Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 26 червня 2021, 21:02
11575
47

Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Ми ще не показали свого максимуму на Євро-2020»

Форвард збірної України - про матч проти Швеції

| Оновлено 26 червня 2021, 21:02
11575
47
Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Ми ще не показали свого максимуму на Євро-2020»
Getty Images/Global Images Ukraine. Андрій Ярмоленко

Капітан збірної України Андрій Ярмоленко поспілкувався з пресою за кілька днів до матчу 1/8 фіналу Євро-2020 проти Швеції (29 червня):

- У 2012 році ти брав участь у пам'ятному матчі Євро проти Швеції. Наскільки змінилися шведи з того матчу? Наскільки буде позначатися відсутність Златана Ібрагімовича?
- Немає сенсу порівнювати той турнір і цей, це абсолютно різні команди. Ми налаштовуємося на серйозну гру, тренерський штаб нам покаже, за рахунок чого ми можемо обіграти цю команду. Ми постараємося показати хорошу гру.

- Оцініть свою фізичну форму і форму команди. Чи буде відчуватися перевага в два дні відпочинку над шведами?
- Всі хлопці себе добре почувають. У матчі з Австрією ми багато бігали і втомлювалися, тому що багато втрачали м'яч. У такій ситуації ти завжди будеш виглядати втомленим. Ми провели хорошу підготовку, фізично все повинно бути в порядку. Те, що у нас є на два дні більше на підготовку, буде грати величезну роль, сподіваюся, ми це використовуємо.

- У чому секрет вашого взаєморозуміння з Романом Яремчуком?
- Секрет простий: Рома - хороший нападник, який завжди відкривається і шукає моменти. З ним завжди легко грати, ось і весь секрет.

- Чи не відволікає вас невизначена ситуація в вашому клубі від ігор збірної?
- Абсолютно ні. Всі мої думки тільки зі збірною. Я розумію, наскільки важливі зараз ігри і результат. Всі мої думки - зі збірною. Коли повернуся в клуб - тоді буду займатися клубними справами.

- Ми всі бачили відео, де капітан збірної Угорщини налаштовує команду на матч. А як ви налаштовуєте команду?
- Так, бачив, класне відео. Я вважаю, що кожен повинен налаштовувати себе, і не потрібно говорити нічого особливого перед іграми. Я з тих, що звик менше говорити і більше доводити справою. У кожного свій підхід. У нас перед грою в основному говорить головний тренер.

- Філ Фоден заявив, що якщо Англія виграє Євро, то вся команда зробить зачіску як у нього. Що ви готові зробити в разі перемоги на Євро?
- Я вже не в тому віці, щоб ризикувати своїм волоссям. Якщо я зроблю щось не так - потім може вже і не вирости (сміється).

- Які сильні сторони цієї збірної Швеції?
- Вони заслужено вийшли з першого місця в групі. Ми налаштовуємося на хорошу гру, переможе найсильніший.

- Є підстави вважати, що в матчі зі Швецією збірна України зміниться структурно?
- Всі карти я вам відкривати не можу. Ми можемо відповідати тільки за самовіддачу і виконання того, про що просить тренерський штаб.

- Позаду груповий етап Євро. Які матчі, які команди вас здивували?
- Це Євро підтверджує, що слабких команд немає, футбол в світі вирівнявся. Кожен може обіграти кожного. Немає гри, яку я міг би виділити.

Нас критикують за гру і результат, і частково з цією критикою я згоден. Але я б попросив внести більше позитиву, ми все ж вийшли з групи, це була наша мінімальна задача. Так, нам пощастило, і ми погано зіграли з Австрією. Але ми вийшли, і давайте рухатися вперед з позитивними думками.

- Очікувалося, що лідерами команди на Євро-2020 будуть Зінченко і Маліновський, а тягне команду Ярмоленко, якого всі вже списали. Вас це мотивує?
- Я вже неодноразово говорив, що чим більше журналісти пишуть, що я старий, тим більше мене це мотивує доводити, що це не так.

- Зі Швецією ви граєте в Глазго. На вас чекає досить довгий переліт і великий перепад температур. Шведи базуються у себе вдома, їм ближче, і немає такого перепаду температур. Вам буде складно перебудуватися?
- У Глазго зараз 18-20 градусів, це ідеальна температура для того, щоб показувати якісний, інтенсивний футбол. У Бухаресті спекотно, важко тренуватися і грати. Так що нам, навпаки, буде легше.

