Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Франція
| Оновлено 14 липня 2021, 06:22
46666
37

Схоже, тепер ПСЖ все-таки візьме Лігу чемпіонів

З таким складом програти важко

| Оновлено 14 липня 2021, 06:22
46666
37
Схоже, тепер ПСЖ все-таки візьме Лігу чемпіонів
Твіттер ПСЖ. Серхіо Рамос і Ашраф Хакімі (праворуч)

За часів, коли світова пандемія обмежує витрати навіть найсильніших клубів, ПСЖ зумів все одно обійти всіх. Їхні посилення цього літа справді вражають, і вже складно уявити собі, як вони пролетять повз заповітний кубок Ліги чемпіонів.

Минуло вже десять років з моменту, коли у парижан з'явилися нові власники, і зараз ПСЖ - безсумнівний лідер французького футболу. Але заповітний трофей ЛЧ так і залишається для них мрією, незважаючи на всі витрати.

В останні два сезони тріумф був близьким - Томас Тухель дійшов до фіналу, а Маурісіо Почеттіно - до півфіналу. Але цього недостатньо. Більш того: в 2021 вперше за довгий час чемпіонат Франції виграв інший клуб, Лілль.

Для того щоб щось змінити, керівництво звернулося до того, що вдавалося завжди - покупок. І першим новачком команди став Джорджиніо Вейналдум з Ліверпуля. Потужний гравець збірної Нідерландів не коштував їм зовсім нічого, так що трансфер складно назвати невдалим, з якого боку не глянь.

30-річний півзахисник забив на Євро-2020 три голи в якості капітана, і він навряд чи загубиться в команді, чиї кольори захищають Марко Верратті, Леандро Паредес, Пабло Сарабія, Андер Еррера, Юліан Дракслер, Ідрісса Гейє і зірка збірної Португалії Данилу Перейра, чия оренда переросла в трансфер. Він обійшовся клубу в 20 млн євро.

Склад уже більш ніж серйозний, проте цього літа відбулися (або майже відбулися) деякі не менш вражаючі угоди. Наприклад, склад поповнив капітан і легенда Реала Серхіо Рамос, півзахисник Інтера Ашраф Хакимі і, найближчим часом, Джанлуїджі Доннарумма.


Твіттер ПСЖ. Маурісіо Почеттіно (ліворуч) та Серхіо Рамос

За одне трансферне вікно ПСЖ додав чотириразового переможця ЛЧ, одного з найяскравіших талантів світового футболу, голкіпера світової величини і «архітектора успіху», якщо висловлюватися словами Юргена Клоппа. І все це - приблизно за 70 млн євро.

Угоди

Як і Вейналдум, Рамос і Доннарумма були доступні безкоштовно після того, як їхні контракти закінчилися в кінці червня. Хакимі ж коштував чимало - Інтеру відчайдушно потрібні гроші навіть після скудетто.

 

Рамос підписав дворічний контракт із ПСЖ після того, як остаточно розсварився з Реалом. У віці 35 років він залишає Бернабеу, записавши на свій рахунок 101 гол у 671 матчі - тільки Рауль, Ікер Касільяс і Маноло Санчес зіграли за «королівський клуб» більше.

Рамос привів «вершкових» до чотирьох титулів Ліги чемпіонів, але чи зможе він допомогти ПСЖ остаточно увійти до числа елітних команд?

Мілан відчайдушно намагався утримати Доннарумму, який вже провів 251 матч за дорослу команду, незважаючи на те, що йому всього 22 роки. І його перехід, який вже майже оформлений, не принесе італійцям жодного центу.

Воротаря пов'язували з Ювентусом, Барселоною і Манчестер Юнайтед, але ПСЖ виграв гонку, і в цьому сезоні він стане першим номером в паризькій команді. Повідомляється, що він вже пройшов медогляд і підписав п'ятирічний контракт.

Тим часом Хакимі, який також викликав інтерес з боку Челсі, підписав п'ятирічний контракт після того, як парижани заплатили Інтеру 60 млн євро.

Що це означає для Киліана Мбаппе і Неймара?

