Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 06 липня 2021, 15:22
31852
28

Три шляхи розвитку кар'єри Василя Ломаченка

Лев Кравців міркує про майбутнє українського боксера

| Оновлено 06 липня 2021, 15:22
31852
28
Три шляхи розвитку кар'єри Василя Ломаченка
Getty Images/Global Images Ukraine. Василь Ломаченко

Кар'єра Василя Ломаченка - не найбільш очевидна річ. Почалася пізно - можна було йти в профі і після першої Олімпіади. Потім українець пішов у напівпрофесіонали, де грався в бокс ще рік. І лише потім ми побачили українця там, де очікували.

Аккерманець не гаяв часу - пішов відразу на чемпіонські бої. Але все одно втратив кілька років. Після поразки, яка нібито не могла статися - в поєдинку проти Лопеса - у Василя є три варіанти розвитку кар'єри.

Варіант перший. Продовжувати битися в легкій вазі

Нинішня вагова категорія - незручна для Ломаченка. Він може скільки завгодно хизуватися перемогами і тим, що вже звик, але хлопці, які виступають тут, в житті відчутно більші за Василя. Ну добре - таке життя людини, яка ганяється за величчю і спадщиною.

В принципі, легка вага може дати Ломаченку все: пояси, навіть абсолютне чемпіонство і ту саму спадщину. Все-таки перемагати дуже великих суперників є більш почесним, ніж бити схожих на тебе опонентів.

Проблема тут у тій самій поразці. Вона не повинна була трапитися, але так вже вийшло, що вона відбулася. Тепер американський гондурасець буде бігати по колу і абсолютно по ділу дорікати Василю відсутністю пункту про реванш.

У цьому році Лопес не вийде в ринг ще раз. Ну, після Камбососа, мається на увазі. Про це сказав Арум. А що буде далі - одні запитання. В теорії, у Теофімо є справи в легкій вазі. Джервонта то там, то тут бігає по категоріях. Девін Хейні чекає чогось грошового і важкого. Ломаченко хоче реваншу. Але тіло Теофімо хоче змін, хоче піти вгору.

Наступного року у Лопеса можуть з'явитися обов'язкові захисти - немає таких тільки по WBC, всі інші точно почнуть вимагати. Теофімо може плюнути і піти далі, звільнивши пояси і забивши на всіх.

Для розвитку кар'єри Лопесу голосніше залишитися в легкій вазі і пошуміти з грошовими хлопцями на кшталт Райана Гарсії і Джервонти, але з останнім можна домовитися побитися в будь-якій вазі, якщо Флойд не буде проти. Тому Василю потрібно щосили висмикувати балакучого американця на бій. У наступному році такого шансу може вже і не бути.

Крім Лопеса, тут є варіанти - вони ті ж, що і у Теофімо. Той же Хейні - чемпіон і нібито готовий боксувати з Василем боксер. Та й варіант цікавий чисто спортивно. Джервонта -  взагалі супергрошова історія і платна трансляція. На жаль, Флойд Мейвезер не дасть вийти Девісу на Лому, поки українець не здасть повністю.

Загалом, варіантів багато, але всі побоюються. Доведеться виходити із зони комфорту і починати говорити, провокувати і зазивати. Інакше так в претендентах можна і залишитися.

Ймовірність такого результату в розвитку кар'єри: 60%

Варіант другий: опуститися на одну категорію вниз

Getty Images/Global Images Ukraine

У другій напівлегкій Василю було прекрасно. Саме там він відчував себе комфортно, саме там усі суперники просто здавалися, не виходячи на бій далі. Перейшовши в легку вагу, Василь поспішив. Мовляв, суперників немає, а ті, що є, битися не хочуть. Абсолюту не бачити, піду до більш важких суперників.

Пішов - і бійці з'явилися. Адже це справа півроку-року. Зараз там і Оскар Вальдес, і Джемелл Херринг, і Шакур Стівенсон - цікавих, грошових і чемпіонських варіантів безліч. Єдине, що Василь не горить бажанням знову скидати. І не тому що боїться суперників або згонки ваги, а тому що потрібно знову проходити той же шлях.

Хоча і в легкому його потрібно проходити, але там ще й питання помсти за поразку.

