Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 21 червня 2021, 03:58
5876
3

Чоловіча збірна України не змогла виграти Золоту Євролігу

У фінальному матчі підопічні Угіса Крастіньша програли збірній Туреччини в чотирьох партіях

| Оновлено 21 червня 2021, 03:58
5876
3
Чоловіча збірна України не змогла виграти Золоту Євролігу
CEV

Сьогоднішній фінал «Золотої Євроліги» з волейболу серед чоловічих команд був примітний тим, що в ньому зустрічалися переможець попереднього турніру, що проводився в 2019 році, збірна Туреччини, а також волейболісти збірної України, які виграли титул в 2017 році тоді ще просто Євроліги. Цікаво, що шанси суперників на успіх розцінювалися приблизно порівну. Проте, наші вболівальники, звичайно ж вірили в те, що підопічні Угіса Крастіньша з такою грою, яку вони продемонстрували у півфіналі, обов’язково візьмуть гору.

Перший сет команди розпочали приблизно однаково, але після рахунку 3:3, турецька збірна взяла чотири очки поспіль і стала йти вперед. Наставник українців, відчувши недобре, взяв тайм-аут, проте і він не допоміг. У наших хлопців практично нічого не виходило - не летіла подача, не працював блок, та й атаки не проходили. А найголовніше, українські волейболісти припускалися занадто багато помилок. До середини партії, коли перевага турків зросла вдвічі 7:14, стало зрозуміло, що її вже не врятувати. Так й вийшло. Українці віддали сет практично без боротьби 11:25.

Друга партія проходила приблизно за тим же сценарієм. Знову рівновага на самому початку, а потім наша збірна дозволила суперникам піти вперед на 3-4 очки. І хоча був момент, коли українцям вдалося скоротити відставання до мінімуму 11:12, далі збірна Туреччини знову збільшила свою перевагу і не втратила її до кінцівки - 20:25.

Намагаючись змінити ситуацію, Угіс Крастіньш в третьому сеті зробив відразу кілька замін, випустивши на майданчик Тупчія, Остапенка і Щиткова. І це принесло результат. Наша збірна явно підбадьорилася і нарешті заграла так, як вона може. Знову, як і в півфіналі став виконувати ейси наш капітан Плотницький, але особливо вдало став діяти діагональний Тупчій. Українці просто приголомшили сопенрніков, повівши 10:2, 18:9. Лише в заключний відрізок партії турецькій збірній вдалося трохи підтягнутися, але українці все ж впевнено виграли 25:18.

Здавалося, що для нас найгірше залишилося позаду, і четвертий сет до його середини команди йшли нарівні, не відпускаючи один друг на відстань більше одного-двох очок. Але за рахунку 14:14 несподівано отримав травму Тупчій, який на той час встиг набрати 13 очок. Замість нього повернувся у гру Вієцький, але, забігаючи наперед, відзначимо, що він не зумів повною мірою замінити свого партнера. Українці все ж мали шанси виграти цю партію, коли повели 20:18. Але тут наставник турецької збірної взяв тайм-аут і все змінилося на майданчику вже не в наш бік. За наступний відрізок гри ми програли супернику з рахунком 1:7 і збірна Туреччини вдруге поспіль стала переможцем «Золотої Євроліги».

І ще. Дуже шкода, що через ситуацію з коронавірусом, Міжнародна федерація волейболу прийняла рішення не проводити обмін між Лігою Націй і турнірами Конфедерацій різних континентів. Інакше і Туреччина, і Україна, як фіналісти «Золотої Євроліги», змогли б взяти участь в турнірі «Кубок претендентів» за право виступати в наступному сезоні в Лізі Націй. Що ж, доведеться відкласти вирішення цього питання ще на рік.

А збірну України все ж треба привітати з виходом у фінал. Адже наша команда не брала участь в офіційних іграх з 2019 року, коли вона зуміла пробитися до чвертьфіналу чемпіонату Європи.

Золота Євроліга. Чоловіки. Фінал

Україна - Туреччина - 1:3 (11:25, 20:25, 25:18, 21:25)

Україна: Вієцький, Плотницький, Дрозд, Полуян, Остапенко, Семенюк, Діденко, Фомін, Тупчій, Ковальов, Щитков, Головень, Єрещенко, Канаєв

Туреччина: Матіч, Пекша, Єніпазар, Хатіпглу, Гюнгюр, Авсі, Саваш, Караташ, Екші, Гюлмезоглу, Лагумджія, Караш, Гюрбюз, Байрахтар

Арбітри: Симон Санті (Італія), Крістіан Петер Вольф (Швейцарія)

Кортрейк (Бельгія)

УКРАЇНА - ТУРЕЧЧИНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
maksimisgreat
Обидно.
Подача сегодня не шла у наших лидеров, много ударов в сетку было.
Зато запасные себя хорошо показали.
Но и турки сыграли очень сильно.
Andrii_MKh
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
var
Трудно понять, когда это турки стали волейбольной страной (