Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 27 червня 2021, 08:01
38395
25

Василь Ломаченко – Масайоші Накатані. Прогноз і анонс на бій

Перший поєдинок українця після поразки Теофімо Лопесу

| Оновлено 27 червня 2021, 08:01
38395
25
Василь Ломаченко – Масайоші Накатані. Прогноз і анонс на бій
Getty Images/Global Images Ukraine

Василь Ломаченко повертається після поразки Теофімо Лопесу. Суперник Василя – величезний японець Масайоші Накатані, чия єдина поразка в кар'єрі – теж від Теофімо. Від цього поєдинку залежить багато що в кар'єрі українця. Незважаючи на удаваний невисокий рівень опонента.

На думку аналітиків Parimatch, Ломаченко зобов'язаний перемагати. І для продовження кар'єри, і як боксер вищого класу. Коефіцієнт на перемогу українця 1.05, в той час, як на перемогу Накатані дають 8.5.

Василь на піку зобов'язаний бити і Лопеса, і Накатані, і Хейні. Причому, всіх в один вечір. Чи вийшов українець на якийсь черговий пік - незрозуміло. Особливо важливо, наскільки він впорається психологічно.

Адже, якщо по ходу бою Василь порівнюватиме себе з Лопесом - пиши пропало. Тут потрібно просто боксувати і отримувати задоволення від поєдинку, а не займатися порівняннями і думати про те, як потім будеш когось там викликати. Благо, Василь так і збирається робити. Як мінімум, на словах:

«Відповісти Хейні? Ні, зараз мені нема чого сказати. Попереду бій з Накатані - після нього вже буду робити заяви і відповідати на всі претензії», – сказав Василь, коли йому запропонували відповісти на критику батька Девіна.

Прогноз на бій першої українки в UFC, амбасадора Parimatch Марини Мороз:

«Майбутній поєдинок дасть відповідь на питання, чи була поразка Василя Ломаченка в поєдинку з Теофімо Лопесом випадковістю і чи закриті проблеми з травмами, які не дали українцю відпрацювати на всі 100 відсотків в минулому бою. Японець Масайоші Накатані – дуже незручний і складний суперник для всіх легкоатлетів, але цього явно недостатньо, щоб перемогти діамант українського боксу. Думаю, бій триватиме всі 12 раундів, перемога дістанеться Василю Ломаченку суддівським рішенням», – сказала Марина Мороз.

Масайоші вище на дванадцять сантиметрів. Розмах рук більше на чотирнадцять сантиметрів. Жахлива різниця, з якою потрібно якось працювати. Якщо що, Теофімо був вище на три сантиметри, а розмах рук більше на вісім.

Чи зможе японець підтримувати темп Лопеса в плані жорстких зустрічних і постійного тиску? У теорії - так, але важливо враховувати, що Теофімо так працював через пасивність Ломи, а не навпаки. Візьми Василь свій звичайний темп з третього-четвертого раунду, американець просто не встигав би за ним. З іншого боку, розмах рук у японця відчутно більше.

Це все до того, що японець є реально небезпечним. Не варто казати потім, якщо Василь його розчавить, що розібрався з ноунеймом. Але і не варто переоцінювати. Все ж Накатані - трохи обмежений спортсмен. Розмашистий, губиться під технічністю суперника. Вердехо розбивав здорованя, поки не наткнувся на удари.

Якщо Василь не дасть по собі влучати так само безглуздо - виграє без проблем і, швидше за все, достроково. Просто тому що Ломаченко - величина, незважаючи на минулу поразку і його рівень в небесах.

Залишається тільки це довести. Не нам або Лопесу. А собі. Щоб повірити і повернутися на переможну стежку.

Ломаченко все ще живе думками про Теофімо. Це може перешкодити

Зазвичай психологічно стійкого Василя Ломаченка явно вибила з колії друга поразка в кар'єрі. Якщо в першому поєдинку до опонента було дійсно багато питань через порушення правил, зайву вагу і все інше, то тут таких розмов явно менше.

Обидві поразки українця відбулися у важливих поєдинках. Перший раз Лома програв, перебуваючи за крок від становлення чемпіоном світу в рекордні для історії боксу терміни. Другий раз - за крок від статусу абсолютного чемпіона світу. Тиск у другому випадку був незрівнянно вищим. У поєдинку з Салідо було ясно, що боксує дуже талановитий, але недостатньо досвідчений боксер. У поєдинку з Теофімо такі відмовки не працювали.

Крім цього, Ломаченко, на думку букмекерів, мав набагато більше шансів на перемогу, а всі навколо, навіть хейтери, що утворилися навколо українця за ці роки, твердили, що такий бій - прогулянка для Ломаченка. Все-таки, крім Коммі, в рекорді Теофімо велика частина ноунеймів або явних середняків. Як підсумок - повне невиправдання очікувань фанатів під час і після поєдинку.

Василь досі твердить, що перемога за ним, що максимум, що повинен був отримати Лопес - це нічия, посилаючись на думку Андре Ворда і ще одного-двох експертів, а також маревний рахунок одного з суддів, який побачив аномальне домінування Теофімо. Василь програв психологічно і фізично. Вийшов на бій з травмою, боячися зриву, при цьому фактично будучи головним у переговорному процесі. Фіаско по всіх фронтах і заслужена поразка.

