Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 22 червня 2021, 03:50
597
0

Шахтар U-19 вийшов з відпустки

Оскар Ратулутра почав підготовку команди до нового сезону

| Оновлено 22 червня 2021, 03:50
597
0
Шахтар U-19 вийшов з відпустки
ФК Шахтар Донецьк

Юнацька команда «гірників» провела перше тренування. 17 червня юнаки «Шахтаря» на чолі з Оскаром Ратулутрою провели перше повноцінне заняття після відпустки, що тривала місяць. По закінченню такої тривалої перерви хлопці з ентузіазмом стали до роботи, адже кожен з «гірників» устиг скучити за партнерами й тренувальним процесом. При цьому наставник команди зазначив, що кожен футболіст працював у відпустці індивідуально. Напередодні гравці, розділені на дві групи, пройшли медогляд та процедуру з газоаналізатором.

У розпорядженні Оскара Ратулутри було 17 футболістів. До сесії на полі «помаранчево-чорні» займались у тренажерному залі і виконали пробіжку. Потім тренерський штаб запропонував вправи на техніку й відпрацювання різних ігрових ситуацій: з перевагою атакуючих футболістів три в один, три у два і за рівної кількості.

Оскар Ратулутра, головний тренер «Шахтаря» U19:

– Сьогодні більше працювали над оптимізацією стану хлопців. Завдання – звести всіх до спільного знаменника, бо є певний дисбаланс. Тренер з фізичної підготовки робить аналіз, виходячи з якого буде складено план роботи на найближчий місяць, аби ґрунтовно підготуватись до офіційних ігор.

Захисник команди Назарій Гаврилюк оцінив рівень навантажень і зазначив ефективність домашньої роботи на канікулах:

– Відчувається, що інтенсивність цього року вже інша, тому треба перебудовуватись. Щоправда, ми працювали на канікулах індивідуально, завдяки цьому зараз набагато легше входити в сезон.

Нагадаємо, молодіжний чемпіонат України було ліквідовано, а отже перед Оскаром Ратулутрою і його тренерським штабом стоїть непросте завдання комплектації команди. Крім того, основні виконавці минулого сезону Андрій Булеза, Іван Лосенко, Кирило Сігеєв, Олександр Роспутько та Олександр Ющенко знаходяться в розташуванні «Шахтаря» U17, з яким продовжують боротьбу за золоті медалі еліт-ліги ДЮФЛ.

– Наразі з нами тренуються хлопці переважно 2002 і 2003 року народження, також є гравці 2001 року. Крім того, ще не закінчено чемпіонат ДЮФЛ, де виступає наша команда U17. Усього буде група приблизно з 40 осіб, з них потрібно залишити 23 польових футболістів і три воротарі. Дивитимемося на стан хлопців і ухвалюватимемо рішення ближче до офіційних матчів, – зазначив Оскар Ратулутра.

У першому турі нового сезону юнацького чемпіонату «Шахтар» удома зіграє з «Інгульцем». Дата проведення поєдинку буде відома згодом.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Травма позаду? Циганков – у заявці Жирони на матч із Лас-Пальмас
Футбол | 26 квітня 2024, 14:03 0
Травма позаду? Циганков – у заявці Жирони на матч із Лас-Пальмас

Український вінгер готовий зіграти за свою команду

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 14
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.