Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 липня 2021, 02:53
830
1

ДОДО: «Минулий сезон став для Шахтаря уроком»

Бразильський футболіст сподівається, що наступний сезон складеться інакше для «гірників»

| Оновлено 03 липня 2021, 02:53
830
1
ДОДО: «Минулий сезон став для Шахтаря уроком»
ФК Шахтар Донецьк. Додо

Захисник «гірників» Додо розповів про перший тиждень підготовки, знайомство з новачками команди Педріньйо і Марлоном, а також про надзвичайно довгий збір у Австрії.

– Минулий тиждень був першим для Де Дзербі в «Шахтарі», а зараз ми разом починаємо закордонний збір. Три тижні у Австрії – дуже важливий і відповідальний етап, який дозволить краще зрозуміти ідеї тренера. Намагатимемося, аби команда підійшла до офіційних матчів повністю підготовленою, адже цього сезону ми певно прагнемо стати чемпіонами.

– Зумів наблизитися до своєї оптимальної форми за тиждень підготовки?
– Практично. На щастя, це дається мені досить просто. Позиція крайнього захисника дозволяє швидше набувати фізичних кондицій, до того ж тренування були інтенсивними.

– Що змінилось у тренувальному процесі після приходу нового тренерського штабу?
– Складно порівнювати одного наставника з іншим... У кожному разі ми вже почали відпрацьовувати фізичну сторону і провели багато занять з м'ячем. Де Дзербі поступово імплементує свою ідею гри, принаймні фундамент закладено. Поволі починаємо розуміти принципи тренера, а після збору навчимося ще більшого.

– Ти був знайомий з новачками команди Марлоном і Педріньо? Допомагаєш призвичаїтися в команді?
– З Марлоном особисто знайомий не був, але бачив, як він грав. А з Педріньо разом виступали в олімпійській збірній Бразилії. Вони бразильці, обов'язково адаптуються. Той-таки Марлон знає французьку та італійську мови, швидко вчиться.

– Поділися очікуваннями від збору у Австрії. Які ставиш особисті цілі?
– Мої цілі – це цілі колективу. Ставати ще краще, адже передовсім прагну допомогти «Шахтарю». Минулого року все було не так добре. Той сезон став для нас наукою і дав зрозуміти, що потрібно старанно працювати. Минулі невдачі змусили багато що обміркувати. Наразі є велике бажання перемагати, аби цей сезон склався по-іншому, але спочатку слід провести гарний збір.

– Підготовка у Австрії триватиме аж 18 днів. Чи готові до такого тривалого збору?
– Маємо величезне бажання працювати, аби навчитися більшого. Будемо сконцентровані і намагатимемося не розчарувати тренера. Також з нетерпінням чекаємо початку сезону: класико в Суперкубку, потім чемпіонат... Гадаю, ці 18 днів промайнуть швидко.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил