Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Вімблдон
| Оновлено 02 липня 2021, 02:17
1616
2

КОСТЮК: «Трохи не вистачило для перемоги. Думаю, все прийде з досвідом»

Українська тенісистка – про поразку у другому колі Вімблдону від Анастасії Севастової

| Оновлено 02 липня 2021, 02:17
1616
2
КОСТЮК: «Трохи не вистачило для перемоги. Думаю, все прийде з досвідом»
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

19-річна українка Марта Костюк прокоментувала свою поразку у другому колі Вімблдону від Анастасії Севастової.

«Коли ми грали з нею минулого тижня в Істборні, то я дуже погано стартувала. Через дощ не вдалося розім'ятися, я не грала 48 годин. У Мадриді на ґрунті я їй теж програла, але на траві не знала, чого очікувати. З першого тренування у мене були проблеми на траві, я не могла знайти свою гру. Ті матчі, які я виграла, я щиро намагалася боротися. Через те, що я так і не відчула, як мені грати, мені було важко.

Сьогодні ж я почала матч правильно, але далі я не дуже добре подавала. Обидва сети я була в ролі наздоганяючої, десь поспішила. На прийомі я грала краще, ніж в Істборні, де у мене не було жодного брейка за весь матч. Тут же я зробила п'ять брейків. Чесно кажучи, якісь у нас дуже рівні матчі виходять, мені трошки не вистачило. Гадаю, що з досвідом і матчами все прийде. У всіх аспектах мені чогось не вистачало. На жаль, знову повернулася моя травма плеча і стан його ставав ще гірше і гірше. Я щиро не знаю, як я відіграла тут, якимись магічними способами я його лікувала. З самого початку трав'яного сезону я подавала так, щоб просто не було боляче. А на траві потрібно подавати сильно і точно, чого я зробити не змогла. Падіння у другому сеті? Можливо, й будуть потім якісь наслідки. У матчах я можу серйозно травмуватися і навіть цього не помітити. Зараз у мене нога болить, але поки я не знаю через що, сподіваюся, що я відіграю і в парі, і в міксті, і вийду з цього турніру живою.

Звідки взялось рішення грати мікст? З Максом Перселлом ми повинні були зіграти ще в Австралії, але у мене тоді страшенно боліла рука, я тоді програла пару і відразу ж поїхала. На Ролан Гаррос я хотіла зіграти з Лоренцо Музетті, думаю, нам би дали wild card, але він вже грав і одиночку, і пару, тому міксту йому було вже забагато. На Вімблдоні він теж грає і одночку, і пару. А Перселл мені просто написав, чесно не знаю, навіщо я погодилася, знаючи про свою проблему з плечем (сміється). Тож ми записалися і потрапили в сітку», - сказала Костюк.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома перша суперниця Калініної на супертурнірі в Мадриді
Теніс | 24 квітня 2024, 20:20 1
Стала відома перша суперниця Калініної на супертурнірі в Мадриді

Ангеліна у 1/64 фіналу зіграє проти Керолайн Доулхайд

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 25 квітня 2024, 10:00 4
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vital
Жаль що Марті лише 19, а вже такі проблеми зі здоров'ям. Не хочеться щоб її спіткала доля Бьянки, з травматичністю натуралізованої канадки
Publius
Так ось чому я весь матч дивувався, що Севастова так легко приймає її першу подачу. Бажаю Марті швидкого і повного одужання. І надалі щоб без травм.