Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 04 жовтня 2021, 22:07
1342
0

Перша ліга. Переможний фініш Вереса та Чорноморця

Відбулися матчі заключного туру Першої ліги

| Оновлено 04 жовтня 2021, 22:07
1342
0
Перша ліга. Переможний фініш Вереса та Чорноморця
ФК Верес

12-го червня відбулися матчі 30-го, заключного, туру цього сезону Першої ліги. Для любителів статистики відразу скажемо, що у всіх матчах цього туру був зафіксований результат «обидві заб'ють». Всі команди пішли на перерву з голом в активі. У трьох зустрічах було зафіксовано результат 1:1, а чотири поєдинки завершилися з рахунком 1:2. Єдиною командою, яка забила більше двох м'ячів, а саме три, став «Авангард», який тричі поставив автографи у воротах «Ниви». Також в цьому турі була тільки одна червона картка, один нереалізований пенальті і три точні удари з одинадцятиметрової точки.

У матчі «Агробізнес» - «Миколаїв» зустрілися команди, які боролися за вихід в УПЛ, але в підсумку їм не вистачило кількох очок, щоб потрапити в трійку найкращих. Логічним рахунком в протистоянні цих команд стала нічия 1:1, яка дозволила «корабелам» фінішувати четвертими, а «агрономам» залишитися на п'ятій позиції.

«Кристал», який вже давно вилетів у Другу лігу, на своєму полі аналогічно зіграв внічию 1:1 з «Нивою». Херсонці за підсумками чемпіонату пропустили найбільше м'ячів, а саме 61. Забив «Кристал» також менше за всіх - у команди 21 гол в активі. Як підсумок, херсонці з 13 очками фінішували шістнадцятими. «Нива» посіла 13-е місце, хоча в разі перемоги могла стати і 12-ю.

«Металіст 1925», який забезпечив собі вихід в УПЛ, дозволив собі розслабитися в поєдинку з «ВПК-Агро». Харків'яни поступилися на своєму полі «ВПК-Агро» з найпопулярнішим рахунком 30-го туру, а саме 1:2. «Агрономи», завдяки цій перемозі стали десятими і тим самим потрапили в десятку кращих команд Першої ліги за підсумками сезону. «Металіст 1925» продовжує радіти завойованим бронзовим медалям і вже розробляє план по іграх в УПЛ.

Матч «Альянс» - «Кремінь» нічого не вирішував, а тому миролюбний рахунок 1:1 став логічним на табло стадіону «Ювілейний» в Сумах. Команда з Липової Долини посіла підсумкове шосте місце, що, напевно, в клубі будуть розцінювати як успіх. А «Кремінь» став 15-м і вилетів у Другу лігу.

Колись постійні учасники УПЛ «Волинь» і «Чорноморець» зустрілися в матчі Першої ліги, який вже нічого не вирішував. Якщо одеська команда Олексія Антонова вже забезпечила собі «срібло» і путівку в еліту українського футболу, то луцький колектив Василя Сачка не пробився в УПЛ. У цьому поєдинку перемогли «моряки», які на мажорній ноті завершили сезон. «Волинь» опинилася на сьомому місці.

У Краматорську «Авангард» з дублем Олега Бородая виграв у «Прикарпаття» з рахунком 3:1. До слова, дубль Бородая став єдиним в турі. У підсумку «Прикарпаття» з 30 очками зайняло 14 місце, а «Авангард» з 32 балами фінішував 12-м.

«Гірник-Спорт» на своєму полі приймав «Верес». Команда з Рівного поставила переможну крапку в цьому сезоні, вигравши зустріч з рахунком 1:2. Команда Юрія Вірта фінішувала першою, набравши 68 очок! Відрив від другого «Чорноморця» склав 7 балів. Різниця забитих-пропущених у «Вереса» також вражає - 56:21! «Гірник-Спорт» зайняв місце в середині турнірної таблиці, а саме дев'яте, набравши 38 балів.

У битві середняків «Полісся» поступився в Житомирі «Оболоні» з рахунком 1:2. Цікаво, що в другій половині зустрічі на 79-й хвилині за житомирську команду не реалізував пенальті Василь Грицук, який міг і дубль оформити, і рахунок зрівняти. Але киянам вдалося перемогти в цій зустрічі!

У трійку кращих бомбардирів увійшли Міхайло Шестаков («Верес») і Юрій Батюшин («Металіст 1925»), які забили по 13 м'ячів, а також Руслан Черненко з «Агробізнесу», який з 15 голами став найкращим снайпером сезону в цьому сезоні Першої ліги України.

Дмитро КОТКОВ

Перша ліга України. 30-й тур

12 червня

«Агробізнес» - «Миколаїв» - 1:1
Голи
: Груша, 41 - Яворський, 32.

«Кристал» - «Нива» - 1:1
Голи:
Ходаковський, 19 - Кисленко, 34.

«Металіст 1925» - «ВПК-Агро» - 1:2
Голи:
Батюшин, 26 - Бєляєв, 11, Шмигельський, 90+1.

«Альянс» - «Кремінь» - 1:1
Голи:
Агапов, 43 (з пенальті) - Галата, 38.

«Волинь» - «Чорноморець» - 1:2
Голи:
Оринчак, 41 (з пенальті) - Бугай, 30, Авагімян, 53.

Вилучення: Максимчук, 68 («Волинь»).

«Авангард» - «Прикарпаття» - 3:1
Голи:
Бородай, 11, 45, Гуничєв, 64 - Цюцюра, 68.

«Гірник-Спорт» - «Верес» - 1:2
Голи:
Богомаз, 90 - Кучеров, 29, Дахновський, 77.

«Полісся» - «Оболонь» - 1:2
Голи:
Грицук, (з пенальті) - Слободян, 18 (з пенальті), Мединський, 32.

Нереалізований пенальті: Грицук, 79 («Полісся»)

ПІДСУМКОВА ТАБЛИЦЯ ПЕРШОЇ ЛІГИ

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною
Футбол | 25 квітня 2024, 00:08 4
Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною

Український воротар заперечує, що м'яч перетнув лінію

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.