцям так і не знайшлося.

Нині ситуація навколо Камавінги ще більш заплутана та цікава, через що можна сміливо припустити, що кількість чуток, пов'язаних з потенційним трансфером цього хавбека з «Ренна», буде рости з кожним днем ​​в геометричній прогресії. Справа в тому, що контракт Едуардо з французьким клубом закінчується через рік, а підписувати нову угоду півзахисник не поспішає. «Ренн», який минулого літа був «на коні» в переговорному процесі, нині ризикує опинитися ні з чим, а тому напевно буде куди більш поступливим. Залишилося тільки зрозуміти, хто в змаганні за Камавінгу виявиться найбільш послідовним та наполегливим. В Англії припускають, що таким стане «Манчестер Юнайтед», особливо якщо в манкуніанців розійдуться шляхи з Полем Погба...

Мануель ЛОКАТЕЛЛІ
Клуб:
«Сассуоло»
Вік: 23 роки
Громадянство: Італія
Вартість на Transfermarkt: 35 млн євро

Getty Images/Global Images Ukraine

Один з лідерів «Сассуоло» Мануель Локателлі практично напевно покине стан «чорно-зелених» в нинішнє трансферне вікно. Спочатку чутки відправляли 23-річного італійця слідом за своїм екс-наставником Роберто Де Дзербі в донецький «Шахтар», і «гірники» нібито були готові побити свій трансферний рекорд заради запрошення цього майстра, проте в результаті Мануель відмовився від можливості перебратися в українську Прем'єр-лігу. Хід думок Локателлі зрозуміти неважко: разом зі збірною Італії він взяв участь в Євро-2020, де йому вдалося себе непогано проявити, а команда й зовсім стала тріумфатором змагання.

Нині за Локателлі очікується серйозна боротьба між «Ювентусом» та «Арсеналом». Подейкують, що туринці готові запропонувати за хавбека 30 мільйонів євро і двох своїх футболістів - захисника Раду Драгушина та нападника Марко Да Грасу. Цей варіант напевно виглядає цікавим для «Сассуоло», проте боси «чорно-зелених» вважають за краще дочекатися й реакції від «Арсеналу», який готовий перебити пропозицію туринського гранда. Проблемою для босів «Сассуоло» в бажанні отримати максимальний куш за Локателлі може стати бажання самого футболіста неодмінно перебратися саме в «Ювентус». Через це переговорний процес навряд чи буде простим і майже напевно затягнеться ледве не до самого закриття вікна, але можна з упевненістю сказати, що завершиться він успішно, оскільки всі сторони зацікавлені виключно в цьому.

Пау ТОРРЕС
Клуб:
«Вільярреал»
Вік: 24 роки
Громадянство: Іспанія
Вартість на Transfermarkt: 50 млн євро

Getty Images/Global Images Ukraine

Центральний захисник «Вільярреала» Пау Торрес, незважаючи на перемогу з командою в Лізі Європи за підсумками сезону-2020/21, вже переріс рівень «жовтої субмарини» і потребує «ковтка свіжого повітря» у вигляді трансферу в більш іменитий та амбітний клуб. Претендентів на Торреса, насправді, вистачає, однак не всі з них нині виявляють якусь конкретику, адже «Вільярреал» однозначно не буде відпускати свого ключового гравця оборони задарма. Контракт Пау з «жовтою субмариною» діє ще три сезони, а тому потенційному покупцеві доведеться як слід розщедриться.

В останні кілька тижнів чутки активно сватали Пау Торреса в «Манчестер Юнайтед», якому однозначно не завадить посилення в центральній осі оборони. Однак манкуніанці в останні роки надто скупо поводяться на ринку, хоча до їхньої сфери інтересів, якщо вірити пресі, входить чи не половина топових футболістів Європи. Для того, щоб однозначно підписати Торреса, «червоним дияволам» потрібно активувати клаусулу захисника, яка дорівнює 60 мільйонам доларів. Навряд чи «Вільярреал» буде торгуватися навколо цієї суми, та ще й «Ювентус», як пишуть в Італії, готовий вклинитися в переговори по Торресу. Туринці за Пау готові запропонувати певну суму грошей, а також віддати Меріха Демірала, що цілком може влаштувати «жовту субмарину», якій не потрібно буде екстрено підшукувати заміну для свого бека. Хоча і поспішати з прийняттям рішення «Вільярреал» навряд чи буде...

