Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 19 червня 2021, 14:44
1409
1

Шик у відмінній формі. Перішич відповів на гол чехів з пенальті

Найкращим гравцем матчу визнаний капітан збірної Хорватії Лука Модрич

| Оновлено 19 червня 2021, 14:44
1409
1
Шик у відмінній формі. Перішич відповів на гол чехів з пенальті
Getty Images/Global Images Ukraine

У матчі Євро-2020 Іван Перішич відповів на пенальті Патрика Шика і приніс збірній Хорватії перше очко, не дозволивши Чехії вийти в плей-офф достроково (1:1). Найкращим гравцем матчу визнаний капітан збірної Хорватії Лука Модрич.

Головний тренер збірної Чехії Ярослав Шилгави:

«Мушу зазначити, що був здивований тим, наскільки багато ми володіли м'ячем в першому таймі. Суперник не пресингував у нашому штрафному і давав нам грати. У нас виникло кілька напівмоментів, і ми забили з пенальті.

Роздратований пропущеним м'ячем, тому що він став наслідком втрати концентрації уваги: ​​ми дозволили збірній Хорватії швидко розіграти штрафний і виявилися не готові реагувати на подальший розвиток подій. Таке трапляється вже не в перший раз – шкодую про це.

У другому таймі атаки збірної Хорватії стали небезпечнішими, так що я радий тому, що ми набрали очко в матчі з таким сильним суперником.

Патрік Шик – №1 у списку наших штатних пенальтістів. Він у відмінній формі. Шкода було б, якщо б він не зміг пробити, але відчував себе нормально і реалізував 11-метровий. Хоч ми і говоримо, що гравець, на якому сфолили, не повинен підходити до точки, але в кожному правилі є свої винятки».

Півзахисник збірної Чехії Томаш Голеш:

«Ця важка гра коштувала нам великих енерговитрат. Могли взяти три очки, але і нічию теж ще треба було утримати. Патрік Шик – висококласний, впевнений в своїх силах гравець. І я був теж впевнений в тому, що він заб'є з пенальті.

Моїм завданням було допомогти Томашу Соучеку і дати йому можливість брати участь в атаках. Важко було повірити в те, що я граю проти Модрича, гравця, на якого всього кілька років тому я дивився тільки по телевізору. Це першокласний футболіст, і для мене велика честь – зіграти проти нього».

Нападаючий збірної Чехії Патрік Шик:

«Ми відкрили рахунок і прагнули взяти три очки, але треба віддати належне і високого класу збірної Хорватії. Взяли одне очко і задоволені цим. Хотілося б подякувати нашим фізіотерапевтам, які допомогли мені відновитися.

Відчував, що готовий пробити пенальті. Я вдарив саме так, як хотів, до лівої штанги. Ще до удару вирішив бити на силу в ту сторону. Воротар стрибнув в іншу, так що все добре».

Захисник збірної Чехії Владімір Цоуфал:

«Ціную досягнутий нами результат. Нічийний результат справедливий, так як моменти були у обох команд. Прикро, що перед тим, як ми дозволили відігратися, я послизнувся – Перішич був бездоганний і продемонстрував свої снайперські якості».

Півзахисник збірної Хорватії Нікола Влашич:

«Не знаю, що конкретно сталося. Здавалося, чехи більше нашого прагнули до перемоги – їх гра була більш агресивною. Тепер нам потрібно перемагати збірну Шотландії. Вірю, що ми зможемо пройти далі, – якби не вірив, мене б тут не було.

Ми й справді почали зустріч недобре, грали не на своєму рівні. Стали більше атакувати в другому таймі, проте в кінці матчу темп впав. У обох команд були шанси забити ще, але 1:1 – найбільш справедливий підсумок».

Головний тренер збірної Хорватії Златко Даліч:

«Нам необхідна енергійність. Ми наполегливо боремося, після перерви ось виглядали краще, але цього недостатньо для перемоги. Проти збірної Шотландії нам доведеться нелегко, але такий вже Євро: кожен матч складний. Постараємося зіграти сильніше і перемогти в заключному матчі.

Обидві команди заслужили нічийний результат. У нас був поганий початок, повільний, з пресингом там, де не потрібно. Діяли не компактно. Але після голу заграли краще. Все, як і раніше, в наших власних руках».

Найкращий бомбардир збірної Хорватії Іван Перішич:

«Добре ми не граємо. Просто не граємо – і все. Не розумію причин того, що відбувається. Ми погано почали зустріч, потім забили свій м'яч, але проти збірної Шотландії повинні продемонструвати набагато більше.

Кожен в команді повинен викладатися більше, інакше ми вирушимо додому після групового етапу. Шанси у нас є, ми можемо пройти далі, але нам потрібно стати сильнішими».

Капітан збірної Хорватії Лука Модрич:

«Від такого матчу залишається гіркий присмак, тому що ми не виграли. Гру ми розпочали і справді неорганізовано, але в другому таймі виглядали краще. Могли б забити більше, але, на жаль, не виграли. Тепер нам необхідно перемагати збірну Шотландії для того, щоб вийти з групи».

Події матчу

47’
ГОЛ ! М'яч забив Іван Перішич (Хорватія).
37’
ГОЛ ! З пенальті забив Патрік Шік (Чехія).
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Barsa_che
Модричу почти 36 лет, а он лучший в матче. Вот с кого нужно брать пример!