Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 23 вересня 2023, 02:22
63144
59

Хто зіграє у фіналі та виграє Євро-2020? Прогноз журналістів Sport.ua

Фаворитами є команди: Франція, Італія, Іспанія, Англія, Німеччина, Нідерланди

| Оновлено 23 вересня 2023, 02:22
63144
59
Хто зіграє у фіналі та виграє Євро-2020? Прогноз журналістів Sport.ua
Getty Images/Global Images Ukraine

Перед стартом раунду плей-оф Євро-2020 вболівальники та експерти уважно вивчають сітку турніру і зважують шанси своїх улюблених команд.

Хоча збірна України й присутня у числі топ-16 команд Європи, проте шанси команди Андрія Шевченка на перемогу в турнірі усіма розглядаються як дуже низькі.

Сітка плей-оф Євро-2020

Журналісти Sport.ua зробили прогнози на фінальну пару Євро-2020 та переможця турніру, а також обгрунтували свій вибір. Думки розділилися, і в числі фіналістів були названі 6 команд: Італія (6 разів), Нідерланди (4), Франція, Англія, Німеччина (по 3), Іспанія (1). Відразу 6 прогнозистів з 10 переможцем бачать збірну Італії.

Денис Шаховець: Італія у фіналі обіграє Англію

Фіналіст з верхньої сітки – Італія. У Скуадри Адзурри на папері чи не найлегший суперник в 1/8 фіналу, та й часу відпочити після матчів групової стадії було досить. А там італійці, нагадаю, єдині, хто не пропустив жодного м'яча при трьох перемогах. Впевнений, що зайвий день відпочинку зіграє свою роль в чвертьфіналі, де Італія поміряється силами із виснаженим переможцем протистояння між Бельгією і Португалією.

З нижньої сітки, на мою думку, до фінального матчу дійде Англія, яка має, нарешті, вперше в історії зробити це. Очевидно, що найважчим випробуванням для неї буде Німеччина, з якою доведеться зіграти в 1/8 фіналу. У Бундестім не все гаразд, матч з Угорщиною це показав, тому команді Гарета Саутгейта в певному сенсі пощастило отримати такий турнірний шлях.

А ось у фіналі фаворитом буде Італія. Очікую запеклий бій. Не виключено, що справа дійде до серії пенальті, де Джанлуїджі Доннарумма буде гарним козирем у рукаві Роберто Манчіні.

Олег Дідух: Італія у фіналі обіграє Німеччину

Головним фаворитом Євро-2020 я бачу Італію, яка на груповому етапі своєю грою зачарувала і змусила себе боятися всю Європу. Зрозуміло, що Скуадра Адзурра ще не проходила тест по-справжньому топовим суперником, але поки що в її грі слабких місць не видно. До того ж, майже на все стадіях плей-оф у італійців буде перевага перед суперниками у кількості днів відпочинку перед матчами.

Другим фіналістом турніру стане збірна Німеччини – незважаючи на всі проблеми, в матчі з Португалією Бундестім показав весь свій потенціал. Головний бар'єр на шляху до фіналу німцям зустрінеться вже на стадії 1/8 фіналу, де на них чекає збірна Англії. Англійці зараз виглядають дуже блідо, і з цією командою підопічні Йоахима Льова повинні впоратися.

Getty Images/Global Images Ukraine

Іван Зінченко: Франція у фіналі обіграє Нідерланди

Переможцю групи F Франції дісталася відносно проста сітка плей-оф. Якщо команда пройде Швейцарію, то далі зіграє з переможцем пари Хорватія – Іспанія. Ні іспанці, ні хорвати на цьому Євро не демонструють стабільну та цільну гру, тому на папері Франція до півфіналу бачиться фаворитом. Очікується, що в 1/2 фіналу її зустріне Італія, яка поки що демонструє потужний, якісний і збалансований між обороною і атакою футбол. Тут загадувати складно, але Франція поки що подобається більше.