Поєдинок з Накатані - спроба все ще щось довести Лопесу і всім навколо. Адже Масайоші теж боксував із Теофімо і теж програв. Якраз перед Василем Лопес зустрівся з величезним японцем. Було важко пристосуватися до довгих рук і незручного стилю суперника. Але Лопес зміг. Не найяскравіший і найвиразніший поєдинок нинішнього абсолютного чемпіона, але перемога є перемога.

Теофімо, в принципі, не просто боксує з такими суперниками. Навіть перемагаючи, він не робить це настільки ж яскраво, як з опонентами рівними або меншими, ніж він, за габаритами. Але це ні про що не говорить. Ні про те, що він краще або гірше за Лому в цілому. Ні про те, що Василь повинен чи не повинен легко перемагати японця. Занадто різні українець і американець, щоб щось тут порівнювати.

Василь кілька разів обмовився про те, що його завдання - показати кращий бокс у рингу з японцем, ніж це зробив Теофімо, щоб потім мати можливість запитувати з американця. І, можливо, через це вимагати реванш. Тактика і правильна, і ні. Показати кращий бокс - звичайно, логічно і правильно. Але намагатися добитися реваншу через японця - дивно. Можна було б краще пробувати зробити це, побивши Хейні або Джервонту. Але не Масайоші Накатані.

Getty Images/Global Images Ukraine. Масайоші Накатані

Яким би непоганим не був японець, це не той рівень впізнаваності і грошових перспектив, до якого прагне Лопес. Арум каже, що, якщо Лома і Лопес переможуть у наступних боях, то їхній реванш можна пробувати продавати, але знову ж таки не через Василя. Бій продасть Лопес через брак інших варіантів. Все-таки Джош Тейлор - відмінний виклик і бій двох абсолютів, але не найбільш грошова історія, враховуючи, наскільки його поєдинок із Хосе Раміресом був провальним у плані розкрутки і медійності.

Щоб домагатися реваншу, мало бити японця. Потрібно громити Хейні, вриватися в топ, розбираючи молодь і шуміти в ЗМІ і медіа-просторі. Василь вміє робити цікаві і гучні заяви. Навіть робити це весело. Але чомусь не користується своїми навичками або робить це дуже рідко.

У підсумку ми маємо бій з незручним, важким і не найвигіднішим японцем, а не поєдинок з тим же Хейні, який був близьким і який втік до Лінареса. Перемога над Накатані дасть розуміння того, чи готовий Ломаченко до великих хлопців фізично і психологічно. Друге навіть важливіше. Чи може він ще й чого може чекати попереду. Але в разі мінімального фіаско: невпевненої перемоги, нокдауну або ще гірше, поразки - відкине Василя туди, де його ніхто не буде чекати. Кудись до Гільєрмо Рігондо, який завжди був небезпечним і з яким ніхто не хотів битися через фінансову невигідність і можливість отримати.

Поєдинок Василь Ломаченко - Масайоші Накатані відбудеться в ніч із суботи на неділю, 27 червня, в Лас-Вегасі. Орієнтовний початок бою - 04:00 за київським часом.

Лев Кравців
Оцініть матеріал
(125)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як перший номер. Сіннер має унікальну серію з початку року
Теніс | 28 березня 2024, 11:16 4
Як перший номер. Сіннер має унікальну серію з початку року

Італієць вийшов до півфіналу турніру в Маямі

Стали відомі всі чвертьфіналісти Мастерса в Маямі
Теніс | 27 березня 2024, 14:52 0
Стали відомі всі чвертьфіналісти Мастерса в Маямі

У боротьбі за титул залишилися два несіяні тенісисти

Коментарі 25
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Иван Иванов
З дитинства за Накатані!
Finger
Вася - Сєпар !!!!
Saar
Ватне чмо більше не стане чемпіоном!
Андрей Сидоренко
Зачем этого РПЦешника рекламируют?
Коты_Леона
Вася Сепар!
Sukiyaki
Вперед Длинный , приделай" сепарятину"
Cruijff
Однозначно за самурая!
Анатолій Рябков
Будемо вірити що цьому ватному створінні наб'ють рєпу.
bullyUA
Сепары ЛНР, ДНР и прочее отребье за ваську!
Roland
Насайоши !Набий добре пику цьому сепаратисту.
Slavanacii
З якого це дива адекватних українців, розуміючих ситуацію навколо країни, називають "хейтерами Васі".? Якщо він не знає чий Крим і з ким воює Україна то він очевидно ватник, підсобник окупантів, агент рпц і т.д. Автор, фільтруй слова !
Мистер Нокаут
А где же прогноз? Прогноза я не нашел.
Roman Romanyuk
Ех Вася нащо ж ти москалям продався, з того всі твої й невдачі.
Kherson384
Опять ночью бой. Так неудобно.
Barsa2019
Вася размажет японца в пух и в прах! Чепушило лопес по очкам у Накатани выиграл, в воскресенье будет нокаут в первой половине боя...
Василий Будник
Ставьте хоть на япошку, хоть на Япончика- победит сильнейший. А это наш УКРАИНСКИЙ БОКСЕР ВАСИЛИЙ ЛОМАЧЕНКО!