Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 16 червня 2021, 17:16
11808
46

Камбек не відбувся. Світоліна програла росіянці на турнірі в Берліні

Українка вперше поступилася Катерині Александровій

| Оновлено 16 червня 2021, 17:16
11808
46
Камбек не відбувся. Світоліна програла росіянці на турнірі в Берліні
Getty Images/Global Images UkraineGetty Images / Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Українська тенісистка Еліна Світоліна (№6 WTA) достроково завершує боротьбу в основній сітці трав'яного турніру WTA 500 в Берліні.

У матчі другого кола українка програла росіянці Катерині Александровій (№34 WTA). У дев'ятому геймі другого сету українка мала сім сетболів на подачі, але реалізувати їх не змогла.

Берлін. Друге коло
Еліна Світоліна (Україна) - Катерина Александрова (Росія) - 4:6, 5:7

Не було сумнівів, що на Світоліну очікує дуже складний матч. Загалом все було проти неї. І покриття не найулюбленіше, і суперниця відразу ж дісталася непроста, та й часу перелаштуватися з грунту на траву було не так багато.

У першому сеті росіянка продемонструвала, що цього разу ментально готова перемагати Еліну, незважаючи на попередні поразки в очних матчах. Перша подача летіла точно, помилок за такої атакувальної гри було зовсім небагато. Після реалізації єдиного брейкпойнта Александрова довела сет до заслуженої перемоги.

У другій партії гра пішла трохи інакше, в цьому заслуга обох тенісисток. Еліна додала, стала більше думати про гру. Було видно її бажання не програти, рано чи пізно ці старання повинні були бути винагороджені. Українка мала брейкпойнт на кожній подачі опонентки, але змогла реалізувати свою перевагу лише в шостому геймі партії. Було видно, як вона зраділа цьому факту і навіть здалося, що на нас чекає крутий камбек. Як-не-як, цього сезону Еліна частенько відігрувалася після програшу першого сету.

До цього все йшло, в дев'ятому геймі Світоліна подавала на сет і мала спочатку 40:0, а потім ще чотири геймболи на більше-менше. Пояснити подібну нереалізацію на траві, напевно, не зможе і сама Еліна. Мабуть, тому після програшу цього гейму результат матчу ні у кого не викликав запитань.

Перед Вімблдоном Світоліна заявлена ​​ще на турнір в Істборні, а поки вболіватимемо за Марту Костюк у Бірмінгемі.

Це була п'ята зустріч тенісисток, українка програла вперше.

Александрова в 1/4 фіналу змагатиметься проти Белінди Бенчіч зі Швейцарії (№12 WTA) або Петри Мартич з Хорватії (№25 WTA).

Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Калініна обіграла нейтральну тенісистку на шляху до півфіналу в Руані
Теніс | 19 квітня 2024, 22:15 17
Калініна обіграла нейтральну тенісистку на шляху до півфіналу в Руані

Ангеліна у двох сетах виявилася сильнішою за Мірру Андрєєву

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 19
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Коментарі 46
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Я думав, що бачив усе у Еліни, але ні. Програти другий сет, маючи 5:3, 40:0 на своїй подачі, треба не просто вміти, а ще й постаратися. 7 сетболів загалом було. Я так і не зрозумів, чому у буків до гри на Еліну постійно падав кеф. Хто зараз на неї взагалі може ставити, тим більше, на траві?
Гадаю, що зараз ситуація у Еліни десь схожа з нашою державою в цілому. Тобто, чим гірше, тим краще. Стосовно Світоліної, чим швидше і глибше вона провалиться в рейтингу, тим більше шансів, що ще встигне щось у собі змінити до кінця кар'єри. Інакше на тому все і скінчиться.
Ну, і не втримаюсь. Марто, давай, приймай естафету першого номера українського жіночого тенісу. Бо щось дуже моторошно наразі за його перспективи.
Alehandro
Иметь преимущество в брейк, 7 сет-поинтов на своей подаче и проиграть, а потом ещё и влёгкую слить несколько геймов подряд... это только наша бубочка умеет
Arti2222
До побачення теніс. Пора вже все таки йти в декрет. І для Еліни щастя, і для нас менше нервів
сергей богданов
Похоже союз с Гаэлем окончательно похоронит теннис для них двоих, тот тоже летит всем подряд и везде
Александр Ад
подавать на сет при 5-3.Иметь 7(семь)сетболов и проиграть сет.Ужас полный.Я бы на месте тренера взял бы не ремень.,а плетку и ...гонял бы три дня без перерыва!Где взять для Свитолиной жесткого тренера?Это ж издевательство и унижение себя и болельщиков!
sv_2000
Во, мля... Что-то расстраивает Элина.. Сам матч не видел, сказать нечего, но, блин, эти ее эпические сливы с сет/матч болов начинаю поддоставать.... Смахивает на психологические проблемы серъезные...
Vladdal
Так... судя по тому что я тут прочитал, я должен поблагодарить энергетиков за то, что они меня на полдня оставили без света
vitaha33
Еліна уже не повернеться на попередній рівень, це очевидно. В кінці року вона буде в 2-3 десятку. Сподіваємось на Марту
Hottabych
– Ну как у Вас там, Элина? Как у Вас там?
– Всё нормально, падаю!
Nyeyedyaka
Поразка у фірмовому стилі.
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
anachar
Ж*ПА полная!!! Эх ЭЛЯ.... нет слов!
SASHA 202 SPORT TENNIS AND BIATLON
axylinam
Свитолина подарила практически выигранный второй сет и соответственно проиграла матч,играла слабенько,с такой игрой даже турнир 250 не выиграешь,но главное подойти в боевом состоянии к Уимблдону
sv_2000
Отвратительно читать грязь, которую вылили на Элину здесь... Я не о критике ее игры пусть даже в самой резкой форме, а о камеди клабе в адрес ее личной жизни, жениха и т.д.... Противно
mb_cdi
скоро вылетит с ТОП-10
Владимир Копяк
По всей вероятности, Светолина уже мыслями шагает под венец... Но пару копеек на свадьбу подзаработала, на коктейли для гостей хватит. Пора завязывать с теннисом и думать о будущих детях и крепкой интернациональной семье....
Viktor Kosta
Кікі Бертенс фсьооо. Розумна жінка.
Michael Benko
Цікаво, як довго ще Еліна зможе протриматися в ТОП 10? До кінця року? До US open? До ІУ?
SportsMan
Через некоторое время после прочтения этой статьи увидел заголовок другой: "Экс-четвертая ракетка мира приняла решение о завершении карьеры". У Свитолиной наивысшая позиция в рейтинге вроде 4-я была, так уже подумалось, что она на пенсию ушла.