Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 12 липня 2021, 16:12
3674
5

Віктор ВАЦКО: «На цьому Євро виграв футбол»

Відомий коментатор – про тріумф Італії

| Оновлено 12 липня 2021, 16:12
3674
5
Віктор ВАЦКО: «На цьому Євро виграв футбол»
Getty Images/Global Images Ukraine

Відомий український коментатор Віктор Вацко поділився враженнями від фінального поєдинку на Євро-2020 між Італією та Англією (1:1, 3:2 - по пенальті).

«Слава Богу, що на цьому чемпіонаті Європи виграв футбол. Було зрозуміло, що Англія буде грати в три центральні захисники. Вокер грав правим центральним захисником. Трійка Магуайр - Стоунз - Вокер зіграна. Вони грали багато разів в такому поєднанні. Тріпп'єр і Шоу грали вінгбеками. За такою схемою, факт того, що Англія повела в рахунку на другій хвилині - виглядало колосальною форою. Сьогодні ролі Маунта і Кейна були дуже цікавими. Маунт виконував гібридну роль. Він не був вінгером або інсайдом. На вістрі атаки розташовувався Стерлінг. Маунт і Кейн опускалися глибше.

Манчіні пробував награвати схему без яскраво вираженого центрфорварда. Але він відмовився від цієї схеми. Відмовився до певного моменту. Склад Італії був прогнозованим. Був один питання: чи вийде Іммобіле або хибна дев'ятка? Італія була послідовною в цьому матчі. Багато часу, з точки зору командної взаємодії, в італійців нічого не виходило. Італія створювала гостроту за рахунок індивідуальних дій. У цьому аспекті слід відзначити К'єзу.

Англія захищалася дуже здорово. Вони закрилися, грали в глибокому оборонному блоці. У моменті з голом Англії, Тріпп'єра ніхто не атакував. Йому дали можливість зупинитися, наступити на м'яч, підняти голову і виконати подачу. Тріпп'єр вклав в ногу Шоу цю передачу. Кейн почав атаку із зони опорного півзахисника. Для мене дико те, що за 90 хвилин на Вемблі, англійці завдали один удар в площину воріт, маючи лінію атаки, з якої можна екіпірувати три команди. Італія тримала гру під контролем з середини першого тайму. При результативному стандарті італійців, англійці чотири рази програють боротьбу за м'яч. Кейн сьогодні грав як хибна дев'ятка. Англія повзала в екстратаймі.

Неймовірно те, скільки пробігли команди за матч. Я думаю, матч був би більш акуратним, якби Англія не повела в рахунку на другій хвилині. Цю Англію важко сприймати оборонною, враховуючи підбір футболістів в атаці. До виходу Белотті, Манчіні перейшов на гру з хибною дев'яткою. В Англії всі експерти говорили про те, що перевага англійців - швидкість. Але як можна використовувати швидкість, якщо футболіст, що знаходиться вище за всіх, у 35-ти метрах від воріт противника? Манчіні прийшовши в збірну Італії, все поміняв. Я думаю, що якщо Саутгейт не подасть у відставку, він буде працювати далі зі збірною Англії. Завдання було - вихід в півфінал і підготовка команди до чемпіонату світу 2022. Вони будуть дуже серйозною силою на цьому турнірі. Ми побачили дуже крутий чемпіонат з точки зору тактики», - сказав Вацко.

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
VIPsector1
Виктор, спасибо за комментарий. Чемпионат был действительно хорош! Згоден!
Вопрос. Может быть вы знаете и напишете об этом. Мы когда-нибудь дождёмся итоговой пресс-конференции от главного тренера? Или всё всем "молча уже сказали"? Уверен, что странах с развитой демократией это аксиома. А мы туземцы?!
Ukraine
Єдина збірна яка викликає в мене негатив.
Якій не звязаний з поразкою України, тут все було закономірно.
Я про те, як тягнули Пнгдіюьза вуха всі, починаючи з директорів УЄФА завершуючи судями.
- 95% всіх матчів Пнглія гоала в себе в дома.
- при любому дотику до суперників - фол, в штрафному пенальті для Англії, який висосний з пальця, так і далі…
Добре що програли.
Справидливість все ж таки є в світі
Blue Monday
Какой? За который Вацко верещал, как резанный, или пенальтиобразный?
Так может сначала пробивать пенальти, а потом играть от их результата?
DAFS2122
всем спасибо за турнир