Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

04 липня 2021, 16:00
Трансляція
Формула 1
Гран-прі Австрії 2021. Гонка
Гонка завершена
Формула 1
| Оновлено 05 липня 2021, 12:09
4275
1

Ферстаппен домінує в Австрії, Норріс залишив Хемілтона без подіуму

Макс не помітив суперників, а Норріс в битві з Хемілтоном заїхав на подіум

| Оновлено 05 липня 2021, 12:09
4275
1
Ферстаппен домінує в Австрії, Норріс залишив Хемілтона без подіуму
Getty Images/Global Images Ukraine

Топ-10: Ферстаппен, Боттас, Норріс, Хемілтон, Перес (+10 секунд штрафу), Сайнс, Ріккардо, Леклер, Гаслі, Алонсо

Очко за найшвидше коло: Макс Ферстаппен (Ред Булл)

Гонка в Австрії не обіцяла нічого хорошого для Льюїса Хемілтона і Мерседеса. Якщо тиждень тому на цій трасі британець стартував 2-м і мав шанси боротися з Максом Ферстаппеном, то сьогодні Хемілтона починав гонку лише 4-м, а Ферстаппена ще прикривали Ландо Норріс, який провів чудову кваліфікацію, і Серхіо Перес.

У підсумку на старті всі лідери зберегли позиції. Ферстаппен поїхав у відрив, а Хемілтон спробував пройти Переса, але не зумів. В кінці першого кола через аварію Естебана Окона виїхала машина безпеки. На рестарті Перес активно насів на Норріса і вилетів в гравій! Не найкращий початок для мексиканця, який з третього місця злетів на 10-е. У топ-3 піднявся Хемілтон. Для лідера Ферстаппена все складалося ідеально. Макс їхав у відрив, а Норріс стримував Хемілтона, який з кожним колом все більше відставав від Ферстаппена. Хемілтон все ж пройшов Норріса, а Ландо ще й отримав штраф в 5 секунд. Стюарди вирішили, що Норріс в епізоді з Пересом виштовхнув суперника в гравій.

Після піт-стопів ситуація не змінилася: Ферстаппен мав перевагу в 12 секунд перед Хемілтоном, а в топ-3 через штраф Норріса піднявся Боттас.

Поки Ферстаппен мчав до перемоги, ряд пілотів подарували фанам цікаву боротьбу. Зокрема, жорстко зарубилися Леклер і Перес. Шарль двічі намагався пройти суперника, але гонщик Ред Булла жорстко оборонявся і отримав два штрафи по 5 секунд! Неймовірно. Дирекція гонки сьогодні зовсім не дозволяла боротися, хоча зазвичай такі моменти вважаються гоночними.

Цікаво було в боротьбі між Мерседесами. На боліді Хемілтона виникли проблеми, тому Боттас почав різко скорочувати відставання. Валттері по радіо сказали тримати 3-е місце і не обганяти напарника, але ззаду на фіна насідав Норріс! У підсумку в Мерседесі вирішили, що Хемілтону і Боттасу потрібно помінятися місцями, а Льюїса з проблемним болідом залишили оборонятися проти Норріса. І не минуло й кола, як Ландо обігнав Хемілтона і вирвався на 3-е місце. Льюїсу довелося їхати на піт за свіжою гумою, щоб спробувати наздогнати Ландо або хоча б взяти очко за найшвидше коло.

Getty Images/Global Images Ukraine

Але Хемілтон фінішував лише 4-м і не взяв очко за найшвидше коло. Дуже поганий результат для Льюїса, який відстав ще на 14 очок від Ферстаппена. Тепер Хемілтону потрібно щось придумувати через два тижні на своїй домашній трасі. Топ-3 замкнули Боттас і Норріс. Відзначимо неймовірний пілотаж Ландо, який всі гонки нинішнього сезону завершує в очках. Вражає.

Відзначимо відмінну битву Джорджа Расселла і Фернандо Алонсо за 10-е місце. Расселл мріяв про перше набране очко в сезоні, але досвідчений Алонсо все ж пройшов юного британця.

Незважаючи на легку перемогу Ферстаппена, гонка подарувала вболівальникам кілька класних битв.

Загальний залік

1. Макс Ферстаппен (Ред Булл) - 182
2. Льюїс Хемілтон (Мерседес) - 150
3. Серхіо Перес (Ред Булл) - 104
4. Ландо Норріс (Макларен) - 101
5. Валттері Боттас (Мерседес)

Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гол і асист Довбика, шедевр від Порту. Жирона знову здолала Барселону
Футбол | 04 травня 2024, 21:31 80
Гол і асист Довбика, шедевр від Порту. Жирона знову здолала Барселону

Команда Мічела достроково виборола путівку до Ліги чемпіонів

Тригодинна битва у фіналі! Стала відома переможниця супертурніру в Мадриді
Теніс | 04 травня 2024, 22:55 9
Тригодинна битва у фіналі! Стала відома переможниця супертурніру в Мадриді

Іга Свьонтек у трьох сетах вирвала перемогу в Аріни Соболенко

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
scorpio16
без шансов, а если бы еще Ландо не напортачил вначале, то возможно с большой долей вероятности мы увидели б дубль. А так гонка скучная была и предсказуемая , Райкконен и Феттель разбавили перформансом в конце разве что