Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 04 липня 2021, 02:02
77496
33

ШЕВЧЕНКО: «Все ідеально! З Англією хлопці гратимуть ще й за Бєсєдіна»

Головний тренер збірної України вірить в силу своєї команди

| Оновлено 04 липня 2021, 02:02
77496
33
ШЕВЧЕНКО: «Все ідеально! З Англією хлопці гратимуть ще й за Бєсєдіна»
Getty Images/Global Images Ukraine

29 червня в матчі 1/8 фіналу Євро-2020 Україна переграла Швецію (2:1 в овертаймі). Головний тренер збірної України Андрій Шевченко на прес-конференції прокоментував гру так:

– В першу чергу, хотів би привітати всіх українських вболівальників з цим історичним моментом. Думаю, сьогодні хлопці грали саме для вболівальників. Приємно, що нас підтримала наша українська діаспора в Великобританії. Можливо, багато хто витратив свої останні гроші, щоб приїхати на цю гру. Дякую вам! Ми вас чули, дякую за прекрасну підтримку.

Хотів би передати привіт всій Україні та нашому Президенту за підтримку перед матчем. Ми знаємо, що вся Україна дивилася цей матч і вболівала за нас.

Що стосується самої гри, то ще до неї я говорив, що збірна Швеції – хороша організована команда зі своїм стилем, яка любить грати другим номером. Нашим першочерговим завданням сьогодні було убезпечити фланги і наситити ті зони, в яких футболісти збірної Швеції мають перевагу. Тому вибрали на сьогоднішній матч зовсім іншу схему гри і тактику. Вдячний хлопцям, що вони виконали все ідеально.

Getty Images/Global Images Ukraine

– Як справи у Бєсєдіна?

– Сподіваємося, що його колінні зв'язки не пошкоджені. Удар він отримав дуже серйозний. Всі ми засмучені тим, що сталося. Таке у футболі трапляється. Важкі моменти... Тим більше, для Артема – адже він тільки недавно пройшов важке випробування. Ми всі його підтримуємо, він з нами. Проти Англії хлопці гратимуть ще й за Бєсєдіна.

Getty Images/Global Images Ukraine

– На підготовку до матчу зі Швецією у вас було вісім днів. До чвертьфіналу ж з Англією – всього три з половиною дні. Чи встигне команда відновитися? І чи є ще, кому грати, враховуючи всі сьогоднішні травми?

– Нічого не поробиш, це кінцівка турніру – іншого графіку бути не може. Добре, що ми мали багато часу на підготовку. Зараз часу буде набагато менше. Будемо відновлювати гравців і фізично, і психологічно – сил сьогодні було віддано дуже багато.

Що стосується другого питання, то завтра вранці ми оцінимо стан футболістів. Але матч сьогодні був жорсткий, непростий, в ньому було багато ігрових зіткнень. Особливо, в кінці зустрічі. Всі розуміли, що на кону. Ніхто не хотів поступатися. Тому було так багато єдиноборств.

Getty Images/Global Images Ukraine

– Чи може збірна України пройти ще далі на Євро-2020?

– Завжди потрібно мати віру в свої сили. Віру і стійкість. Це те, що ми сьогодні показали. Збірна Англії – ​​сильна команда з сильними виконавцями в складі та з великою лавкою запасних. Дуже потужна команда. Прекрасно це розумію. І прекрасно розумію, наскільки важкий матч нас чекає. Найголовніше для нас зараз – відновити сили. З завтрашнього дня розпочнемо підготовку до поєдинку з Англією. Постараємося нав'язати супернику таку гру, яка дозволить нам добитися переможного результату.

– Які ваші найближчі плани?

– Завтра вранці проведемо в Глазго тренування, а після обіду вилітаємо до Риму.

Події матчу

120’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Довбик (УКРАЇНА).
99’
Маркус Даніельссон (Швеція) отримує червону картку.
43’
ГОЛ ! М'яч забив Еміль Форсберг (Швеція).
27’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Зінченко (УКРАЇНА).
Оцініть матеріал
(366)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Україна – лідер. Турнірні таблиці ЧЄ із socca. Зафіксовано рахунок 18:0
Інші види | 10 травня 2024, 06:15 0
Україна – лідер. Турнірні таблиці ЧЄ із socca. Зафіксовано рахунок 18:0

Хорватія відвантажила у ворота Люксембургу 18 м'ячів без відповіді

Гравці ще одного клубу УПЛ отримали бронювання від мобілізації. Ліга також
Футбол | 10 травня 2024, 20:43 12
Гравці ще одного клубу УПЛ отримали бронювання від мобілізації. Ліга також

