Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 16 червня 2021, 03:03
11765
15

ВІДЕО. Відродження Металіста з попелу. Ярославський готує інфраструктуру

Виділено 53 млн грн на заміну 14 ігрових полів дитячої футбольної академії

| Оновлено 16 червня 2021, 03:03
11765
15
ВІДЕО. Відродження Металіста з попелу. Ярославський готує інфраструктуру
ФК Металіст

В рамках відновлення інфраструктури «Металіста» бізнесмен Олександр Ярославський виділив 53 млн грн на заміну 14 ігрових полів дитячої футбольної академії. Про хід робіт клубній прес-службі розповів представник генерального підрядника ТОВ «Міленіум Спорт ЛТД» В'ячеслав Шеремет:

«Необхідно в максимально короткі терміни провести повну реконструкцію полів дитячо-юнацької футбольної академії. В її рамках будуть замінена огороджувальна сітка навколо полів, тротуарна плитка, освітлення і повністю, з нуля, постелений новий синтетичний газон. Старі поля робилися ще 12 років тому, за цей час їхнє покриття прийшло до непридатності. До того ж, час не стоїть на місці, технології розвиваються. Якщо раніше тут була постелена штучна трава висотою 50 мм, то тепер на великому полі висота трави складе 60 мм.

Її особливість в досить тонкому волокні, якого жоден конкурент фірми-виробника Desso поки що не придумав. Унікальна товщина волокна дозволяє уникнути опіків при падіннях або, наприклад, ковзанні в підкатах. Поля сертифіковані ФІФА, виробляються вони у Франції, і в Східній Європі таких поки немає. Коли почнуть стелити новий газон? Минулого тижня був підписаний контракт з фірмою-виробником. Думаю, вже в перших числах липня поле буде доставлено до Харкова.

Повністю об'єкт буде зданий в кінці жовтня, але велике поле розміром і п'ять міні-футбольних полів будуть готові до використання вже до Дня міста. У процесі задіяно близько 100 осіб, роботи ведуться щодня, тому повинні встигнути. Вихідними будуть тільки великі релігійні свята, такі як Трійця, і День Незалежності. Решта днів – робочі. Тому зовсім скоро ви отримаєте дитячо-юнацьку академію в первісному вигляді, тільки зразка 2021 року.

Чи залишиться щось старе? Хіба що підпірні стіни і щебінь, тому що з ним нічого не відбувається. А, ну ще освітлювальні щогли. Я маю на увазі стовпи, які простояли десяток років і ще простоять тричі по стільки ж. А ось саме освітлення буде новим. На всіх полях з'являться більш сучасні лампи. У цьому плані на великому полі буде поліпшення близько 20 відсотків. Світло стане більш приємним для очей. На малих полях також будуть енергозберігаючі лампи, LED-освітлення.

Розмір полів стане трохи більше. Зайву тротуарну плитку приберемо. По суті, зелені поля будуть розділені тільки сіткою. Розмір великого поля – 109×70 м, середнього поля – 62×42 м, міні-футбольних полів – 42×22 м. Трава на інших майданчиках? На середньому полі це 50 мм, на міні-футбольних – 42 мм. На таких синтетичних газонах грають в Італії, Іспанії, Франції. Тепер, оновлені, вони будуть і в Харкові. На великому полі трибуна для глядачів теж буде приведена в порядок. Вболівальникам потрібен комфорт, і зовсім скоро вони його отримають».

ВІДЕО. Відродження Металіста з попелу. Ярославський готує інфраструктуру

 
Оцініть матеріал
(44)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sauron
Сначала продать клуб Курченко за 300 млн евро, а потом выделить 50 млн грн и просить у государства помощи.
Это успех
alzhovtyak
Дайте мне бесплатно квартиру, а ремонт я уже, так и быть, сам сделаю
pudding
а пепел от чего? от завода Малышева?
SuperleagueUkraine
Забавно читать как дауны или дети, походу ни разу не бывавшие в Харькове и незнающие о Металлисте и Ярославском, начинают бред писать. Ярославский очень любил Металлист и всё для него делал. Даже Маркевич говорил что это один из самых порядочных людей. Поэтому стопутово там были какие-то серьёзные причины почему продал. Или давил местный царёк, или власть повыше, или узнал что суркисята пилят липовое дело с Карпатами и всё-равно команды не будет. Неспроста песня лалала была изначально со словами "Суркис **ло". Но похоже таки что местная власть давила, потому что телодвижения серьёзные начались как-раз таки после недавних изменений во власти. Наконец-то Харьков дождался своей топовой команды. Если никаких несчастий не произойдёт, то даст Метал жару еще и в УПЛ и Европе, будете трепещать как раньше!
Олег Мандрівник
О, первый пошёл
Олег Мандрівник
Тут тоже минусаторы будут визжать про зраду и распил?
DSH88
Ну вонявки диванные будут и дальше Ярика не любить. Сделайте хоть что-то приведите хоть один клуб в УПЛ и да к тарифам Ярик нет и не имеет никакого отношения, а у кого отключили ... Есть такая фишка как "ходить на работу и получать зарплату" если так делать то хватит и на оплату и на WV хватит.