Getty Images/Global Images Ukraine. Неймар и Килиан Мбаппе (справа)

Ці витрати - не тільки заради ЛЧ, але і для Мбаппе, який подумує про можливий відхід з команди.

Згідно L'Equipe, 22-річний футболіст має намір відхилити пропозицію про продовження контракту, який закінчується в червні 2022 року, але залишиться в ПСЖ принаймні в цьому сезоні.

Підписання контракту з Вейналдумом, Доннаруммою, Хакимі і, зокрема, з Рамосом - це жести, які повинні переконати французького вундеркінда в тому, що ПСЖ залишається найкращим клубом для нього.

Неймар одного разу назвав Рамоса «найкращим захисником, з яким я зустрічався», і Мбаппе напевно буде радий шансу з ним пограти.

Як буде виглядати основа?

ПСЖ почне нову кампанію з найкращим складом за всю свою історію.

За словами Marca, тільки Манчестер Сіті може похвалитися більш дорогим складом.

Отже, як виглядатиме основа?

У перші шість місяців в клубі колишній тренер Тоттенхема чергував схеми 4-2-3-1 і 4-3-3, але прихід Рамоса означає, що тепер в його розпорядженні три першокласних центральні захисники, і перехід на трійку захисників може мати сенс, особливо з урахуванням того, що Хакимі і Хуан Бернат здатні працювати на фланзі.

Буде цікаво побачити, як він вирішить використовувати Вейналдума, який довів, що може виступати як у півзахисті Ліверпуля, так і у більш вільній ролі, яка дозволяє йому проникати в штрафний суперника. Як його вписати?

 

 

Орієнтовний склад ПСЖ на сезон 2021/22 виглядає так: Доннарумма; Кімпембе, Рамос, Маркіньос; Хакимі, Верратті, Вейналдум, Бернат; Ді Марія, Мбаппе, Неймар.

Тобто ми навіть не згадали Кейлора Наваса, Тіло Керера, Левена Кюрзаву, Абду Діалло, Леандро Паредеса, Рафінью, Данилу Перейру, Пабло Сарабію, Андера Ерреру, Юліана Дракслера, Ідрісса Гейє і Мауро Ікарді.

З глузду з'їхати можна.

Отже, хто може їх зупинити?

Є відчуття, що чинні чемпіони Челсі завоювали трофей раніше свого часу, і Томас Тухель ще не добудував свою команду. Було багато чуток щодо трансферів Рамоса, Хакимі, Ерлінга Голанда і Ромелу Лукаку.

Манчестер Сіті, який хоче виграти в ЛЧ не менш, ніж ПСЖ, нарешті вийшов у фінал в минулому сезоні, і Пеп Гвардіола, схоже, визначив Джека Гріліша і Гаррі Кейна як фігури, які можуть вивести їх на новий рівень. Але поки що не було жодної підтвердженої угоди.

Інший клуб Англії, Ліверпуль, купив Ібраїму Конате з РБ Лейпциг і чекає на повернення Вірджила ван Дейка і Джо Гомеса, а Манчестер Юнайтед нарешті переманив Джейдона Санчо і поклав око на Рафаеля Варана і Деклана Райса. Невже після невдалого фіналу Ліги Європи «червоні дияволи» Оле Гуннара Сульшера все-таки повернуться на колишній рівень?

Реал і Барселона зазнають фінансових труднощів і поки можуть розраховувати на безкоштовні трансфери. Давид Алаба прибув до іспанської столиці, в той час як каталонська команда переманила Еріка Гарсію, Мемфіса Депая і Серхіо Агуеро, але Ліонель Мессі залишається вільним агентом, і його майбутнє під питанням.

Атлетіко - чемпіон Іспанії, повернувши собі сили з приходом Луїса Суареса. Але чи потягне він ЛЧ? Сказати складно.

В Італії Інтер втратив Конте, а Ювентус повернув Массіміліано Аллегрі. Мілан помітно зміцнів, а Аталанта готується веселити публіку, як завжди, під керівництвом Джан П'єро Гасперіні.

