Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 04 липня 2021, 02:42
737
0

Данська казка триває. Реакція Чехії та Данії на матч Євро-2020

Автор першого м'яча Томас Ділейні отримав нагороду Зірка матчу

| Оновлено 04 липня 2021, 02:42
737
0
Данська казка триває. Реакція Чехії та Данії на матч Євро-2020
УЄФА. Томас Ділейні

Забивши двічі в першому таймі, збірна Данії втримала переможний рахунок у матчі проти Чехії (2:1) в Баку та вийшла у півфінал Євро-2020. Автор першого м'яча Томас Ділейні отримав нагороду Зірка матчу.

Головний тренер збірної Данії Каспер Х'юлманд:

«Сьогодні матч вийшов не найбільш видовищним, але зате була боротьба і фантастична гра голкіпера. Наша батарейка майже на нулі, але вихід в півфінал Євро – це неймовірне досягнення. Просто неймовірно! Перше, що я показав хлопцям після фінального свистка, була фотографія Вемблі, зроблена восени, коли ми грали в Лондоні. Я сказав тоді, що ми повернемося сюди. По ходу матчу було таке відчуття, що ми знову граємо вдома – дякую нашим уболівальникам. Ми дуже вдячні їм за підтримку».

Півзахисник збірної Данії, Зірка матчу Томас Ділейні:

«Це просто фантастика! Матч, звичайно, розвивався не за нашим сценарієм, але ми вистояли. Чесно кажучи, мене взагалі зараз не турбує, як складалася гра. Ми пройшли далі, і я її вже забув».

Воротар збірної Данії Каспер Шмейхель:

«Ми знали, що це буде дуже важке випробування, і нам буде протистояти команда, що володіє таким же атлетизмом і напором, як і ми. У першому таймі ми грали добре. У другому стало важко після того, як вони забили швидкий гол і почали тиснути нас. Але в цьому і проявляється клас команди: можна грати красиво і перемагати, а можна боротися і добиватися результату. Ось саме це ми сьогодні і зробили».

Капітан збірної Данії Сімон К'єр:

«На щастя, сьогодні мені довелося робити те, що мені подобається найбільше, – вигравати верхові м'ячі. Нам довелося неабияк потрудитися, і ми могли б зіграти краще. Може бути, ми занадто багато дозволяли супернику, але в той же час впевнено зіграли в захисті. У нас була мета перед початком цього турніру – ми хотіли повернутися на Вемблі. Я б збрехав, якби сказав, що вихід в півфінал – межа наших мрій. Зараз нам потрібно відновитися, адже через чотири дні на нас чекає інший важливий матч».

Колишній гравець збірної Данії Мікаель Лаудруп:

«У нас буде ще достатньо часу, щоб розібратися в тому, що команда сьогодні зробила правильно, а що ні, але зараз все це не має значення. Йоакім Меле? Йому не було рівних сьогодні в ігровому плані. Ми бачили його гру в Лізі чемпіонів за Аталанту, але я повинен сказати, що в останніх матчах за збірну він вийшов на новий рівень».

Головний тренер збірної Чехії Ярослав Шилгави:

«Ми програвали два м'ячі після першого тайму і повинні були щось міняти, тому ми випустили ще одного нападника і зіграли за схемою 4–4–2. Ми натиснули на датчан і забили, але після цього нам не вистачило сил, щоб зрівняти рахунок. Я пишаюся своїми гравцями. Нам довелося змагатися з сильними суперниками, багато з яких не пройшли так далеко, як ми. Я думаю, що вболівальники оцінять те, як ми сьогодні боролися до останньої секунди. Всі гравці заслуговують похвали. Ми вдячні всім нашим футболістам за гру, яку вони показали на турнірі. Вони розчаровані, деякі навіть плачуть. Ми були близькі до історичного успіху, але і вихід в чвертьфінал – це велике досягнення для чеського футболу».

Воротар збірної Чехії Томаш Вацлік:

«Я хотів би подякувати команді за віру в мене. Хлопці допомогли мені набрати форму. Інакше я б не зіграв на цьому турнірі. У нас ніхто не вірив, але ми згуртувалися і показали хороший футбол. У нас прекрасний командний дух, ця збірна дійсно особлива. Коли пройде небагато часу, то ми, вважаю, будемо згадувати цей турнір з позитивними емоціями. Ми програли і повинні покинути турнір, але я повинен сказати, що пишаюся командою. Після нашої гри – особливо в другому таймі – ми можемо їхати додому з високо піднятою головою, адже ми залишили всі сили на полі».

Нападаючий збірної Чехії Патрік Шик:

«Ми припустилися помилки в першому голі, коли разом з Томашом Каласом кинулися закривати одного гравця, а інший залишився без опіки. Ми просто не зрозуміли один одного. У другому таймі ми випустили ще одного нападника, намагалися грати швидше і надавати на датчан більший тиск. Після швидкого голу на початку другого тайму здавалося, що це спрацює. Але нам не вдалося зрівняти рахунок – до кінця матчу у нас просто закінчилися сили. Ми дуже розчаровані, для нас турнір закінчено. Ми зробили все для виходу в півфінал, але нам не вистачило сил, щоб переламати хід матчу на свою користь на останніх хвилинах. Якщо брати в розрахунок мої м'ячі, то так, це був хороший турнір для мене. Але всі ми відчуваємо, що могли добитися більшого сьогодні. Данія не здавалася непереможною. Нам дуже шкода».

Капітан збірної Чехії Владімір Даріда:

«Данія – відмінна команда. Данці добре захищалися, і швидкий гол зіграв їм на руку. Нам було дуже важко зламувати їх оборону. Дуже шкода. Нам нема чого соромитися. Ми показали хорошу гру, бойовий дух, ми билися подібно левам на нашому гербі. Це було видно і в сьогоднішньому матчі. Шкода, що ми не змогли зрівняти рахунок, тому що тоді б гра склалася на нашу користь».

 

Події матчу

49’
ГОЛ ! М'яч забив Патрік Шік (Чехія).
42’
ГОЛ ! М'яч забив Каспер Дольберг (Данія).
5’
ГОЛ ! М'яч забив Томас Ділені (Данія).
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика
Футбол | 24 квітня 2024, 14:37 6
Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика

Форвард «Жирони» може продовжити кар'єру в «Наполі»

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 10
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.