Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 01 липня 2021, 18:07
4109
0

Підсумки сезону Суперліги та збірні 3х3: український баскетбол

Головна тема Expert club у PM Hall

| Оновлено 01 липня 2021, 18:07
4109
0
Підсумки сезону Суперліги та збірні 3х3: український баскетбол

У четвер, 1 липня, у PM Hall відбувся Expert club Parimatch, його темою стали останні події та новини українського баскетболу. На початку бесіди учасники підбили підсумки сезону Суперліги Паріматч 2020/21, який завершився першим в історії чемпіонським титулом Прометея.

Спікери згадали про одну з найяскравіших серій плей-оф — протистояння Дніпра та Будівельника у першому раунді. Про ці яскраві баталії розповів безпосередній учасник серії, центровий Дніпра та капітан національної збірної України В’ячеслав Кравцов:

“У першій грі серії ми без шансів програли Будівельнику, у другій грі зробили камбек, а потім просто гра зупинилася. Цю гру ми віддали і в стані "0-2" у нас була екстрамотивація. У Київ їхали боротися. У нас була довша ротація і ми витягли п'ятий матч за рахунок свіжості”.

Важливою темою останніх днів в українському баскетболі стала зміна формули ліміта на легіонерів. З наступного сезону одночасно на майданчику зможуть знаходитись чотири іноземця. Своїми думками щодо цього процесу поділився баскетбольний експерт Олександр Прошута:

“Введення ліміту зараз актуально: рівень чемпіонату зростає, команди хочуть показати себе в єврокубках. Але у нас назріває проблема: коли покоління Слави Кравцова закінчить, а станеться це у найближчій перспективі, буде дуже серйозне просідання за кількістю українців хорошого рівня”.

Одним з учасників експерт-клубу став найвідоміший український данкер, чемпіон світу Дмитро Smoove Кривенко, який дав характеристику сезону зі свого боку. Дмитро оцінив рівень видовищності баскетболу, який команди демонстрували і відзначив значення легіонерів у цьому контексті:

"Повернулися Ді Джей Стефенс, Стівен Буртт - люди, за якими особисто мені цікаво спостерігати. Вони дарують багато красивих моментів - постійні хайлайти у топ-10. Сезон був цікавим і видовищним. Шоутайму вистачало”.

Другою важливою темою експерт-клубу стали нещодавні виступи збірних України з баскетболу 3х3. Наші команди, на жаль, не зуміли подолати олімпійські кваліфікації та вийти на Ігри в Токіо, але і жіноча, і чоловіча збірні подолали кваліфікації без поразок та забронювали за собою місце у фінальній частині ЧЄ, який проходитиме у Парижі. Про виступ жіночої команди розповів головний тренер збірної України Володимир Холопов:

“Ми виконали великий обсяг роботи, яка повинна була дати свої плоди в олімпійській кваліфікації. Але десь нам не вистачило і класу, і спортивної удачі. У відборі на ЧЄ я побачив те, чого нам не вистачило в олімпійському відборі - класу і грамотності, правильного використання габаритів. Ми змогли перебудувати свою гру, що й дало хороший результат".

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.