Старт плей-оф у нижній половині сітки виглядає досить приємно для Нідерландів. В 1/8 фіналу команда зіграє з Чехією, а далі виходить на Уельс або Данію. А ось в потенційному півфіналі Нідерланди можуть зіграти з Англією, і це проблема. Англійці, незважаючи на досить невиразний футбол, на груповій стадії не пропустили жодного голу. Правда, й забили лише 2 м'ячі.

Незважаючи на постійну критику тренера Франка де Бура, Нідерланди виглядають досить цікаво, щоб навіть дістатися до фіналу. Але в цьому уявному фінальному протистоянні Франція бачиться сильнішою.

Михайло Шаповалов: Італія у фіналі обіграє Німеччину

Збірна Італії на цьому турнірі виглядає дуже потужною і зібраною. Звичайно, на шляху може опинитися сильна Бельгія. Але Італія виглядає трохи краще.

Команда Німеччини поки що тільки втягується в турнір, німці мають в запасі багато сил, які використовують у потрібний момент. Запас міцності у команди Льова дуже серйозний. Але найкращою все-таки стане Італія.

Максим Гаптар: Італія у фіналі обіграє Нідерланди

Очевидно, що верхня сітка плей-оф значно сильніша за нижню. Тому вже на стадії чвертьфіналу там очікуються серйозні протистояння. Ставлю на сильну команду з цієї сітки – Італію. Сильну не так своїм статусом чи складом гравців, а суто якістю гри. На останніх великих міжнародних форумах італійці привчили до своїх провалів, тоді як зараз команда є одним з головних відкриттів Євро.

Потужно пройдений груповий етап, команда грає яскраво і варіативно. Роберто Манчіні, кар'єра якого вже пішла на спад, знайшов себе у збірній та істотно перебудував й оживив її гру. Особливо заслуговує на увагу зв'язка у середній лінії Локателлі – Жоржиньо. Безперечно, в груповому раунді Італія грала з ненайсильнішими суперниками, але продемонструвала найкращу гру серед всіх топів. Зараз є всі шанси показати сильні якості і з сильними суперниками у плей-оф.

Getty Images/Global Images Ukraine

Олександр Снітко: Італія у фіналі обіграє Німеччину

Спрогнозувати фіналіста з верхньої частини турнірної сітки – справа не з легких. Португалія (чемпіон Європи), Франція (чемпіон світу), Італія, Бельгія, Іспанія. Вболівальники можуть розраховувати на захоплюючі протистояння. Хто з цієї компанії вийде в фінал? Поставлю на Італію. «Скуадра Адзурра» відверто вразила у матчах групового турніру своєю організацією гри і впевнено досягла потрібного їй результату. До того ж, італійці мають в своєму активі 30-матчеву безпрограшну серію та не збираються на цьому зупинятися.

Суперником Італії по фіналу стане Німеччина. Німці ледь не завершили турнір провалом, вирвавши нічию в Угорщини, але спишемо це на недооцінку суперника. Якщо Бундестім залишок турніру проведе так, як в матчі з Португалією, дійти до фіналу йому цілком під силу. Та й Йоахим Льов, безсумнівно, захоче «грюкнути дверима» на посаді головного тренера збірної Німеччини.

Ну, а чемпіоном Європи, на мою думку, стане Італія, обігравши в фіналі Німеччину.

Сергій Циба: Франція у фіналі обіграє Англію

Верхня частина сітки, на мій погляд, набагато сильніша за нижню. Вгорі – Італія, Бельгія, Португалія, Франція та Іспанія – всі ці команди перед стартом турніру відносили до фаворитів. Знизу з тих, хто спочатку котирувався у букмекерів, – Англія і Німеччина. І вони зіграють між собою вже в 1/8 фіналу турніру.

Зрозуміло, що й шлях до фіналу у тих, хто у верхній частині сітки, буде на порядок складнішим. Наприклад, Бельгії, щоб зіграти в головному матчі турніру, потрібно розібратися з чемпіоном Європи – Португалією, потім з Італією, яка, думаю, не залишить шансів Австрії, а у півфіналі – з переможцем протистояння Франція – Іспанія. Непогано, так. Але, думаю, що Франція все-таки свого не випустить – і зіграє в третьому поспіль фіналі великого турніру.