Біля керма Баварії буде Юліан Нагельсманн, і вона вже придбала Дайота Упамекано, в той час як Боруссія, схоже, збереже Голанда, але залишиться без Санчо. Чи вистачить їй сил у такому складі?

Скажіть тепер, що ПСЖ не фаворит.

Переклад Денис КОШЕЛЕВ

Оцініть матеріал
(137)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 37
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stelios Komnin
Сборище миллионеров, футбол не пахнет. Там не о спорте, а о банковском счете больше думают. Вылетят от Вольфсбурга в 1/8 уже.
Bolshoi
Это они ещё не в курсе усилений Шахтёра. Закарпатфан рассмеялся бы им в лицо.
Bolshoi
Много новичков в составе, ещё не значит усиление командной игры. Скорее наоборот.
waw
рамос в свої роки не таке й підсилення,взяли догравати,він і в реалі вже не виходив,не взяли навіть на євро і на олімпіаду також
OKs100
Да в футболе всё решают ДЕНЬГИ. Вложить в условный Агробизнес 10 миллиардов долларов и через пару лет он будет претендовать на победу в ЛЧ.
pl2012ua
в них голови зайняті думками про купівлю ще більших будинків, ще дорожчих авто, як приховати від подруги своїх інших баб/чоловіків. Тобто не до футболу якогось.
bzzzzz
чтобы выигрывать ЛЧ нужна в первую очередь команда и это ложится на тренера. И Поччетино это самый лучший трансфер сдесь.
sv_2000
Гм.... ПСЖ одним из фаворитов то будет, конечно, но заголовок все же слишком смелый))
Усилились они неплохо но Получится ли у Почеттино создать настоящую чемпионскую команду - это еще вопрос. А вот МС, Челси, Бавария - это уже машины с налаженной игрой. Пусть в Баварии ушел Флик, но, зная системность этой команды могу предположить, что конца света у них не случиться))
Так что считаю ПСЖ хоть и фаворитом, но не главным - ниже этой тройки. Есть еще МЮ, Ливер. По ним сложно сейчас что-то сказать.
Испанские клубы, согласен, ниже. Хотя в Реал пришел тренер, у которого может получиться. Куман в Барсе, считаю, в прошлом году проделал хорошую работу, костяк команды для дальнейшего рывка сформирован + усилились неплохо... Месси, я думаю, никуда не денется. Гризмана если продадут, то не страшно при наличии Депая и Фати. Правда, большое опасение вызывает движуха с оптимизацией зп и моральный климат в команде в связи с этим. Атлетико в принципе считаю командой довольно ограниченной.
В Ювентусе полная непонятка. В Интере тоже. Милан растет, но еще не дорос.
В общем, как по мне, главные фавориты - финалисты последней ЛЧ, далее Бавария, ПСЖ
В категории "могут выстрелить" - МЮ, Ливер, Реал, Барса
В категории недофаворитов - все итальянские команды, Атлетико, Тотенхем
Александр Никитенко
Не помню в каком году,Реал скупил всех звёзд:Л.Фигу,Зидан и еже с ними,но лигу чемпионов так и не взял,
BekXanov
Надеюсь эти позорные лягушатники никогда ничего не возмут.
Servicant
Сложно, но можно
руслан халитов
Не может быть что состав ман сити дороже псж
Олександр Фурманов
Не звёзды выигрывают матчи, а команды с характером. Последний Чемпионат Европы это доказал. вспомните что творила Венгрия,Дания,Швеция и Швейцария.У ПСЖ состав и в этом, и в прошлом сезонах был великолепный и что? Где награды? "Лилль" - чемпион Франции без Мбаппе,без Неймара, без ди Марии. А "Челси" победитель Лиги Чемпионов - в итоговой таблице чемпионата Англии на 4-м месте.
Александр Никитенко
чтобы выиграть ЛЧ нужен Тренер,а не физрук
pike1
Или Конте подпишут и возьмут тогда ушастого
pike1
*его составом
pike1
Для ПСЖ с не составом как и Англии, максимум финал светит
Invulnerable
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
мрнк
Пусть идут в Суперлигу.
vitek-kherson
Чемп слабоват, и всё!))