Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 16 червня 2021, 00:44
659
0

У Маріуполі пройшов перший в історії жіночий турнір Кубок Азовського моря

Золото завоювали «Пантери», срібло вирушило до «Дніпровських Білок», а бронзу виграв «Маріуполь»

| Оновлено 16 червня 2021, 00:44
659
0
У Маріуполі пройшов перший в історії жіночий турнір Кубок Азовського моря

12 і 13 червня на арені Mariupol Ice Center пройшов перший в історії Української хокейної асоціації турнір з хокею серед жінок «Кубок Азовського моря». В рамках змагань за золото билися 4 команди з 4 українських міст - ЖХК «Автомобіліст» (Київ), «Дніпровські Білки» (Дніпро), ЖХК «Маріуполь» (Маріуполь») і «Пантери» (Харків).

За два ігрових дня команди зіграли по 3 матчі в груповому етапі, а також по одному матчу для визначення підсумкових місць турніру. За підсумками змагань «Пантери», обігравши в фіналі «Дніпровських Білок», виграли головний трофей турніру. Бронзу в свій актив записав ЖХК «Маріуполь», який у заключному матчі обіграв ЖХК «Автомобіліст». Варто зазначити, що цей трофей для маріупольських хокеїсток став першим в історії новоствореної команди.

Важливість проведення таких турнірів зазначив і головний тренер срібного призера чемпіонату Сергій Зубков:

- Турнір дуже хороший - частіше варто проводити такі змагання, оскільки нашим дівчатам необхідний ігровий досвід. Я взагалі вважаю, що чим частіше будуть проходити подібні турніри, тим швидше дівчата самі почнуть підтягуватися до цього прекрасного виду спорту. Ви самі бачите, що у нас дуже багато бажаючих, які хочуть грати. Тому потрібно якомога частіше проводити різні змагання.

 

За підсумками турніру всі призери були нагороджені спеціальними медалями, а переможці змагань - харківські «Пантери» - отримали головний Кубок. Також окремими нагородами були відзначені кращі гравці - кращим бомбардиром стала Ганна Лесь («Пантери»), звання кращого воротаря отримала Ганна Харківська («Маріуполь»), кращою захисницею визнали Поліну Лубенець («Дніпровські Білки»), а кращою нападаючою стала Катерина Кочерга («Маріуполь»). Відзначимо, що всі учасники турніру отримали спеціальні призи від Фонду Бориса Колеснікова.

Підсумувала турнір генеральний директор Жіночої хокейної ліги Катерина Середенко:

- Це дійсно історична подія - пройшов перший в історії Української хокейної асоціації турнір з хокею серед жінок «Кубок Азовського моря». Звичайно, хочеться подякувати всім командам і всім хокеїсткам за те, що беруть участь в цьому турнірі. Адже саме вони зараз вносять свою вагому лепту в розвиток жіночого хокею в Україні. Так що я сподіваюся, що «Кубок Азовського моря» стане традиційним і ми зустрінемося на цій арені через рік.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.