Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
4302
1

Євген ЛЕВЧЕНКО: «Довбик прийшов, побачив, переміг»

Спеціаліст – про перемогу збірної України над Швецією в 1/8 фіналу Євро-2020

Євген ЛЕВЧЕНКО: «Довбик прийшов, побачив, переміг»
Getty Images/Global Images Ukraine

Колишній півзахисник збірної України Євген Левченко прокоментував перемогу команди Андрія Шевченка над Швецією (2:1) в матчі 1/8 фіналу Євро-2020.

«Це чудовий матч, емоції переповнюють, я не можу повірити, що ми в чвертьфіналі, це історична подія і я всіх з цим вітаю. Здорово, що хлопці сьогодні проявили характер, ми дивилися на них і насолоджувалися, насолоджувалися їх бійцівськими якостями. Це дуже цікавий матч, в плані того, як ми його почали - тактична схема була непередбачувана.

Зінченко грав так, як грає в «Манчестер Сіті» - віддає найближчому, не втрачає м'ячі. Варто відзначити роль Шапаренко, в першому таймі, він здорово переміщався зліва направо, рухався, брав нестандартні рішення. У Яремчука був один момент, а так його шведи повністю перекрили. У нас на 60-й-70-й хвилині багато хлопців просіли, їм було важко. Вилучення гравця шведської збірної зіграло нам на руку.

Ярмоленко наш лідер, чудову передачу віддав на Зінченка. Сьогодні Ярмоленко весь матч відбігав, ніяких претензій до нього. Зінченко забив чудовий гол з лівої ноги і його святкування багато про що говорить, то, що він вихлюпнув все емоції, показав, що послухайте, закрийте всі роти, що ми граємо як можемо, ми намагаємося для вас і я думаю, це правильно. Бущан здорово зіграв, варто його знову виділити. Якщо говорити про лева матчу - то це все хлопці, але Бущан знову витягав, він стояв і видивлявся, куди можуть вдарити шведи.

Наша збірна намагалася контролювати матч, але не завжди виходило, шведи вибігали дуже швидко, легко і здорово, що наші хлопці вміли повернутися, встигали повернутися і це допомагало нам відбиватися від шведів. Як мені здалося, у нас були розриви на початку першого тайму. Коли ми починали швидко виходити - у нас більше «клеїлася» гра. Бущан дуже здорово грає цей турнір, він один з найстабільніших гравців на цьому турнірі і він реально витягає нас, рятує.

Шведи додали в другому таймі. Колективні дії нас сьогодні врятували. Сьогодні мало перебувати одинадцять левів на поле, так і сталося. Навіть з тими помилками, які сьогодні у нас були - ми здорово грали. Ми витягли цей матч на морально-вольових і на травмі Бесєдіна. Ми в психологічному плані реально на коні. Забарний проводить чудовий турнір, без будь-яких сплесків, дуже рівно грає і для вісімнадцятирічного хлопця - це просто феноменально. Даніельссон грав дуже здорово, ніяких претензій до нього не може бути, до червоної картки, він був першим на м'ячі, він йшов у стик.

Довбик мені дуже подобається, його руху, його брутальність, його нахабство, це той нападник, який легко розгортається, прискорюється, штовхається. Довбик прийшов, побачив, переміг. Зінченко забив, віддав шикарну передачу і був на своєму місці. Ми, можливо, не граємо в такий футбол, як все від нас чекають, як чекає Україна, як чекають люди в Європі, але так як ми граємо - це наш стиль. Може бути, було не так красиво, але сьогодні у нас був малюнок. Хоч Зінченко і часто грав назад, але я вважаю, що він здорово зіграв», - сказав Левченко.

Нагадаємо, що чвертьфінальний поєдинок чемпіонату Європи Україна – Англія відбудеться в Римі 3 липня.

Оцініть матеріал
(39)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 27 квітня 2024, 03:03 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
GloryUkraine
Св'яткував Зіна свій гол дуже незвичайно.
Добре, що вчора у нього, та й в практично у всіх пішла гра та фарт був на нашім боці.
Ще раз всіх з перемогою.👍🇺🇦