Знизу, якщо не брати до уваги «синьо-жовте» дербі, менш цікаво. Англія і Німеччина, очевидно, між собою вирішать, хто зіграє в фіналі. Поставлю на Англію, тому що Німеччина поки що не вражає і з Льовом, напевно, не здатна на більше. Непоганий шлях до півфіналу у Нідерландів, але для команди Де Бура – це стеля.

Тому мій прогноз на фінал турніру: Франція – Англія, і перемога буде за французами.

Віталій Петровський: Іспанія у фіналі обіграє Англію

Переможцем стане команда з хорошим захистом. На цей момент це Англія та Іспанія. Для Англії головне – виграти своє класико з Німеччиною, а потім вже до фіналу шлях відкритий.

Іспанія – це збірна, яка не розкрила свій потенціал. Луїс Енріке – один з найсильніших тренерів, і він дійсно може стати чемпіоном Європи зі своєю командою. Якщо форварди, нарешті, будуть забивати, то проблем з перемогами не буде. Іспанія повинна реабілітуватися за фіаско 2018 року в Росії.

Getty Images/Global Images Ukraine

Микола Степанюк: Франція у фіналі обіграє Нідерланди

Давайте я просто назву кілька прізвищ: Мбаппе, Грізманн, Бензема, Погба, Жиру, Дембеле, Канте, Варан, Павар, Кімпембе, Льоріс. Якщо ви думаєте, що ці хлопці можуть комусь програти, то ви помиляєтеся. Я не можу собі уявити, щоб Франція не вийшла в фінал. Звичайно, це футбол, де буває все. І є хороший приклад шаленого опору від Угорщини. Але якщо дивитися на речі логічно, то тільки Франція може виграти цей трофей.

Другим фіналістом я бачу Нідерланди, у яких відмінна сітка і можливі складнощі тільки в півфіналі, де за певного збігу обставин може опинитися навіть хтось із пари Швеція – Україна. Однак у підопічних Франка Де Бура, на мій погляд, відмінні шанси зіграти у вирішальному матчі.

Володимир Клепач: Італія у фіналі обіграє Нідерланди

У верхній частині сітки знаходяться відразу чотири потенційних переможця турніру, але потрібно віддати комусь перевагу. Це буде Італія, і причин відразу декілька. Команда Роберто Манчіні прекрасно грає в захисті та відмінно реалізовує свої шанси. Лава запасних у Скуадри Адзурри – те, що потрібно, а головний тренер не боїться проводити ротацію, даючи відпочити ключовим виконавцям. Попередні два фіналу ЧЄ італійці програли і точно захочуть оновити єдиний трофей зразка 1968 року. Здається, час прийшов.

У нижній частині сітки команди відверто слабкіші, найкращий турнірний шлях намічається у збірної Нідерландів. На груповій стадії «помаранчеві» переїхали всіх суперників. Але, все ж, в обороні вони не безгрішні, та й до реалізації є питання, тому вибір у фіналі падає на Італію.

Хто зіграє в фіналі та виграє Євро-2020? Прогноз журналістів Sport.ua

Журналіст Переможець Фіналіст
Денис Шаховець Італія Англія
Олег Дідух Італія Німеччина
Іван Зінченко Франція Нідерланди
Михайло Шаповалов Італія Німеччина
Максим Гаптар Італія Нідерланди
Олександр Снітко Італія Німеччина
Сергій Циба Франція Англія
Віталій Петровський Іспанія Англія
Микола Степанюк Франція Нідерланди
Володимир Клепач Італія Нідерланди

Ваша думка? Яким ви бачите склад фіналу? Хто виграє континентальний трофей?