- Якою була ваша реакція на матч Швеція - Польща. Ви вболівали за шведів?
- Звичайно, нам хотілося залишитися на турнірі. Були двоякі враження, ми поки що не показали свого максимуму. Ми розуміли, який результат нам потрібен, всі хлопці дивилися, переживали. Спасибі збірній Швеції, тепер нам грати з ними. Будемо намагатися грати в наш футбол і показати максимум. Ми розуміємо, що поки наша гра залишає бажати кращого.

Оцініть матеріал
(88)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Агонія в Парижі. Боруссія Дортмунд знову перемогла Мбаппе й компанію
Футбол | 07 травня 2024, 23:57 117
Агонія в Парижі. Боруссія Дортмунд знову перемогла Мбаппе й компанію

Безславний виліт від підопічних Луїса Енірке, які ледь не зламали каркас чужих воріт

Утримати чемпіонів: яких гравців Баєр може втратити влітку
Футбол | 08 травня 2024, 12:46 0
Утримати чемпіонів: яких гравців Баєр може втратити влітку

До багатьох із них придивляються топ-клуби

Коментарі 47
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
VAD
Ярмола втащил сборную в плей офф, теперь слово за другими.
bonv
Чекаємо на повторення рахунку зі шведами з Іброю 2012 року 2:1 на користь України і два голи від Ярмоли. (замість Шеви)
Liverpool1982r
До Ярмоленко питань нема а вот Зіна слабо іграх а Малиновський просто змучений був і його перекривають щоб він не бив по воротах а Яремчук тоже нормально і Караваєв тоже
Alex Ivanoff
Сподіваємося, що свій мінімум ви вже показали
Сергей Иванамофф
Ну так сделай так, чтобы шведы поняли, что сами себе вырыли могилу, выйдя на Украину.
В ответ на мем посла Швеции.
dadaali177188
беседина в Бухаресте можна как то потерять?
FunnyCat__
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
наша задача - выйти из группы
На месте Ярмоленко, я бы перенёс интервью на после матча. Но мне на его месте не быть.)
-_-ENJOY-_-
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Kherson384
Матёрач и убедиьельная речь Ярмола.
Не плужи.
Вы в тебя "бля" верим!!!!!!!!
Тарас Чубак
Ну до Ярмоли претензій немає взагалі, я сам казав до Євро, що він не гравець старту і вже не може, але своєю грою він довів протилежне. А стосовно Швеції то зараз вони очевидно фаворити, бо матч з Австрією показав, що абосолютна більшість переоцінила нашу команду, при чому не тільки в Україні. Але виявляється, що статистично майже в усьому сильніші Шведів (майже). Статистика авжеж не грає у футбол, але все ж таки вона на чомусь базується і дуже хочеться вірити, що це не просто так.
POWER
на этой стадии все команды сильные. Украине нужно не ошибаться ибо любая ошибка - это пропущенный гол и нужно точность передач доводить до 100%. И главное все время думать и не делать необдуманных решений и думать надо на скорости мили секунд. Видеть поле надо главное и оценивать ситуацию всю на поле. Нужно доказать, что мастерство сборной Украины во всех смыслах топ уровня! И команда умнее, быстрее, ловчее, сильнее и мощнее!
New Zealander
Оказывается у Украины найменьшее число футболистов выступает в Топ 5 лиг Европы, - всего три. Когда например у Чехии и Швеции по 10. У Дании, Швейцарии, Австрии - по 18-20. Так что нечего удивляться таким результатам. Наша школа футбола очень отсталая, в Европе наши футболисты никому не нужны. Только украинцы называют их "перспективными". Почему? Потому что "wishful thinking", нам бы хотелось бы, так как они наши. Но реальность более сурова, чем кажется.
vitaha33
Це Ярмола сказав за Будапешт чи опечатка? Ви ж в Бухаресті, то чуток, але відрізняється 😁
Виктор Петренко
В мене стійке дежавю ЧС 2006 року. Україна ганебно програла перший поєдинок Іспанії-4-0. Зате в підсумку зайняла 2 місце та вийшла на переможця іншої групи Швейцарію(назви країн навіть схожі).Далі результат відомий. Чомусь очікую подібного зі Швецією. Бущан здатен показати себе як Шовковський.
Burevestnik
В Бухаресті спека, в Глазго прохолодно.
Українці повинні добре зіграти!
Якщо не замерзнуть...
grig
Андрей, порви их во вторник.
Alexander S
Прийди, прийди, весняночко
Та й не забарися
А ми вийдем на юлицю
Будем любитися
Весняночко, паняночко
Заглянь у віконце
Заспівали співаночку
Засвітило сонце
Alex Suz
Мы это заметили
GloryUkraine
Якщо будете так відбувати номер на полі як проти Австрії, то у вівторок скажете.