Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 03 липня 2021, 07:17
7658
6

Артем ФЕДЕЦЬКИЙ: «Англія - топ-збірна, але її можна обіграти»

Екс-захисник збірної України поділився думкою про виступ команди Шевченка на Євро

| Оновлено 03 липня 2021, 07:17
7658
6
Артем ФЕДЕЦЬКИЙ: «Англія - топ-збірна, але її можна обіграти»
Getty Images/Global Images Ukraine

Колишній захисник збірної України Артем Федецький в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua висловився про перемогу нашої збірної в матчі 1/8 фіналу Євро з Швецією (2:1), а також поділився очікуваннями від поєдинку з Англією.

— Артем, які в тебе емоції від матчу Швеція - Україна?
— Емоції вже вщухли. Емоції були під час матчу і відразу після гри. Під час матчу з Австрією не було переживань чомусь. Те ж саме і під час поєдинку з Швецією. Я більше переживав у поєдинках з Нідерландами і Північною Македонією. А ось під час матчів з Австрією та Швецією був якийсь спокій. Тим більше, я думав, що, в матчі зі шведами зіграємо 1:1, а в додатковий час або в серії пенальті ми візьмемо гору. Майже вгадав. Але добре, що не дійшло до пенальті, а то були б ще переживання.

— А як тобі гра збірної України?
— По грі хлопці молодці по всім за компонентами. Це була важка і заслужена перемога. Так, були штанги у шведів. Але і у нас була штанга після удару Серьоги Сидорчука. І, якщо Україні десь пощастило, то значить ми заслужили це щастя. А як хлопці віддавалися на полі! Шкода, що така травма у Бєсєдіна. Але в футболі, на жаль, такі моменти бувають. І там була заслужена червона картка для шведа. Українські футболісти заслужили тільки компліменти за цей матч.

— Що скажеш по герою поєдинку зі Швецією Артему Довбику?
— Ось так буває у футболі. Хлопець, на якого не розраховували, я маю на увазі Довбика, сидів, чекав свого шансу. Була травма Мораеса. Якби у Мораеса не було травми, напевно, Артема не було б в розширеному списку збірної України, і він би не поїхав на Євро. Цей гол - це божевільний плюс для України, яка пройшла в наступний раунд. Це плюс для Довбика. Він молодий хлопець, який забив найважливіший м'яч на початку своєї кар'єри. Дай Бог, щоб в наступному раунді з Англією було також. Я знаю, що це таке - забивати такі м'ячі і які емоції після такого. Чесно, хлопці молодці. І, напевно, вони вже відходять від цієї ейфорії.

— Наступний суперник у України серйозніший?
— Так, тепер у нас матч проти Англії — родоначальників футболу. Буде досить цікавий футбол. Але немає непереможних збірних. Англія - ​​це топова збірна, але обігравати їх можна. Думаю, Шевченко з тренерським штабом більш детально хлопцям розкажуть, що і як. Запорука успіху в цьому матчі - це самовіддача не менша, ніж в поєдинку з шведами. І потрібно максимально чітко, як йде швейцарський годинник, виконати установку тренера. У нас один з найсильніших тренерських складів на Євро в плані тактики, аналізу своїх матчів і розбору гри суперників. Якщо максимально чітко, на 99,9 відсотків, хлопці виконають установку тренера, думаю, можна домогтися позитивного результату.

— Вихід на поле в матчі з Швецією двох опорників Степаненка і Сидорчука — правильно рішення?
— Це було дуже правильне рішення — поставити двох руйнівників в центр поля. Для шведів це був в якійсь мірі сюрприз. Маліновський показує непоганий футбол в Серії А, а тут він залишився на заміні. Це був тактичний хід. І зробив Шевченко це усвідомлено.

Getty Images/Global Images Ukraine

— І Маліновський був свіжим в додатковий час.
— Також варіант. Хоча я ставив, що Маліновський заб'є, але десь не вгадав. Моя дівчина сказала, що виграє Україна по-любому і виграє з рахунком 2:1. Не знаю, як вона вгадала. І до речі мій син Адріан сказав, що Зіна заб'є.

— Ти грав за Україну проти Англії. Пам'ятаєш той матч?
— Я грав проти Англії один матч у відборі на чемпіонат світу-2014. Тоді головним тренером був Михайло Фоменко. Ми з англійцями грали другий матч в Києві і зіграли 0:0. Так, можна було ризикувати. Але, зрозуміло, за Англію грали топ-футболісти Джеррард і Лемпард і так далі. Тоді у мене був момент. Після подачі кутового я пробив головою, але Джо Харт зреагував на м'яч.

— Андрій Шевченко, як тренер, заявив про себе вже?
— Спочатку у збірної України був свій стиль, а саме довгий контроль м'яча і позиційні атаки. Але Шевченко став більш гнучким, і він дивиться, як грає суперник. Це дуже важливо. Шевченко вже наближається до рівня топ-тренерів поряд з Карло Анчелотті, Хуанде Рамосом, Томасом Тухелем і багатьма іншими. Все в наших руках, ногах і голові. Також хлопці знають, що підтримка у них буде. Я думаю, наша збірна буде викликати симпатії у інших уболівальників, чиї збірні вже покинули Євро.

Оцініть матеріал
(59)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Зідан назвав переможця у протистоянні Реала з Баварією в ЛЧ
Футбол | 06 травня 2024, 09:50 1
Зідан назвав переможця у протистоянні Реала з Баварією в ЛЧ

Екснаставник «галактікос» – про суперництво команд в півфіналі турніру

Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 06 травня 2024, 08:17 0
Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
lehach_08
По настоящему становится страшно за результат когда все наши "эксперты" начинают кукарекать за победу...
POWER
Нужно болельщикам на стадионе - устроить настоящие шоу и петь и кричать и сделать атмосферу Украины!
Владимир Коновалец
Федецький правий, виграти можна у любої команди,тільки не завжди, а іноді,коли: супернику не потрібна перемога, суперник грає другим або третім складом,про арбітрів тут вже сказали.
Oleg Shcherbak
Яетверть фінал у нас був..хочеться півфіналу. Щасти нашим. Слава Україні.
Владимир Копяк
Конечно можно выигрывать у Англии, и Бельгию можно обыгрывать,и Бразилию,Аргентину,всех можно. Кто спорит.... Только несколько условий должно быть - помощь арбитров, у них должен быть второй состав, и нас должно быть на поле 11человек,а у них не более 8. Только так....