Джек ГРІЛІШ
Клуб:
«Астон Вілла»
Вік: 25 років
Громадянство: Англія
Вартість на Transfermarkt: 65 млн євро

Getty Images/Global Images Ukraine

Джека Гріліша ось уже кілька років топові клуби Англії намагаються виторгувати у рідної для футболіста «Астон Вілли», але поки ситуація розгортається так, що хавбек продовжує залишатися в Бірмінгемі. Очевидно, що «віллани» не прогадали, коли у вересні минулого року підписали з Грілішем новий контракт, і тепер у них немає необхідності судорожно торгуватися, щоб виручити від відходу свого хавбека хоч якусь «копійчину».

Нині ключовим претендентом на Гріліша називається «Манчестер Сіті», хоча в останні пару років в пресі були повідомлення, що буквально спить і бачить цього хавбека серед своїх підопічних головний тренер «Манчестер Юнайтед» Уле-Гуннар Сульшер. Невідомо, чи увімкнуться «червоні дияволи» в гонку за Грілішем, однак перешкодити «городянам» спокійно та розмірено домовлятися з «Астон Віллою» готовий «Челсі». Ймовірно, якщо ці два топ-клуби реально почнуть боротьбу за трансфер Джека, то швидкого її завершення чекати не варто, адже кожна сторона буде намагатися вибити максимально прийнятні для себе умови. А це означає, що угода неодмінно затягнеться, і ще невідомо, чим взагалі завершиться...

Гаррі КЕЙН
Клуб:
«Тоттенхем»
Вік: 27 років
Громадянство: Англія
Вартість на Transfermarkt: 120 млн євро

Getty Images/Global Images Ukraine

Вихованець «Тоттенхема» Гаррі Кейн вже до 27 років встиг перетворитися на справжню ікону для фанатів «шпор», проте все очевиднішим та очевиднішим стає той факт, що в стані рідної команди форвард навряд чи зуміє виграти хоч щось важливе з точки зору командних, а не особистих трофеїв (благо, титул кращого бомбардира АПЛ Гаррі завойовував і в стані «Тоттенхема» вже кілька разів). Ймовірно, сам Кейн відмінно розуміє ситуацію, і цього літа готовий змінити клуб.

Головним претендентом на Кейна в англійській пресі називається «Манчестер Сіті», який навіть встиг зробити «Тоттенхему» офіційну пропозицію по форварду - 100 мільйонів фунтів і трансферні права на Габріела Жезуса. Однак керівництво «шпор», схоже, має намір гнути свою лінію і вимагати 150 мільйонів фунтів, і не центом менше за Кейна. Сам Гаррі відкрито закликав босів «Тоттенхема» задуматися, адже через кілька років, як попереджає сам форвард, за нього навряд чи хтось буде готовий виплатити такі космічні гроші. Серед потенційних конкурентів «Сіті» в битві за Кейна виділяються «Манчестер Юнайтед», «Челсі» і «Барселона», але з різних причин шанси підписати Гаррі у кожного з цих клубів відверто невеликі.

Рафаель ВАРАН
Клуб:
«Реал»
Вік: 28 років
Громадянство: Франція
Вартість на Transfermarkt: 70 млн євро

Getty Images/Global Images Ukraine

Центрбек мадридського «Реала» Рафаель Варан, який грає за «бланкос» протягом останніх десяти років, схоже, також готовий зробити новий крок у своїй кар'єрі. За інформацією з преси, футболіст вирішив не продовжувати контракт з мадридським клубом, який у нього закінчується влітку наступного року. Для «Реала» це означає одне - захисника буде втрачено, і головне питання лише в тому: чи вдасться виручити від його відходу якісь кошти, або ж ні.

