Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 червня 2021, 13:20
1538
1

Сергій ПАЛКІН: «Ділилися ідеями з Де Дзербі»

Генеральний директор «Шахтаря» розповів про призначення італійського фахівця на посаду тренера клубу

| Оновлено 16 червня 2021, 13:20
1538
1
Сергій ПАЛКІН: «Ділилися ідеями з Де Дзербі»
ФК Шахтар Донецьк. Сергій Палкін

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін відповів на запитання журналістів під час презентації нового головного тренера «гірників» Роберто Де Дзербі

– Сергію Анатолійовичу, коли стало відомо, що Де Дзербі очолить «Шахтар», одразу ж пішли чутки, що новий тренер однією з умов висуває необхідність трансферів гравців «Сассуоло». Фігурували прізвища трьох-п'яти осіб. Чи так це?
– Від моменту нашої першої розмови з Роберто минуло близько двох місяців, але ми вже тоді порушували питання щодо необхідності підсилення. Як клуб ми знали, де в нас тонкі місця, й ділилися своїми ідеями з Де Дзербі. Тоді ще не було впевненості, що Роберто стане біля керма «Шахтаря», проте, повторюся, ми бачили тонкі місця та шукали варіанти для посилення. Тому, коли відбулося підписання контракту, в питанні трансферів дотримувались тієї лінії, яку вже обговорили спільно. Будь-яких додаткових вимог, наприклад, придбання гравця збірної Італії Мануеля Локателлі, тренер не висував.

– Однак питання трансферів гравців «Сассуоло» порушувалось?
– Ми обговорювали цю тему, але наразі не хочу розкривати всі карти.

– Хто став першим ініціатором запрошення Де Дзербі до «Шахтаря»?
– Щоб відповісти на це запитання, слід розуміти, що в «Шахтарі» всі рішення ухвалюються системно. Є позиція Дарійо Срни – директора з футболу, є думка департаменту скаутингу. Вони незалежно один від одного здійснювали аналіз, який потім потрапив до мене. Ми обговорювали багато моментів. Після досягнення консенсусу пропозиція опинилась на столі в президента. Кандидатура Де Дзербі влаштувала всіх.

– Контракт Де Дзербі розраховано на два роки. Чи передбачено в угоді опцію дострокового розірвання, наприклад, у разі невиходу команди до групового турніру Ліги чемпіонів?
– Справді, контракт розраховано на два роки. Це стандартна угода для клубів Європи. Жодних особливих умов і виняткових вимог, однак, звісно, є опція припинення співпраці як з боку клубу, так і тренера.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил