Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 07 липня 2021, 04:43
5087
1

Луїс ЕНРІКЕ: «У Морати болів м'яз, але він все одно хотів бити пенальті»

Ольмо і Мората не забили пенальті, й Іспанія програла півфінал Італії

| Оновлено 07 липня 2021, 04:43
5087
1
Луїс ЕНРІКЕ: «У Морати болів м'яз, але він все одно хотів бити пенальті»
Getty Images/Global Images Ukraine. Альваро Мората і Луїс Енріке

Збірна Італії стала першим фіналістом Євро-2020, обігравши Іспанію по пенальті (1:1, пен – 4:2).

Головний тренер збірної Іспанії Луїс Енріке:

«У професійному спорті ми всі повинні навчитися перемагати і гідно програвати. Тому я хочу привітати Італію. Ми повернемося до Іспанії з чітким розумінням того, що були в числі найкращих на цьому турнірі.

Дані Ольмо – дуже важливий гравець для нашої команди. Мені здається, це гравець особливого таланту. Він сьогодні провів видатний матч. Я хотів прибрати гравця від центральних захисників збірної Італії, і Ольмо це зробив. Він дуже розумний, показує надзвичайно інтелектуальний футбол. Чого нам не вистачило – так це реалізації, коли у нас були прекрасні моменти. Гравці прекрасно виконували те, про що ми їх просили.

У Морати болів привідний м'яз, але він все одно хотів бити пенальті, і це так багато говорить про нього в людському плані. Він мав для нас величезне значення на цьому турнірі.

Педрі? Всі звернули увагу на те, чого досяг 18-річний хлопець на цьому Євро? Нікому такого раніше не вдавалося – навіть Андресу Іньєсті. Ми будемо уважно стежити за цим юнаком.

Було б краще чи гірше з гравцями, яких у нас не було? Складно сказати. У моїй команді будуть гравці, які перебувають на піку форми, так буде завжди. Я б хотів поїхати на чемпіонат світу з такою ж сильною командою, але хто знає, що буде далі.

Якби мені заманулося ставити своїм гравцям оцінки, вважаю, ми заслужили на відмінно. Думаю, що всі зіграли чудово. Претензій немає – тільки похвала. Пора їм відпочити».

Капітан збірної Іспанії Серхіо Бускетс:

«Тут всі зробили зі збірної Італії безумовного фаворита, проте ми продемонстрували, що перевершуємо її. У нашій команді багато молодих футболістів, і цей досвід піде їй на користь – вона ще повернеться.

Ми нав'язали те, що хотіли: контроль м'яча, його повернення відразу після втрат. В цілому в цьому матчі, я вважаю, домінували ми. Але такий футбол, і все, що нам залишається, – це привітати Італію.

Зараз не час думати про себе. Час смутку і, одночасно, гордості. Я думаю зараз тільки про загальне благо, а не про себе. Є півтора роки до найближчого чемпіонату світу, але ми точно на правильному шляху. Це відмінна національна збірна, і єдине, чого не вистачило, – це виходу в фінал, до чого ми прагнули».

Новачок «Барселони» Ерік Гарсія:

«У нас є підстави вірити, що це початок чогось великого. І хочу подякувати нашим уболівальникам, вони забезпечили нам пристрасну підтримку. Дякую їм усім».

Захисник «Манчестер Сіті» Емерік Ляпорт:

«Ми пробилися так далеко, хоча на папері багато команд, на думку вболівальників, були сильнішими. Розуміли, що Італія – ​​серйозний суперник, і віддали всі сили, билися до кінця. Я багато чим зобов'язаний Луїсу Енріке. Він довів, що є великим тренером. У цій команді багато новачків та свіжих ідей, і ми показали дуже високий рівень».

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна
Футбол | 18 квітня 2024, 18:58 0
«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна

Джуд Беллінгем відзначив феноменальну гру українського воротаря

Мирон МАРКЕВИЧ: «Футболісти Карпат уже думають, що вони стали великими»
Футбол | 19 квітня 2024, 16:19 3
Мирон МАРКЕВИЧ: «Футболісти Карпат уже думають, що вони стали великими»

Головний тренер львівської команди – про поразку від «Інгульця»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Saar
Бускетс взагалі не вміє програвати! Кому потрібен ваш контроль, коли клас грока поквзує реалізація. Італія показа як це треба робити. В овертаймі навіть другий забили, правда не зарахували. А вони "домінували".....