Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 10 липня 2021, 02:00
14861
23

ЯРОСЛАВСЬКИЙ: «Перше місце в УПЛ – це мрія, а друге і третє – завдання»

Власник «Металіста» розповів про реконструкцію інфраструктури клубу

| Оновлено 10 липня 2021, 02:00
14861
23
ЯРОСЛАВСЬКИЙ: «Перше місце в УПЛ – це мрія, а друге і третє – завдання»
FootballHub. Олександр Ярославський

Власник «Металіста» Олександр Ярославський в інтерв'ю Ігорю Циганику розповів про реконструкцію клубної бази, про оренду стадіону в Харкові, про завдання команди та борги клубу.

Кому належить інфраструктура

«На сьогодні ситуація наступна. Частина стадіону – це ігрове поле і трибуни (без підтрибунних приміщень) – рішенням сесії облради були передані в місто. Тепер місто має рішенням сесії цю власність прийняти на баланс і приводити в порядок.

Друга частина, яка пройшла процедуру спецконфіскації у Курченко – це три підтрибунних приміщення з VIP, клубна база і будинок академії (без полів) – сьогодні знаходиться на узгодженні в Кабміні, і як тільки буде узгоджено в усіх міністерствах, Кабмін повинен буде прийняти розпорядження та передавати цю частину міста, а той рішенням сесії брати на баланс».

Відновлення інфраструктури

«Нічого не робилося протягом 9 років, й інфраструктура за ці роки прийшла практично в непридатність. Стадіон, база і академія – їх треба відновлювати, що сьогодні й робиться. З міською владою ми домовилися, що ми по можливості вкладаємося в ці об'єкти. Ця інфраструктура мені не належить, і я взяв на себе таке зобов'язання як меценат – вкладати гроші не в свою власність.

З полями академії інша ситуація – там у мене інвест-договір на 20 років, фактично вони мені належать, і я вкладаю в свою власність, там все зрозуміло. Як тільки місто візьме на баланс, воно повинно буде цю інфраструктуру приводити в порядок, про це ми домовилися. Це близько 200 млн грн (стадіон – 100, база – 70, будівля академії – 30). Поки що місто не взяло на баланс і не може виділяти офіційно гроші, на все виділяю я.

Сьогодні повністю реконструюється західна трибуна, VIP-зона. Займаємося дахом на західній трибуні, кондиціонуванням, тому що все прийшло у непридатність. Все це буде проведено в ідеальний стан. Плюс академія, там я реконструюю своє за своє гроші. З бюджету не виділено поки що ні копійки. Я говорив, що виділив 163 млн грн. Напевно, 60 млн грн я вже витратив».

Про реконструкцію клубної бази

«Сьогодні на базі знаходяться команди «Металіст 1925» і «Житлобуд-1», тому поки ми навіть не можемо приступити до реконструкції об'єкта, навіть за власні гроші. Є усна домовленість, що з 25 липня вони з бази йдуть, і ми повністю закриваємо її на реконструкцію. Я поки що буду давати свої гроші, поки міста не оформить все як годиться і не розпочне виділяти бюджетні гроші.

Я два рази пропонував одному з власників «Металіста 1925» Олександру Скакуну взяти участь у реконструкції, але він відмовився. Єдиний, хто відгукнувся на мою пропозицію – Володимир Мисик, власник «Кулиничів». Він виділив безповоротно 4 млн гривень (близько 200 тисяч доларів) на реконструкцію відливів (ми бачили, що пішов дощ, і все лилося на голови вболівальників)».

Про оренду стадіону

«Керівництво стадіону «Металіст» виставило клубу рахунки – 300 тисяч гривень за проведення одного матчу. Я підтвердив і погодився на ці цифри. Не я їх сьогодні плачу, платять ті хлопці, з якими я домовився.

Я згоден платити цю суму, коли буду повноцінно фінансувати «Металіст». Я вважаю, що це навіть маленька сума. «Шахтар» за матч на НСК «Олімпійський» платить 540 тисяч гривень. «Динамо» приблизно таку ж суму платить, трохи меншу. Щоправда, вони укладали договір раніше, і зараз сума буде збільшена.

