Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 13 червня 2021, 20:25
33382
7

Яким буде стартовий склад збірної України в матчі з Нідерландами

Експерти Sport.ua назвали свій варіант складу на стартовий матч команди Андрія Шевченка на Євро

| Оновлено 13 червня 2021, 20:25
33382
7
Яким буде стартовий склад збірної України в матчі з Нідерландами
УАФ

Sport.ua спільно з Favbet в спецпроекті «Україна на Євро-2020» визначає стартовий склад збірної України на матч з Нідерландами.

Младен БАРТУЛОВИЧ

Воротар

У ворота я поставлю голкіпера «Динамо» Георгія Бущана, тому що у нього є більше досвіду, ніж у воротаря «Шахтаря» Анатолія Трубіна. У Бущана зараз хороший ігровий тонус. Він провів хороший сезон в «Динамо». Так, ще один голкіпер «гірників» Андрій Пятов - найдосвідченіший, але у нього зараз немає такого ігрового тонусу, як у Бущана і Трубіна.

Захисники

Лівим захисником я поставлю представника «Динамо» Віталія Миколенка, адже це один з найсильніших гравців на цій позиції. Я його бачу в стартовому складі збірної України. Поруч з ним в лінії оборони я бачу захисника «Шахтаря» Миколу Матвієнка в парі з центрбеком «Динамо» Іллею Забарним. Я думаю, Матвієнко і Забарний зіграють в парі центральних захисників. Я вважаю, на даний момент, це найсильніші центральні захисники в Україні. Додатково до всього вони ще й молоді! У них великий потенціал і є дуже велике майбутнє. Я думаю, це лінія оборони збірної України на майбутнє. В української команди є дуже багато хороших гравців. На заміні є також і представник «Динамо» дуже хороший захисник Денис Попов, є досвідчений Сергій Кривцов з «Шахтаря», який завжди може вийти на поле і відіграти добре. Справа на фланзі оборони я поставлю Олександра Караваєва з «Динамо», хоча в грі з Нідерландами можна поставити футболіста і більш оборонного. Але я поставлю на позицію правого захисника Караваєва.

Півзахисники

Я думаю, що в півзахисті буде такий трикутник Степаненко-Зінченко-Маліновський. Тарас Степаненко - багаторічний лідер «Шахтаря» і збірної України, який надійний на своїй позиції. Руслан Маліновський видав блискучий сезон за «Аталанту». Як ми знаємо, його навесні три місяці поспіль визнали найкращим гравцем команди з Бергамо. Олександр Зінченко також закріпився в основі «городян», з яким він виграв Прем'єр-лігу Англії і дійшов до фіналу Ліги чемпіонів.

А на флангах зіграють Андрій Ярмоленко з «Вест Хема» і Олександр Зубков з «Ференцвароша». Виходячи з того, як Ярмоленко і Зубков зіграли в переможному матчі з Кіпром (4:0), я їх бачу в основі. Ярмоленко буде в старті. Тут навіть без питань! Ну а Зубкову віддам перевагу перед представником «Шахтаря» Марлосом і атакуючим півзахисником «Динамо» Віктором Циганковим, у якого були проблеми через травму.

Нападаючий

Попереду зіграє, звичайно ж, форвард «Гента» Роман Яремчук, який в цьому сезоні багато забивав за бельгійську команду. Без питань на цій позиції зіграє Яремчук, хоча у Романа є два гідних конкуренти, які завжди можуть добре вийти на заміну - це Артем Бєсєдін з «Динамо» і Артем Довбик з «Дніпра-1».

Дмитро КОЗЬБАН

Воротар

На мою думку, в рамці збірної України зіграє Георгій Бущан з «Динамо», який видав класний сезон. Разом з киянами він завоював требл, вигравши УПЛ, Кубок України і Суперкубок України. Також «біло-сині», як і «Шахтар», дійшли до 1/8 фіналу Ліги Європи.

Захисники

На флангах оборони, мені здається, зіграють також гравці «Динамо». Справа захисника зіграє Олександр Караваєв, а зліва - Віталій Миколенко. У центрі оборони також знайдеться місце динамівцю - це буде Ілля Забарний. А компанію йому складе центрбек «Шахтаря» Микола Матвієнко. Всі чотири гравці видали хороший сезон, а тому заслуговують право зіграти в старті проти Нідерландів.

Півзахисники

У центрі півзахисту повинен зіграти опорник з «Шахтаря» Тарас Степаненко. Єдине, потрібно буде дивитися, наскільки Тарас відновився від пошкодження. У нього була травма, а тому тренерський штаб буде дивитися на те, в якій формі зараз перебуває Степаненко. Замінити його може капітан «Динамо» Сергій Сидорчук.