Оцініть матеріал
(83)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 59
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владислав Антонов
І ніхто не вірить в Бельгію.
Буде смішно, якщо Італія вилетить сьогодні від австріяків. Плей-офф же "это другое".
Sunrise
Так все верят в Италию. Думаю её даже в финале не будет. Уверенно выиграть не тяжёлую группу дома - это одно. Но пройти Бельгию, Португалию, Францию - тут нужно что-то сверх демонстрировать. Франция так и не проиграла в самой сильной группе и была даже не близко к этому. Я посмотрю как её Италия будет обыгрывать. Пенальти конечно никто не отменял, но и до них надо доползти сначала. Франция - Нидерланды финал. Или Бельгия - Украина. Третьего не дано
Scofield Lincoln
Ну должны же когда то, Бельгия с Англией выстрелить!
maxxxkiev2009
А я вижу Украину в финале ,
xerx
А мне б хотелось глянуть в 1/4 на противостояние Зинченко с одноклубником Стерлингом..
euro2012_za_2012euro
И немного о везении.
Выход в число лучших третьих с 3 очками и отрицательно разницей мячей.
На ЧМ U-20:
Рекорд у Гватемалы 0:5, 0:5, 1:0 в группе разница 1-11. Прошли так две команды-конкурента набрали 2 и 1 очка.
Подобное было у ОАЭ 0:3, 2:0, 0:5 .
Прошли с разницей 2-8.
xerx
Ставлю на финал Италия : Англия
fifadinamo
Україна в фіналі обіграє Бельгію .
Ти можеш не любити свою державу, але Батьківщина для українця понад усе
Trasher311987
Украина
limb0101
Дениса Шаховця - з перемогою!!!!
Лео Леон
Финал - Бельгия-Нидерланды.Бельгия выиграет
sv_2000
Мне кажется, будет один сенсационный финалист. По качеству игры под эту роль больше всего подходит Дания.
Вобщем, ставлю на Бельгия/Франция - Дания
euro2012_za_2012euro
Без сенсаций.
Чемпион будет из верхней сетки !
Верх
1/4 Италия-Бельгия/Португалия
а победитель в полуфинале выходит на Францию/Испанию.
Низ
1/2 Нидерланды/Германия
euro2012_za_2012euro
Англия не фаворит,а переоцененая команда, даже при условии проведения матчей в Англии.
И мы в этом убедимся после Англия - Германия.
/
По нижней сетке будет полуфинал Нидерланды-Германия.
Юрій Пітеляк
Італія у фіналі обіграє Україну.
euro2012_za_2012euro
Теперь оценим шансы на общую победу третьих команд. Их почти нет.
Понятное дело, Победа Португалии 2016 это исключение из правил.
И она хочет повторить это 2020 !
/
На молодежном ЧМ.
3 раза всю четвёрку перебивали в 1/8.
Два раза в 1/4 выходило по 2 команды.
В результате была бронза; и бронза и 4-е (команды проиграли полуфиналы и встретились между собой).
/
Показателен результат Бельгии в 1997 году.
Команда возглавила список Лучших Третьих.
А в 1/8 проиграла 0:10 !!!! Бразилии.
Да и вообще и третьим остальным командам на том ЧМ в 1/8 не повезло, 0:2, 0:3, 0:3.
alex orly
Смійтеся. але я ставлю на Україну, з ким в фіналі?????? !!!!!!!!!!!!!!!!!!
euro2012_za_2012euro
Понятное дело это фавориты.
А нас больше интересует Украина и отчасти остальные Лучшие третьи.
В отличие от Нагорняка дающего нам 50/50.
Я трезво оцениваю шансы на выход в 1/4 - не более 25%. Если быть точнее в диапазоне 25-27%
И зиждется это на анализе 16 турниров проведенных по данному формату 24 команд.
/
Было проведено 12 турниров ЧМ-U20.
Соответственно было 12*4=48 счастливчиков отобранных с третьих мест.
А в 1/4 и далее из них вышло 13 команд , что составляет 13/48=27%.
/
На взрослом ЧМ за 3 турнира в 1/4 и далее проходило 3 из 12. =25%.
Примечательно, что на каждом турнире проходило далее ровно 1 из 4.
/
Прошлое ЕВРО в таком же формате , и соответственно 1 из 4. 25%
Pol Chopa
І всі в них 3раза виграли в Англії,3раза в Німеччини,4раза Голландії,ну-ну,поставлю в закладку потім може посміюсь,або...
sergio_terry
В финале Украина Австрия
Победят наши, гол на последней добавленной минуте забьет Довбык 🤪