Я думаю, з урахуванням того, що інфраструктура «Металіста» дорога і вимагає догляду – ця сума маленька. Я б на місці стадіону призначав 400 тисяч гривень за матч. Такі ж умови будуть і для «Металіста 1925». Ні у кого не буде окремих умов. Не може бути для когось менше, для кого-то більше».

Про побудову команди та завдання

«Зайняти відразу чиєсь місце в УПЛ? Ми не будемо порушувати закони. Ніяких преференцій і особливого ставлення нам не треба. Ми відіграємо та пройдемо Першу лігу, сподіваюся, ми пройдемо її як Другу та займемо своє гідне місце в Прем'єр-лізі.

Все йде по наростаючій. Ми не думали відразу брати Маілтона, Ріаскоса, Балулу, а вони вже в команді. Плюс ми ще переглядаємо легіонерів. Ви бачили команду в Першій лізі, щоб у неї було стільки легіонерів? Ми команду готуємо не на Першу лігу, а готуємо на УПЛ і єврокубки.

Для мене існують тільки 1-ше, 2-ге і 3-тє місця в Прем'єр-лізі. Про інші місця я навіть думати не хочу. Перше місце – це мрія, а друге і третє – це завдання. Якщо треба буде збільшувати бюджет, ми його збільшимо. Неможливе можливо. Говорячи про друге і третє місця, ми думаємо про перше».

Про борги клубу

«Цим питанням боргів займалися і займаються юристи. Я ці борги не робив. Там певні особливості, але я не буду зараз формулювати ці юридичні тонкощі, щоб не помилитися. Це питання до юристів, а не до мене. Перш ніж в зайти в цей проект, я доручив юридичній компанії досконально вивчити, що мене чекає. І точно мене не чекає сплата чужих боргів».

Оцініть матеріал
(60)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

АНЧЕЛОТТІ: «Пенальті – азартна гра. Довіряв Луніну, який був спокійним»
Футбол | 18 квітня 2024, 02:05 4
АНЧЕЛОТТІ: «Пенальті – азартна гра. Довіряв Луніну, який був спокійним»

Карло коротко прокоментував серію пенальті у матчі «Манчестер Сіті» – «Реал»

Зоря – Шахтар – 1:3. Тяжка перемога гірників. Відео голів та огляд
Футбол | 18 квітня 2024, 17:47 2
Зоря – Шахтар – 1:3. Тяжка перемога гірників. Відео голів та огляд

Дивіться найцікавіші моменти перенесеного матчу 10-го туру УПЛ

Коментарі 23
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
tima fialko
Невже почалися справжні реформи і олігархам залишається поховаються в футболі,як це давно зробили найвумніші-Ахметов і Суркіси
vitalikss86
Вы можете много минусовать меня - но настанет день и Металлист станет чемпионом! Вспомните мои слова
ENJOY--
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ZloyDeda
Блін! Да ти ще у Першій лізі не грав, а попереду паровоза скакаєш?! Ну-ну подивимось...
DidOk
Хіба в когось є сумніви, що Металіст буде першим ?
З їх баблом...
Trollface
Бред сивого коня. В УПЛ нужно еще попасть.
odiniznashih
Сначала из Первой лиги выйди.
И до выборов мэра дотяните
Если Терехов не выиграет,то проекту Металла конец.
pas2012
Я...я...я...я...я...ціла стаття в якій звучить тільки Я.Тебе що силою хтось тягнув робити команду.
leccinum
кстати, тот Металлист, которы он продал, еще жив.
да, проходит процедуру банкротства. да, находится в состоянии прекращения. но он существует
и пока “тот” Металлист жив, любой другой - уже не тот. и не факт, что когда “тот” обанкротится и исчезнет так называемый Металл тут же станет ним.
Londonbeat
Сначала - 3-4 место в Пердиве.
SuperleagueUkraine
Лучше брать первое место, но в ближайшее время наврядли. А так конечно надоело смотреть как сепарские команды постоянно делят между собой первое место.
F&D
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Динамо(ЗРАДА-Шкурин)
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил