Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

20 червня 2021, 16:00
Трансляція
Формула 1
Гран-прі Франції 2021. Гонка
Гонка завершена
Формула 1
| Оновлено 21 червня 2021, 00:49
4920
3

На передостанньому колі. Ферстаппен обігнав Хемілтона і виграв гонку

Макс Ферстаппен зумів виграти драматичний Гран-прі Франції

| Оновлено 21 червня 2021, 00:49
4920
3
На передостанньому колі. Ферстаппен обігнав Хемілтона і виграв гонку
Getty Images/Global Images Ukraine

Топ-10: Ферстаппен, Хемілтон, Перес, Боттас, Норріс, Ріккардо, Гаслі, Алонсо, Феттель, Стролл

Очко за найшвидше коло: Макс Ферстаппен (Ред Булл)

Багатьох здивувало, що Ред Булл зумів виграти кваліфікацію Гран-прі Франції з великою перевагою, хоча раніше Мерседес домінував на цьому треку. Втім, очікувалося, що в гоночному темпі Льюїс Хемілтон зможе на рівних боротися з Максом Ферстаппеном.

Ферстаппен стартував непогано, проте припустився помилки в першому повороті і втратив 1-е місце! Лідерство захопив Хемілтон, а на Макса насів Валттері Боттас. У топ-5 були Серхіо Перес і Карлос Сайнс.

Ферстаппен спробував швидко відігратися, але Хемілтон спокійно утримував дистанцію в 1-2 секунди і не давав суперникові шансів. Та й обганяти на цій трасі важко, тому пілоти готувалися до боротьби на піт-стопі.

І на піт-стопі Ферстаппен випередив Хемілтона! Макс зупинився першим, а Льюїс через коло, але ранній піт дозволив Ферстаппену бути буквально на секунду швидше за свого суперника і вискочити перед носом британця. Знову Мерседес не кращим чином спрацював на піті.

Хемілтон був явно незадоволений ситуацією і агресивно насів на Макса, але швидко пройти суперника не зміг. Більш того, на Хемілтона насів Боттас, якому точно набридли розмови про те, що він всього лише другий пілот і не здатний боротися з іменитим напарником. Правда, Макс і Льюїс скинули Валттері з хвоста, але Хемілтон не відпускав лідера і чинив серйозний тиск. Макс по радіо сказав, що до кінця гонки шини не витримають і доведеться робити другий піт-стоп. Льюїс по радіо підтвердив, що може знадобитися друга зупинка.

І першим свій хід зробив Ред Булл! Макс за 20 кіл до кінця поїхав на другий піт, віддавши пілотам Мерседеса лідерство, а також рішення - чи їхати Хемілтону на другу зупинку? Така ж ситуація була в Барселоні, але тоді Хемілтон поїхав на другий піт і на свіжих шинах переміг Ферстаппена, який залишився з однією зупинкою.

І Ферстаппен, якого підтримував напарник Серхіо Перес, відігравав по 1-2 секунди з кола! У Мерседесі розраховували, що Боттас, що їхав другим, притримає Ферстаппена і Льюїс встигне фінішувати першим.

Однак Боттас припустився помилки і дозволив Максу за 9 кіл до кінця вийти на 2-е місце, щоб кинутися в атаку на Хемілтона. Цікаво, що Боттас розкритикував команду, коли по радіо сказав, мовляв, чому мене не слухали, коли я сказав, що потрібно робити два піти. В результаті Боттас пропустив на подіум і Серхіо Переса, який в своєму стилі зумів зберегти шини, фінішувавши з одним піт-стопом.

Getty Images/Global Images Ukraine

Що стосується битви за перемогу, то Хемілтону не вистачило півтора кола! Ферстаппен на більш свіжих шинах впевнено наздогнав і обігнав свого конкурента.

Відзначимо провальний етап Феррарі. Шарль Леклер і Карлос Сайнс фінішували поза топ-10, а ось їхній конкурент за 3-є місце Кубка конструкторів Макларен двома болідами заїхав в топ-6. Крім того, відзначимо подвійний фініш в очках пілотів Астон Мартін.

Загальний залік

1. Макс Ферстаппен (Ред Булл) - 131
2. Льюїс Хемілтон (Мерседес) - 119
3. Серхіо Перес (Ред Булл) - 84
4. Ландо Норріс (Макларен) - 76
5. Валттері Боттас (Мерседес) - 59

Іван Зінченко
Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хацкевич розповів, чи були в Яремчука проблеми з режимом та алкоголем
Футбол | 28 березня 2024, 14:52 2
Хацкевич розповів, чи були в Яремчука проблеми з режимом та алкоголем

Колишній головний тренер «Динамо» вважає Романа найпрофесійнішим футболістом з тих, кого він бачив

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DIBUA
Мерси попали в прострацію із тактикою биків.
Навіть Ботасу під кінець шини не змінили, щоб бал за найшвидше коло в Макса забрати.
ya_3
Макс подтверждает свой статус ТОП-гонщика! Да и Ред Булл наконец-то научились гоночной стратегии
brighi10
Мерсы медленно и уверенно сливаются