Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 червня 2021, 16:35
3459
36

Тренер Шахтаря: «Ми знали, що це — легендарний клуб»

Маркаттільо Маркаттільї розповів про свою роботу в донецькій команді

| Оновлено 27 червня 2021, 16:35
3459
36
Тренер Шахтаря: «Ми знали, що це — легендарний клуб»
ФК Шахтар Донецьк. Маркаттільо Маркаттільї

Тренер «Шахтаря» із фізпідготовки Маркаттільо Маркаттільї розповів про свої обов'язки, динаміку роботи на зборах і поділився емоціями після переходу до «Шахтаря».

– Марко, розкажіть про себе, якими є ваші функції?
– Я тренер із фізичної підготовки. З Вінченцо Терезою та Агостіно Тібауді ми як одна команда. Містер вимагає, щоб у гравців був оптимальний фізичний стан, тому ми координуємо з ним свою роботу.

– Як і коли почалася ваша співпраця з Роберто Де Дзербі?
– Сім років тому, коли Де Дзербі працював у «Фоджі». Я почав під час другого сезону Роберто в команді, тоді ж стартувала спільна діяльність з Вінченцо Терезою. Після «Фоджі» ми продовжували разом працювати в «Палермо» й «Беневенто», а потім перейшли до «Сассуоло», де до нас приєднався Агостіно Тібауді.

– Як відреагували на переїзд до України й роботу із «Шахтарем»?
– Ми знали про донецький «Шахтар» раніше, що це легендарний клуб, який грає у Європі, тому для нас велика честь працювати тут. Особливі емоції були від переїзду до Києва. Навіть протягом кількох днів, проведених у Києві, вже побачили, що це чудове місто.

– Що можете сказати про рівень гравців «Шахтаря», у якому фізичному стані вони перебувають зараз?
– 14 червня ми взялися до роботи з футболістами, проте спочатку вона тривала з легкою інтенсивністю. Знаємо, що всі хлопці – професіонали, викладатимуться на сто відсотків. Для нас це важливо, адже завжди, коли навантаження зростає, ми впевнені, що футболіст продемонструє свій потенціал максимально. Зараз ми провели кілька тестів і знаємо рівень кожного, можемо планувати роботу. Це нормальний процес, адже гравці відпочивали. Докладемо всіх зусиль для правильної підготовки до сезону і для того, щоб усі були готовими вже до першого матчу якнайкраще.

– У вас індивідуальний підхід до кожного футболіста. Це залежить від позиції на полі або на перші ролі виходить фізичний стан?
– Можливо, ви помітили, ми багато працюємо з м'ячем. Це важливо, але також ми маємо мету – збільшувати навантаження для поліпшення фізичного стану гравців. У кожного з них є своя позиція, і, відштовхуючись від цього, ми можемо планувати роботу. Знаємо всіх футболістів, їхні параметри, тому й можемо організувати індивідуальні заняття, щоб кожен підвищував власний рівень.

– Ваші найближчі тренерські цілі?
– Важливо бути готовими фізично 20–24 липня, до перших матчів сезону. Хотілося б розпочати рік із позитиву, а для цього потрібно, щоб команда була підготовленою.

– Чого ви побажали б уболівальникам «Шахтаря»?
– Сподіваємося, вболівальники дістануть задоволення від нашої гри, тому що в цьому й полягає наша філософія і філософія Містера. Віддаватимемось на сто відсотків, аби продемонструвати відповідні результати і якісний футбол.

Оцініть матеріал
(34)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 36
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dd dent
Вообще не пойму на фиг эти бесконечные дифирамбы кукушка хвалит петуха внутри клуба, вы результат покажите, а потом уже кукареканье, в частности в еврокубках
VAD
По ходу их там Дениска покусал всех
Vladislav Pohily
Легендарным по европейским меркам можно назвать разве что ДК и то за былые заслуги. Как никак трех обладателей золотого мяча миру подарили. Одного Кубка УЕФА как-то мало для легендарности.
Леонід Леонідович
Бред..
Vsegda_Za_Metall (Finland)
Чуйка, что разводят итральянцы ахметку на бабло... хотелось бы ошибаться, я за сильный чемпионат!
Сергей Иванамофф
Где можно почитать про легенды легендарного клуба Европы?
Игорь Петров
Радует то, что учли ошибки прошлого сезона, команда действительно в некоторых играх проседала физически и три тренера по физподготовке, это то , что на данном этапе необходимо. Вообще создаётся впечатление, что после двух годичного безвременья за команду взялись всерьёз.
Хоакин Гусман Лоэра
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Сергій Леонідович Литвиненко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил