Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 26 червня 2021, 15:11
26172
22

Досягли дна! Реакція на провал Росії на Євро: приниження для всієї країни

Вболівальники і експерти люто хейтять Дзюбу, інших гравців та тренера Черчесова

| Оновлено 26 червня 2021, 15:11
26172
22
Досягли дна! Реакція на провал Росії на Євро: приниження для всієї країни
Getty Images/Global Images Ukraine. Черчесов і Дзюба

Збірна Росії з тріском вилетіла з Євро-2020, і багато вболівальників і експерти люто хейтять гравців і головного тренера Станіслава Черчесова.

В'ячеслав Фетісов, хокей: «Від любові до ненависті один крок. Він вніс яскравість в наш футбол. Але у всіх тренерів одна доля. Його призначають, щоб потім звільнити. Питання часу. Я з повагою ставлюся до Станіслава Черчесова. Він має європейську футбольну освіту. Плюс у нього є харизма. Але так сталося... У мене зараз немає чіткої відповіді на питання. У нас є багато з точки зору інфраструктури, питання – як це все використовувати. Потрібна зрозуміла стратегія і система, яка буде розвивати футболістів. У нас це все колись було. Не можна просто заливати все грошима! Потрібен сам виховний процес».

Євгеній Плющенко, фігурне катання: «У мене немає до Черчесова питань. Він молодець. Заряджав команду емоціями, підбадьорював. З Данією був шанс зіграти внічию, але на рівному місці привезли собі другий гол. У нас як прийнято? Раз команда програла – завжди винен тренер. Але Черчесов, на мій погляд, відмінний фахівець. На чемпіонаті світу в 2018 році показав прекрасний результат. Так що справа не в Черчесові. А в тому, що в російському футболі, в тому числі дитячому, твориться багато неприємних речей. Рішенням цих проблем і потрібно зайнятися».

Юрій Гаврилов, екс-півзахисник збірної СРСР: «Річ тільки в Черчесові? Розумієте, раніше працювали Капелло, Адвокат, Прокурор... Теж з групи не вийшли. Гус потрапив у плей-оф, а потім на чемпіонат миру не відібрались. Вважаю, потрібно дивитися ширше, говорити про глобальні проблеми нашого футболу. Треба все міняти на дитячо-юнацькому рівні. Невже це незрозуміло? Чи зберігається у мене віра в Черчесова? Так у мене її спочатку не було. Ну давайте проаналізуємо матчі збірної за останні роки. Ви побачили гру? Я – ні. Особисто я не можу назвати такий футбол грою. З іншого боку, чи є у нас якісні футболісти? Чи виховують клубні академії збірників? Ні. Ми все привозимо, вибачте мене на слові, лайно з-за кордону. Навкруги одні посередники, агенти, яким, як правило, наш футбол побоку. А де свої вихованці? Ким поповнюється збірна?»

Віктор Онопко, екс-капітан збірної Росії: «Якщо вже комусь не подобається Черчесов, то я, навпаки, вважаю – не дивлячись на невдачу, він зробив все можливе, щоб уникнути її. І колектив у нього хороший, в якому немає незадоволених. А то, що не зірковий, – не його вина. На жаль, я сам проходив через таке і знаю, як важко не тільки зазнавати поразок, але ще після них й приходити в себе. Але зрозумійте, що програє не один Черчесов, один Семенов або Зобнін. Програє команда. Вся! Але це наша збірна. І ми маємо те, що маємо. Лукаку в ній немає і не буде. Це реальність».

Ольга Смородська, екс-президент «Локомотива»: «Нічого доброго не побачила. Дуже засмучена тим, як виглядає наша збірна. Це підсумок багаторічної роботи. Провал в усіх напрямках: молодіжний футбол, жорсткість ліміту. В результаті ніякої конкуренції всередині чемпіонату немає. Звідки з'являться хороші гравці? Ми про це говорили ще в 2014 році. Щоб з'явилися нові Аршавін і Павлюченко, потрібна сильна РПЛ. Ці хлопці виросли, коли ніяких обмежень на іноземців не було. А зараз що за чемпіонат? На нього боляче дивитися! Зміни потрібні на всіх рівнях. Досить брехати, що у нас прекрасна молодь. У нас ніхто не виріс за час посилення ліміту».

Алєксєй Спірідонов, волейболіст: «Дзюба йде лісом! Команду треба омолоджувати, а Черчесов набрав ветеранів. Це не тренер. Стоїть біля мангала і махає руками. Вражень ніяких від збірної немає. Проблема в тому, що Черчесов взяв не тих, кого треба. Він набрав своїх друзів, з яких має якісь гроші. Треба було брати Мессі і Роналду».

Євгеній Трефілов, тренер з гандболу: «Коли рахунок став 1:4, я пішов і взяв сто грамів. Останнім часом втримуюся, але в цей раз не зміг. На душі досі гіркота. Начебто і не мій вид спорту, але прикро, коли Росію опускають у смітник. При цьому у мене немає великих претензій до хлопців. Було видно, що вони старалися, але технічна оснащеність набагато нижче. Особливо це було помітно на тлі Бельгії та Данії. Збірна – це вершина айсберга, причини набагато глибші. Ми не туди пішли, коли так сильно збільшили зарплати російським гравцям. Вони отримують космічні гроші. У топ-клубах Англії, Іспанії, Італії у багатьох гравців немає таких заробітків. Хлопці просто заїлися. Вони нікуди не хочуть їхати, щоб розвиватися. Умовно у тебе на рахунку є 10 мільйонів євро. Чи залишиться мотивація працювати далі, пахати? У одного з десяти – можливо. Ми втратили вже кілька поколінь якісних дитячих тренерів. Не тільки у футболі. Колишній міністр спорту побудував дуже багато залів, спортивних майданчиків. Вони є в кожному районі. Але немає тренерів, які будуть з ранку до вечора возитися з діточками за 10–12 тисяч рублів. Краще піти таксувати – заробиш набагато більше».

Валерій Газзаєв, екс-тренер збірної Росії і ЦСКА: «Такий виступ збірної – це приниження для всього нашого футболу. Наша команда виглядала однією з найслабших на Євро-2020. На жаль, це треба визнати. Кидалася в очі величезна різниця між грою на першості світу 2018 і на цьому чемпіонаті Європи. Якщо ми спочатку вийшли на високий рівень, а потім впали з нього, значить, то виступ був випадковістю і ніякої стабільності немає? Про це варто задуматися. Таке відчуття, що тренери і футболісти досі перебувають в ейфорії і живуть спогадами про ЧС-2018».

Валерій Сюткін, заслужений артист Росії: «Все було по грі. Переломний момент був при рахунку 0:1, коли ми допустили ключову помилку. Ніяких претензій, все по ділу. Ми боязко сподівалися на диво, але його не сталося. Чи досягли ми дна? Ні. Ми й так там знаходилися. Швидше, ми епізодично давали якісь надії, як на чемпіонаті світу. Сьогоднішня команда виглядає значно слабкіше. Видно, що ми поступаємося данцям за всіма статтями. А коли вони зловили кураж, то ловити стало взагалі нічого».

 
Оцініть матеріал
(161)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі
Футбол | 01 травня 2024, 07:26 0
Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі

«Реал» зіграв унічию з мюнхенською командою на «Альянц-Арені» з рахунком 2:2

Лунін провів 46-й матч за Реал. Скільки голів пропустив український воротар
Футбол | 01 травня 2024, 07:05 0
Лунін провів 46-й матч за Реал. Скільки голів пропустив український воротар

Андрій відіграв перший поєдинок 1/2 фіналу Ліги чемпіонів проти «Баварії» (2:2)

Коментарі 22
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Letifer
Какое "достигли"? Впереди ещё столько интересного! Вперёд, в неизведанные глубины!
lizerginnn
Яка сумна новина!
Lyolik
Раха никогда не умела играть в футбол. Их национальная игра, лапта, пусть пробуют себя в бейсболе.
vizuals
Дна вони досягли у 2014 році, коли скориставшись періодом слабкості сусіда відібрали територію і ще гордяться цим, а потім ломанулися на схід України. Так що це лише продовження
Евгений Давиденко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
DK1961
Навес на главного дрочера, он по хамски или исподтишка отталкивает защитника и сбрасывает мяч партнёру - ну а тот может и забьет. Вот и вся тактика Черчесова. В 2018 году судьи часто закрывали глаза на поведение главного дрочера (особенно в играх с Испанией и Хорватией). А сейчас судят этот столб как положено. Ну и все на этом закончилось
Олег Мандрівник
В болоте дна нет
Oleg Savchuk
Вся їхня страна 404 це суцільне дно,фашистський режим ,відсутність свобод й прав у людей,нема виборів ,повний застой
наша задача - выйти из группы
Бразилия дома 1:7 - вот это дно было! А когда это эрэфы стали грандами футбола? Как и мы? Вылетели бы, так никто бы и не вспомнил...
Саша Зардунов
Думали, что достигли дна, но тут внизу постучали.
euro2012_za_2012euro
Думали, что достигли дна ?!
А с низу хоккеисты постучались!
euro2012_za_2012euro
Да хрен с Футбольной РФ .
В хоккей они сыграли ещё хуже
Владимир Копяк
Результат был прогнозируемый изначально. Страна, где футболисты всех лих сидят на допинге, федерация знает это и покрывает такие нарушения ( в 2020 году в играх только высшей и первой лиг РФ было выявлено боле 150 случаев применения различных стимуляторов. начина от мельдония и заканчивая новейшими разработками расейских институтов), команда РФ априори не может нормально выступить на международных турнирах, Хотя УЕФА тоже старается скрывать случаи применения допинга ведущими футболистами, но и они не могут закрывать все время на это безобразие глаза. Даже газпромовские деньги не помогли этим ушлепкам вырваться с группы и дальше встречаться с командами 2-го эшелона Европы ( в этом плане повезло Дании, которая будет идти по дороге, предназначенной для сборной РФ). Роасеяне забыли старую аксиому - мастерство не повышается от количества денег. которые получают футболисты. Хоть миллиард заплати каждому игроку сборной РФ , но они никогда не выиграют у Бельгии, Дании, Португалии или Франции...
Vsegda_Za_Metall (Finland)
У Смородской самый адекватный комментарий. Та же проблема и у нас. Лимит на легионеров - прямой вред развитию футбола!