УПЛ та «Зоря» визнані критично важливими для економіки України

Коментарі 33
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Роман Порывай
Хлопці молодці. Та назвати гру ідеальною? Забагато давали шведам грати в пас перед штрафною, атаки у більшості доводили не до ударів, а до..перепасовки назад аж до Бущана, коли йому доводилося вибивати м'яч у боротьбу, де часто його втрачали. Можна подякувати нашим хлопцям за характер та самовіддачу, за непогані комбінації попереду, та та з постійною грою назад і багатьма моментами у суперника потрібно щось вирішувати.
Xron7777
Невероятная розвязка.мы бились как львы.
Sarmat
АУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ. А де могущая РАССЕяЯ
iProJe
за себя и за сашку (беседина)
Batya
Красені! Довели, що мають яйця... Шева... якщо б усі геть не зломалися. ти б Довбика так і не випустив би... Не маєш ти нюху....З перемогою!
SeM077
Шева таки трохи підріс. Правильну установку на гру вибрав. Молодець
Piranio4000
О, ну хоть для чего-то Беседин пригодился
Коля Драган
Це просто чудо що ми пройшли далі. Граємо в автобус ніяких індивідуальних проходів заготрень це просто якась стерильна команда виглядають як жертви ніхто не відривається між лініями ніхто себе не пропонує це просто жах якісь незрозумілі перестановки в атаці чому Малиновський грає на тій позиції на якій ніколи не грав
Sunrise
Шведам дали четыре раза ударить из-за штрафной - вот и все их опасные моменты. Ни одного момента со стандарта! Ни одного шанса для хвалёного (справедливо) Исака. Гол реально фартовый они забили. Наши же забили два красивых комбинационных гола.
Теперь перечитайте что писали после Австрии и спросите себя ещё раз: это был идеальный матч от наших? Ответ - на 95% ДА! А значит Шевченко прав.
Oliynuk_sport
Браво! Перемога! Україна!
Коля Драган
Незнаю мені гра нашої збірної не сподобалася так грати не можна тільки в кінці в 4 таймі була гра з нашого боку а 3 тайми мучалися
Алексей Ильин
Шо ж там ідеального? - краще скажи: дякую хлопцям! самовіддача - так, підфартило (дякуємо Беседіну, Бущіну і стійкам з поперечиною), тренерська думка на протязі гри, крім нарешті вимучених замін, - НІ !. Краще б мовчав.
Jurgen Klinsmann
Достойно бились)
У наших такой самоотдачи и близко не было
надеюсь нашего усатого уволят на контрасте с матчем сборной Украины
Semiramida
Украина пройдет АнглиЧАН - уверен в этом индийский актер Амитабх БаЧАН!
Украина победит и ДатЧАН - добавил известный китайский боец Джеки Чан!
А если серьезно, то для Украины очень хорошо, что в четвертьфинале попала Англия! Дело в том, что Англия за 4 игры покуда не пропустила ни одного мяча! Где-то же и кому-то удастся на турнире размочить их ворота! Надеюсь, что это будет Украина! И еще: сборная Украина еще ни одного матча не уходила без пропущеного мяча и в какой то игре на ЕВРО и украинскому вратарю тоже надо сыграть на "ноль"! Если Украина пройдет Англию, то в полуфинале она попадет на Чехию! А если выиграет у чехов, то в финале, почему-то мне кажется, сыграет со Швейцарией, который будет символизировать тот не сыгранный со Швейцарией матч в Лиге Наций! У меня такие видения....
Коля Драган
ідеально? це просто жах ніхто не відкривався не пропонував себе всі паси назад і поперек ну просто жах про що він говорить
Alesana
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
mayjumanji
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Добровольський Володимир
З 20-го разу дійшло, що замість пенсіонера Марлоса треба, щоб грав Довбик... Але враховкючи тугодумність тренерського штабу на матч з Англією сдід чекати тогож Марлоса.
Вова Писаренко
А в статье нету о игре ребят за беседина...может это лично виденье журналиста ..но как обычно коряво
pas2012
Що ідеального тренере?!Ідеально це що пройшли далі,але по грі що раз гірше і гірше.Фарт рано чи пізно закінчується,де та збірна яка тішила око?!Зараз таке враження що всі бігають з гирями на ногах.По цій грі старались і боролись..але крім цього потрібно грати в футбол,а гри в нас тренере немає,тому покіщо нічого ідеального немає.