Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 14 червня 2021, 06:01
5874
7

Заміни спрацювали: Австрія дотиснула Північну Македонію

Команди забили по м'ячу до перерви, а в другому таймі австрійці відзначилися двічі

| Оновлено 14 червня 2021, 06:01
5874
7
Заміни спрацювали: Австрія дотиснула Північну Македонію

Поєдинком Австрія - Північна Македонія на Євро-2020 стартувала боротьба в групі С, в якій також виступають Нідерланди і Україна.

Перед матчем номінальними фаворитами протистояння виглядали австрійці, для яких це вже третя фінальна стадія континентального турніру. У команди Франко Фоди досить міцний склад, в якому явно виділяються Давид Алаба, Марсель Забітцер і Саша Калайджич. Втім, наявність досить непоганих виконавців не завжди віщує яскраву і впевнену гру. Так, команда непогано пройшла відбірковий цикл, зайнявши після Польщі друге місце в своїй групі. Але останні результати підопічних Фоди не дуже надихають їхніх уболівальників - на початку червня команда провела два спаринги. У першому зазнала поразки від збірної Англії - 0:1. А в другому зіграла в безгольову нічию зі Словаччиною.

Для збірної Північної Македонії цей чемпіонат Європи вже став історичним, оскільки раніше македонці жодного разу не грали у фінальній частині турніру. Причому у відбірковій групі «Червоні леви» посіли третє місце, обійшовши в турнірній таблиці Словенію, Ізраїль і Латвію і пропустивши вперед тільки Польщу та Австрію.

І старт поєдинку приємно здивував уболівальників Північної Македонії. І нехай він пройшов в досить неспішному темпі, номінальний аутсайдер зустрічі та й усієї першості за котируваннями букмекерів зовсім не притиснувся до своїх воріт. Македонці намагалися діяти по всій ширині поля і проникаючими передачами вишукували Пандєва.

Австрійці ж трохи знітилися і навіть мали проблеми з виходом зі своєї половини поля. І тут ні з чого виник перший гол. Чудова діагональ від Забітцера знайшла ногу Лаймера і півзахисник «Лейпцига» в один дотик відкрив рахунок в матчі.

Getty Images/Global Images Ukraine

Дебютанти великого турніру не стали посипати голову попелом і продовжили діяти у своїй звичній манері, сподіваючись на помилки суперника і на свої швидкі контратаки. І македонське диво сталося! Через десять хвилин після пропущеного голу австрійці самі привезли собі проблеми. В одній з атак гостей Алаба врізався в свого воротаря, м'яч опинився у Пандєва і кращий бомбардир в історії Північної Македонії спокійно закотив м'яча у порожні ворота - 1:1. 

Getty Images/Global Images Ukraine

Після перерви австрійці посилили тиск на ворота суперника, але було помітно, що обом збірним не вистачає класу - австрійцям довгий час не вдавалося пройти ешелоновані захисні порядки команди Ігора Ангеловскі. Хоча варто відзначити непоганий момент у Грегоріча - форвард головою замикав передачу Забітцера та кіпер Дімітрієвські врятував свою команду.

Та на 78-й хвилині Грегоріч свого досяг. Алаба виконав ідеальну передачу і нападник «Аугсбурга» випередивши кіпера, в дотик переправив м’яча у ворота – 2:1.

Getty Images/Global Images Ukraine

Ну а на 89-й рахунок став 3:1. Після вкидування ауту оборона гостей зовсім розсипалася і Арнаутович просто закотив м’яча у порожні ворота. 

Австрія зіграла досить прямолінійно, але необхідного для себе результату досягла. Македонці продемонстрували досить організовану гру, однак, у своєму дебютному матчі на Євро не змогли стрибнути вище голови.

Чемпіонат Європи. Група D. Тур 1.

Австрія - Північна Македонія - 3:1

 Лаймер (18), Грегоріч (78), Арнаутович (89) - Пандев (28).

 Лайнер (85) - Трайковскі (43), Аліоскі (52).

Австрія: Бахманн – Лайнер, Драгович (Лінхарт, 46), Хінтереггер, Ульмер - Баумгартнер (Грегоріч, 58), Лаймер (Баумгартлінгер, 90 + 3), К. Шлагер, Алаба - Забітцер - Калайджич (Арнаутович, 58).
Запасні: А. Шлагер, Перван, Ільзанкер, Арнаутович, Грілліч, Грегоріч, Баумгартлінгер, Лінхарт, Тріммель, Шауб, Шьопф, Лазаро.
Північна Македонія: Дімітрієвскі – С. Рістовскі, Д. Велкоськи, Муслім (М. Рістовскі, 86) - Ніколов (Бейтулай, 64), Барді (Трічковскі, 82), Адемі, Ельмас, Аліоскі - Пандєв, Трайковскі (Костадінов, 64).
Запасні: Янков, Шишковськи, Бейтулай, Рістевскі, Трічковскі, Хасані, Костадінов, К. Велкоськи, Спировскі, Аврамовскі, Чурлінов, М. Рістовскі.

Стадіон: «Арена Націонале» (Бухарест, Румунія).

Арбітр: Андреас Екберг (Мальме, Швеція).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

89’
ГОЛ ! М'яч забив Марко Арнаутовіч (Австрія).
78’
ГОЛ ! М'яч забив Міхаель Грегоріч (Австрія).
28’
ГОЛ ! М'яч забив Горан Пандєв (Північна Македонія).
18’
ГОЛ ! М'яч забив Штефан Лайнер (Австрія).
Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
garik_trinity
Живенький такой матч. Македонцам бензина не хватило.
Михаил Степанов
ИМХО это самый интересный матч пока...Даже бельгийцы матрешек как то лениво *покали. Жаль результат подкачал, но в любом случае все расклады в группе зависят от нас самих
Олег Мандрівник
Эххххх, не дотянули, физухи не хватает
axylinam
С учётом календаря и подводных камней-это очень плохой результат для нас
justhateme
Македонцы, конечно, еще те костоломы, страшновато за наших парней