Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 20 червня 2021, 00:44
1096
0

Максим ДРОЗД: «У нас деяка психологічна перевага над Бельгією»

Центральний блокуючий збірної України очікує півфіналу «Золотої Євроліги» з оптимізмом

| Оновлено 20 червня 2021, 00:44
1096
0
Максим ДРОЗД: «У нас деяка психологічна перевага над Бельгією»
CEV

Вже незабаром, найближчої суботи 19 червня в бельгійському місті Кортрейк чоловіча національна збірна України з волейболу проведе півфінальний матч «Золотої Євроліги» з господарями майданчика волейболистами Бельгії. Про те, як наша команда готується до «Фіналу чотирьох» нам нещодавно розповів головний тренер збірної країни Угіс Крастіньш. Тепер же пропонуємо вам познайомитися з думкою про минулі матчі групового етапу і планах на найближчі вирішальні поєдинки одного із провідних гравців збірної центрального блокуючого Максима Дрозда.

- Максиме, наскільки Ви самі залишилися задоволені тим рівнем гри, який українська збірна продемонструвала в поєдинках з румунами та словаками?
- Звичайно, назвати його ідеальним не можна. Лише епізодично ми діяли так, коли самі отримували від своїх старань задоволення. Щоправда, якраз в ці моменти ставав зрозумілим наш справжній потенціал, який, об'єктивно, значно перевищує і румунський, і словацький. Чому ж в поєдинках з ними відбувалися програні сети? Відповідь дуже проста. Після майже півторарічної паузи без ігор нашій команді довелося згадувати колишні колективні комбінації, зв'язки та напрацювання фактично з нуля. Відповідно, спочатку відчували певну психологічну скутість і величезну відповідальність перед вболівальниками, які в солідній кількості прийшли підтримати нас на трибуни запорізького Палацу спорту «Юність». Було дуже приємно і спасибі їм за це.

- Якщо в груповому турнірі оперативно виправляти власні помилки виходило, то в «Фіналі чотирьох» може статися інакше. Адже тут рівень суперників є серйозним. Чи згодні?
- Так. Втім груповий раунд допоміг нам визначити, де саме є прогалини в наших діях - недостатнє взаєморозуміння, тактичні огріхи... Тому було досить часу попрацювати над їх виправленням. Сподіваюся, в «Фіналі чотирьох» збірна України продемонструє більш змістовний і продуктивний волейбол. Нам це, безсумнівно, під силу.

- Як сприйняли той факт, що у півфіналі доведеться зустрічатися з господарем «Фіналу чотирьох» Бельгією? Адже тепер не вам, а їм буде забезпечена солідна підтримка вболівальників.
- Знаю, що хлопцям було абсолютно байдуже, на кого потрапимо - Бельгію, Туреччину чи Естонію. Всі ці команди приблизно одного рівня, зі своїми сильними сторонами і недоліками. Щоб обіграти кожну з них, однозначно доведеться викластися на майданчику, що називається, на всі сто. Однак особисто я, якщо чесно, зустрів інформацію про протистояння з Бельгією із задоволенням. Бо чим солідніше є підтримка суперників, тим більше я «заводжуся». Для мене відповідальні ігри на чужих майданчиках завжди служили відмінним стимулом.

- Гучна перемога нашої збірної над Бельгією в поєдинку 1/8 фіналу чемпіонату Європи 2019 року сталась при аншлагу на трибунах Палацу спорту в Антверпені. Тоді тисячі глядачів точно вболівали не за вас ...
- ... проте навіть тоді ми чули голоси нашої невеликої групи підтримки. Так, вони губилися на загальному тлі, однак Державний прапор України на трибунах додавав нам сил і віри у власні сили. І в кульмінаційні моменти, якщо пам'ятаєте, міцнішими нерви виявилися у нас, а не у бельгійців. До речі, це була не перша наша перемога над ними. Адже під час підготовки до чемпіонату Європи-2019 ми зустрілися з Бельгією на міжнародному турнірі в Македонії і також виграли у неї з рахунком 3:1. Тож зараз, напередодні чергового побачення у півфіналі «Золотої Євроліги», певна психологічна перевага на нашому боці.

- У порівнянні з Евроволеєм-2019 основа української збірної майже повністю збереглася (нагадаємо, що за сімейними обставинами нинішній турнір «Золотої Євроліги» пропускають лише центральний блокуючий Дмитро Терьоменко і ліберо Горден Брова). А як у Бельгії?
- Наскільки нам відомо, в матчах групового раунду в її складі також були відсутні деякі провідні виконавці. Однак у «Фіналі чотирьох», ймовірно, вони повернуться. Як би там не було, в будь-якому випадку збірна Бельгії залишається досить сильним суперником з чудовими майстрами. Але і ми вже встигли відчути особливий смак спільних перемог. Він досить смачний і спокусливий. Тому зупинити нас буде дуже важко. Ми націлюємося не тільки на півфінал, а й на тріумф у всьому турнірі. Безсумнівно, це буде відмінний подарунок всім нашим вболівальникам!

За матеріалами прес-служби ФВУ

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Перес дав Луніну важливу пораду після гри з Ман Сіті щодо його майбутнього
Футбол | 19 квітня 2024, 19:52 3
Перес дав Луніну важливу пораду після гри з Ман Сіті щодо його майбутнього

Українцю найближчим часом треба визначитись з майбутнім

Калініна обіграла нейтральну тенісистку на шляху до півфіналу в Руані
Теніс | 19 квітня 2024, 22:15 17
Калініна обіграла нейтральну тенісистку на шляху до півфіналу в Руані

Ангеліна у двох сетах виявилася сильнішою за Мірру Андрєєву

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.