Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 15 червня 2021, 02:57
330
0

Це цінний досвід. У таборі Шотландії розчаровані поразкою від Чехії

Принциповий матч між Шотландією та Англією пройде у 2-му турі 18 червня

| Оновлено 15 червня 2021, 02:57
330
0
Це цінний досвід. У таборі Шотландії розчаровані поразкою від Чехії
Getty Images/Global Images Ukraine

Головний тренер збірної Шотландії Стів Кларк прокоментував поразку від Чехії (0:1) в першому турі Євро-2020:

«Це цінний досвід. Ми приїхали сюди не вчитися, але кожен матч дає поживу для роздумів. Потрібно робити висновки та користуватися своїми шансами, коли вони тобі надаються.

Шанси Тірні зіграти на Вемблі з Англією? Я не залишу надій, що він зможе зіграти. Але радіти поки передчасно. Він був важливою частиною наших останніх досягнень. Нам дуже не вистачає Кірана».

Півзахисник збірної Шотландії Джон Макгінн:

«Можливо, ми пропустили в найбільш невідповідний час, тому що по грі ми повинні були забити, і не раз. Результат сильно розчарував, але тепер нічого не залишається, як тільки зібратися і готуватися до п'ятниці.

Завтра проаналізуємо цей матч і обговоримо, що ми можемо поліпшити. Ми не можемо себе жаліти. Треба зібратися і показати себе з найкращого боку в останніх двох матчах в групі. Це груповий турнір – ми знаємо, що наступний матч для нас ключовий.

Майбутній поєдинок з Англією? Цей матч спочатку був важливий для нас, і справа навіть не в турнірному становищі, хоча ми розуміли, що якщо не візьмемо три очки проти чехів, нам доведеться показати себе на Вемблі. Кожен матч в групі має важливе значення, а тепер особливо – ми сильно ускладнили собі завдання сьогоднішньою поразкою».

Капітан збірної Шотландії Енді Робертсон:

«Важко зараз щось говорити. Всі в країні хотіли, щоб ми успішно розпочали турнір. Ми були впевнені в собі, з нетерпінням чекали турніру, але в підсумку не скористалися своїми шансами. Для нас це дуже гіркий урок, який ми повинні засвоїти: на найвищому рівні, на великих турнірах моменти треба реалізовувати. Чехи своїми шансами скористалися, а ми – ні.

Не можна сказати, що ми не створювали, у нас були дуже і дуже хороші моменти, якими ми просто не скористалися. Якщо користуєшся своїми моментами, гра набуває зовсім інший відтінок.

Півзахисник збірної Шотландії Стюарт Армстронг:

«Це був важкий матч. На полі була щільна боротьба і практично не було вільного простору. Вважаю, що ми занадто часто навантажували суперника довгими передачами. Коли вони проходили, ми виглядали непогано, але було дуже важко прорвати їхню оборону сьогодні.

Ми повинні винести уроки з цього досвіду, зробити висновки, і дещо поміняти в нашій грі. В цілому, ми непогано виглядали сьогодні. Тепер ці моменти потрібно перенести на наступний матч в п'ятницю».

Шотландія виграла лише один з останніх 11 матчів з Англією. Гол Дона Хатчисона приніс шотландцям перемогу в стиковому матчі відбіркового турніру Євро-2000 на Вемблі у 1999 році (1:0). Новий принциповий матч команд пройде 18 червня у другому турі.

Відеоогляд матчу Шотландія – Чехія – 0:2

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 14
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика
Футбол | 25 квітня 2024, 17:13 34
Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика

Поки що незрозуміло, чи зайде мова про оренду чи про продаж українця

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.