Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 05 липня 2021, 01:27
16002
14

Роман Яремчук: створений для АПЛ?

Англійські ЗМІ бачать Романа Яремчука в одному з клубів АПЛ

| Оновлено 05 липня 2021, 01:27
16002
14
Роман Яремчук: створений для АПЛ?
Getty Images/Global Images Ukraine

Коли Роман Яремчук тільки починав свій шлях, порівнянь з Андрієм Шевченком було не уникнути. І варто було йому почати подавати надії, як він тут же став ще одним «новим Шевченком». Банально, але нікуди від таких ярликів не подінешся.

На цьому Євро-2020 його виступи вперше привернули до нього увагу решти світу. Чудовий удар головою проти Нідерландів знаменував яскравий початок кампанії для українців, але в кінцівці зустрічі помаранчева команда все-таки виявилася сильнішою. У наступній грі з Північною Македонією українець відзначився знову - і подарував своїй команді шанс вийти з групи.

Всього за два матчі Яремчук зміг повторити рекорд Шевченка за кількістю голів на Євро - як і Андрій Ярмоленко. Останній виступає за «Вест Хем», який, до речі, уважно стежить і за Яремчуком, який зараз у бельгійському «Генті». Може, саме він стане вирішенням проблем у нападі?

Підписати українця, який оцінюється в 25 млн фунтів, буде нелегко: в ньому також зацікавлені «Арсенал» і «Вулверхемптон». Він високий і гарний у боротьбі, і це багатьом здається причиною вірити, що в Англії він не загубиться. Не менш важливо і те, що він однаково хороший в грі обома ногами.

Зі своїх 16 голів у першому дивізіоні Бельгії сім він забив правою, ще шість - лівою, а три і зовсім головою. Такі гравці завжди викликають великий головний біль у захисників.

У всіх турнірах Яремчук відзначився 23 рази за останній сезон, і зараз у клубі всі готові до того, що він піде.

Getty Images/Global Images Ukraine

У 2017 році рішення про підписання прийняв тренер Хейн Ванхазебрук. Мало хто знав, що собою являє недосвідчений нападник, а після швидкого відходу коуча ситуація і зовсім стала плачевною. Українцю імпонував яскравий атакуючий стиль команди Ванхазебрука, і втрачати такого наставника було прикро. Тим більше, що всі після нього були обережними.

Два роки тому форма Яремчука переконала Шевченка викликати його до збірної, однак сам гравець неодноразово висловлював невдоволення своїм прогресом і висловлював бажання покинути Гент. Коли в серпні минулого року тренувати команду став Ласло Болоні, стало зовсім важко, і нападник знову вимагав його продати. Але тут сталося несподіване - повернення Ванхазебрука.

«Я дуже радий працювати з Хейном. Він - правильний вибір на роль тренера. Я багато чому у нього навчуся і стану сильнішим» - сказав задоволений українець, який і справді став стрімко прогресувати. Одне точно: зараз він коштує набагато більше, ніж ті 2 млн, що за нього отримало «Динамо».

Клуб із Києва просто не вірив у талант свого вихованця, який набирався майстерності в академії з 11 років. З самого початку він мріяв бути більше схожим на своїх кумирів: Шевченка і Дідьє Дрогба.

На початку 2016 року інтерес став проявляти «Байєр 04», проте Яремчук вирішив залишитися і поборотися за своє місце в основі. Сміливе рішення, оскільки виходило у нього далеко не все, і в сезоні 2016/17 його віддали в оренду «Олександрії».

Повернувшись до столиці, Яремчук виявив, що у керівництва з'явився новий улюбленець в особі Артема Бесєдіна. Йому самому було 21 рік, і більше не було сенсу чекати якихось змін.

Getty Images/Global Images Ukraine

Як би він не ставився до «Динамо», тренери ніколи і не намагалися робити так, щоб хлопцю було комфортно в команді. Вся справа в тому, що на рівні молодіжок нападник забивав дуже мало, в якийсь момент не відзначившись жодного разу за 10 ігор. І коли він погодився на перехід у чемпіонат Бельгії, багато хто сприйняв це, як доказ того, що від нього можна було нічого не чекати. Здався, відмовився боротися. І тільки Шевченко розумів, наскільки українець був талановитим. Зараз збірна будується саме навколо Яремчука, який прекрасно показав себе на відбірковому етапі на Євро-2020.

У грі з Сербією, виграній з рахунком 5:0, він забив, зробив результативну передачу і всіляко заважав гравцям суперника. Образив він і португальців, які були переграні з рахунком 2:1.

У 2020 році нападник отримав травму, чим неабияк налякав свою країну. На щастя для нього, турнір був відкладений на рік - найкращий рік у його кар'єрі. Раніше його звинувачували в тому, що він марнує моменти, але зараз його статистика стала помітно кращою. Навіть не віриться, що до кінця літа він не опиниться в більш сильній команді - в Англії на нього вже чекають. А якщо Яремчук покаже себе у всій красі в чвертьфінальному матчі з Англією, питання перехід в клуб АПЛ можна буде вважати лише справою часу.

Читайте також: Manchester Evening News: Зінченку більше нічого доводити

 

Оцініть матеріал
(84)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Istvan Gerics
Після Євро перейде в хорошу команду
paulgreeen
Рома красавчик!
Реально в каждой игре на острие, даже когда от партнеров тяжело ожидать передачи может на ровном месте качнуть соперника и очень опасно пробить. Таких форвардов у нас не было уже давно
Я Я
Яремчук красэнь. Мне импонирует его стиль. Его игра это не нелепая беготня и борьба, он создаёт постоянное давление на защиту соперника. У него в любом матче хоть один момент, но есть. И что хорошо, что он эти моменты стал реализовывать. %. реализации, конечно, надо поднимать, но уже сейчас стало гораздо лучше того, что было раньше. В статье точно подметили, что обе его ноги не "для ходьбы", а для "забивать голы". На месте защитника поди попробуй закрыть его ударную ногу! Я из-за него и Безуса смотрел достаточно много матчей Гента в их Жюпиле лиге, особенно во второй части сезона. И Ромчик (который Яремчук) во многих из них показывал такую игру, такое мастерство, что было похоже на то, что он готов для игры в любом топ клубе. Не в топ лиге, не в каком-то условном Майнце или Брайтоне, а именно в топах этих лиг, вроде Дортмунда или Арсенала. В Арсе мне лично интересно было бы за ним наблюдать. Или в Роме. Рома в Роме - внушаит 😎
GloryUkraine
В Бельгії у нього непогано все йде, але в збірній не дуже. Не вистачає швидкості і що не кажіть, але програє більшість протистоянь. В УПЛ буде важко, але можливо, що якраз піде йому на користь.
Ukraine
Може повернути в ДК?
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Макс Про
С двух метров не может забить)