Щоб отримати гроші за Варана, «бланкос» буде потрібно продати захисника в інший клуб вже цього літа. Подейкують, що активний інтерес до француза виявляють «Парі Сен-Жермен» та «Манчестер Юнайтед», причому саме парижани бачаться фаворитами цього заочного протистояння. У самому «Реалі» визначилися з сумою, яку хочуть виручити від продажу Варана - 50 мільйонів євро (https://sport.ua/uk/news/541159-real-nazval-tsenu-na-varana). Це більше, ніж готовий запропонувати «Манчестер Юнайтед» (близько 35-40 мільйонів євро), а тому манкуніанці навряд чи підпишуть бека «Реала», а ось возз'єднатися в ПСЖ разом з Серхіо Рамосом, який вже встиг покинути Мадрид і перебратися в Париж цим літом, для Варана цілком реально.

Роман ЯРЕМЧУК
Клуб:
«Гент»
Вік: 25 років
Громадянство: Україна
Вартість на Transfermarkt: 15 млн євро

Getty Images/Global Images Ukraine

Звичайно, в Європі трансферні пристрасті навколо українського форварда «Гента» Романа Яремчука не є найцікавішими для уболівальників, проте в Україні сага з від'їздом бомбардира нашої національної збірної в інший клуб активно обговорюється ось уже кілька трансферних вікон. Керівництво «Гента» не хоче відпускати Яремчука дешевше за 25 мільйонів євро, і, ймовірно, це вже є принциповим питанням для бельгійців. Сам Роман навіть встиг на цьому ґрунті посваритися з босами «Гента», які хотіли його відпускати, однак потім знову знайшов з керівництвом спільну мову, і не так давно навіть продовжив контракт, який тепер розрахований до літа 2025 року.

У пресі претендентів на Яремчука називалося стільки, що на одне їх перерахування піде надто багато часу. Сфокусуємось на тих, хто нині нібито дуже бажає підписати Романа - це «Вест Хем» і «Бенфіка». Для перших 25 мільйонів євро, затребувані «Гентом», не є перешкодою, але вони до кінця не впевнені, що саме Яремчук підійде їм в якості заміни для невдахи Себастьяна Алле, а ось «Бенфіку» кандидатура українця влаштовує повністю, чого не скажеш про суму, яку хоче отримати за українця «Гент». Сам Яремчук нібито вже погодив умови контракту з «Бенфікою» та готовий продовжити кар'єру в Португалії, але від побажань українця в цій ситуації залежить не так багато, а тому не виключено, що Роман так і не змінить клуб влітку, через що між ним і босами «Гента» знову може виникнути напруженість у відносинах...

Олексій Сливченко
Оцініть матеріал
(157)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
euro2012_za_2012euro
Кейна искренне жаль .
Кейну надо бежать из Тоттенхэма. За трофеями.
Даже у Коноплянки их больше (победа в ЛЕ и в чемпионате Украины)
Saar
Камавинга , Пау Торрес...жесть... я їх до Євро не знав, хоча футбол цікавлюсь постіно. На Євро вони чого важливого не зробили. А коштують майже як два Локателлі. До речі, Локателлі: 2 забитих м'яча, ЧЕМПІОН ЄВРОПИ! 35 млн..тх... дешевше, ніж перві двоє прш кого я писав. Що нах? Потім говорять: та він не зірка! В наш час ціна робить із футболіста зірку, а повинне ргти: техніуа, забиті м'ячі, трофеї. Тобто, і багатьох випадках, зірка-це не талант, не футбольний інтелект, а ціна і розкрутка. Нажаль
edu209
Ну Яремчук в этом списке не в тын не в ворота
GloryUkraine
120 млн за Кейна дуже багато. Ніхто його за такі гроші не купить. Реал вже накупувався і Бейла і Азара. Барса в фінансовій ямі. Хто ще? МЮ,МС або Челсі? Я би дав 50/50.
Vlad Rasevski
Підскажіть - канали футболи, євроспорти, сетанта- хто із них транслюватиме європейські кубки, чемпіонати -5(Англії, Іспанії,Італії,Франції, Німеччини ?)
Maxcrimea10
Месси где?