Поєдинки з будь-яким із чемпіонів - це супер. Вальдес останнім часом все краще і краще, Херринг - потенційна жертва Ломи, але з ударом у хлопця все прекрасно. Шакур небезпечний і просто великий суперник за габаритами. На протистояння Ломаченка-старшого і Едді Рейносо було б подивитися неймовірно цікаво.

Василь не відкидає цього варіанту:

«Зараз я хочу залишитися в легкій вазі. Але якби мені запропонували бій за всі пояси у другій напівлегкій - я б прийняв цей бій», - казав Лома перед боєм з Накатані.

У теорії це можливо, але точно не у 2021 році. Хіба що в кінці 2022, а то і  на початку 2023 року - і це за найкращих розкладів. Потрібно, щоб хтось взяв усі пояси і покликав битися Василя - тоді розмова буде по справі. Все інше - лише фантазії. А жаль.

Ймовірність такого результату: 30%

Варіант третій. Піднятися на категорію вище

Якщо йти вгору - то за грошима або відразу за поясами. Наприклад, заради поєдинку проти Джоша Тейлора. Чи розумно це - зовсім ні. Що розуміє і сам Василь, який не раз казав, що легка вага - межа.

Навіть Ріджис Прогрейс і Хосе Карлос Рамірес є занадто великими для українця. Що казати вже про Тейлора. Для переходу в наступну вагу потрібно провести кілька ознайомлювальних поєдинків, відчути, як це і що це таке.

Єдиний більш-менш розумний варіант: грошове протистояння там з Джервонтою Девісом. Якщо американцеві буде там зручно і запропонують величезні гроші. Бій з Девісом - ще й круте протистояння. Різних стилів, філософій, шкіл і напрямків. Але знову ж таки, все впирається в політику розвитку кар'єри американця - там йдуть шляхом, які перетинається з Ломаченком тільки, якщо Василь різко постаріє, але не до стану зовсім нецікавого всім бійця.

Поєдинки з усіма великими суперниками - практично самогубство. Василь - не Пакьяо. Він фізіологічно менший, у нього зовсім інша підготовка, стиль, швидкість і сила удару. Манера не дасть перемогти того ж Тейлора просто через габарити - Джо буде занадто важким.

Але якщо захочеться хайпонути, заробити і ризикнути всім - цей варіант саме те.

Ймовірність такого результату: 10%

Підсумок

Василь Ломаченко залишиться в легкій вазі. Повертатися назад він не буде, тому що це додаткова робота - ще й вагу потрібно скидати, а потім йти тим самим шляхом, що і в легкій вазі. Зараз мотивації більше.

Але, щоб домогтися поєдинку в легкій вазі, потрібно знову вриватися в хайлайти і змушувати працювати піар-машину Top Rank. Враження від двох олімпійських медалей вже давно в минулому. Потрібно показувати себе, як легендарного професіонала, інакше нічого не вийде.

Оцініть матеріал
(131)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 28
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pl2012ua
я так понял путь умственного развития для ломаченко журналисты даже не рассматривают
Віталій Ткачук
Колись всі вболівали за Ломаченко, навіть дітям радили брати з нього приклад. Зараз якось байдуже, ломаченков вибрав свій шлях.
bullyUA
Проще всего валить в монастырь к Гундяю. И ни про какие реванши договариваться не надо.
Правий Сектор
Яке відношення, цей дегенерат, має до Українського спорту? Незабаром такі персонажі будуть позбавлені громадянства України і вислані до мокшанії.
WhoKnows
У ватанів, тіпа Васі шлях один РПЦ > Алкоголізм > Бояришнік > Забуття
Trasher311987
И не одного коммента про бокс))))
Alyyyyy
А как же вариант Комбосос берет все пояса у Лопеса а дальше бой с Ломой
Олег Мандрівник
Если он так хочет реванша - пусть предложит разделить прибыль 10/90
Ну если ему именно реванш нужен, который он по тупости и самоуверенности не прописал в договоре
Banderass
Відгребе ватний гундяєвський сектант-фанатик росіянських окупантів від Лопеса другий раз, і піде в РПЦ опіум зомбованим роздавати
Konrad
Хай йде ця непотріб в РПЦ.Там його місце.
vizuals
Три шляхи
Буде реванш против Попеса
Попес зільється з реваншу
Попеса нокаутує Комбосос і Ломаченко не дочекається реваншу