Трохи вище я поставлю представника «Манчечестер Сіті» Олександра Зінченка і Руслана Маліновського з «Аталанти». Обидва українські гравці видали блискучий сезон. Наставник «городян» Хосеп Гвардіола в цьому сезоні довіряв Зінченку місце в старті, а він доводив своєю грою, що він гідний грати в основному складі «Ман Сіті». Разом з «городянами» Зінченко став чемпіоном Англії і вийшов у фінал Ліги чемпіонів. Це дорогого коштує. Руслан Маліновський прекрасно зіграв за «Аталанту». Особливо у нього все виходило навесні. І українець заслужено в березні, квітні і травні був визнаний кращим гравцем «Аталанти». Також Руслан радував усіх тим, що навесні практично у всіх матчах відзначався результативними діями - голами або асистами.

Справа в півзахисті зіграє досвідчений Андрій Ярмоленко з «Вест Хема». Він оформив дубль у товариському матчі з Кіпром, а тому довів, що він як і раніше є лідером збірної України. Зліва в півзахисті зіграє Олександр Зубков, який представляє «Ференцварош». Зубков привчив фанатів до своїх дриблінгів і яскравих проходів, а тому він буде загострювати попереду.

Форвард

У нападі зіграє нападаючий «Гента» Роман Яремчук, який з 17 голами в сезоні увійшов до списку кращих бомбардирів цього сезону чемпіонату Бельгії. В принципі таким я бачу оптимальний склад збірної України на матч з Нідерландами.

 

Артем ФЕДЕЦЬКИЙ

Воротар

Найбільше шансів зіграти в рамці у Георгія Бущана. Він, напевно, буде номер один в поєдинку з Нідерландами. Він зараз переживає класний, піковий період в своїй кар'єрі. Як для воротаря, у нього вийшов такий хороший рік. І, якщо брати до уваги відбіркові матчі чемпіонату світу, Бущан був номером один. У нього було найбільше ігрової практики. На клубному рівні сезон у Бущана теж вдався. «Динамо» завоювало три трофеї. Він на емоційному підйомі, є впевненість в своїх силах. Мені здається, у нього найбільше шансів вийти в основі. Хоча і Анатолій Трубін - молодий талановитий воротар, який став гравцем року в складі «Шахтаря». Але Толік поки тільки набирає обертів, набиває гулі. Звичайно, при правильному підході у нього велике майбутнє. А Пятов - це досвід! Я Андрюху знаю вже багато років. Коли він в рамці, це означає, що є спокій в воротах. Але Андрій Шевченко зараз, напевно, дивиться і на ігрову практику воротарів. Пятов не програв конкуренцію в «Шахтарі». Просто Трубіну тренерський штаб дав кредит довіри, Толя скористався своїм шансом і Каштру з асистентами стали йому більше довіряти. Але на Євро місце в воротах в першому матчі займе Жора Бущан!

Захисники

Якби я був тренером, кого б я виставив в основі? Я б виставив Федецького в основі (сміється). Ну давайте спробуємо передбачити склад. Це, напевно, більше такої прогнозований склад.

Зазвичай кажуть справа - наліво. А я почну зліва - направо, тому що сто процентів зліва в обороні зіграє Віталік Миколенко. Хлопець зараз на ходу, він набрав хороший ігровий тонус. Що в клубі, що в збірній альтернативи йому немає. Так, Едуард Соболь з «Брюгге» себе теж непогано проявляє, але, думаю, тут ніяких варіантів не може бути, якщо є в обоймі Миколенко. Тут безальтернативно! А лівого центрального захисника зіграє Микола Матвієнко. Навіть за попередніми матчами ми бачимо, що він стабільно грає в складі збірної України і в «Шахтарі». Ось за ці дві позиції можна взагалі не переживати. Далі, якщо брати правого центрального, там вже такий гарний головний біль для Шевченка. Кого випустити? Досвідченого Кривцова або молодого Забарного? Забарний себе дуже класно проявив. Можна сказати, що Луческу його розкрив, довірив йому місце в основі. Ілля скористався своїм шансом і використовував його в повній мірі. Він зараз проявляє себе на полі, як впевнений топовий захисник. Він повірив у себе, відчув упевненість і, думаю, може Забарний з'явитися в центрі оборони. Але також може вийти і досвідчений Кривцов, у якого величезний досвід таких ігор за «Шахтар» в Лізі чемпіонів і Лізі Європи, а також за збірну України. Чесно, не знаю, кому віддасть перевагу Шевченко. Але справа, звичайно, зіграє Саня Караваєв. Інших варіантів бути не може. У спарингу з Кіпром така рокіровка була між Караваєвим і Забарним. І вірно! Мало що може трапитися на Євро. Команда повинна бути готова до всього. Караваєв на фланзі більш продуктивний. Але тим не менше Забарний зробив все що зміг в матчі з Кіпром, граючи флангового захисника. Виглядав він досить непогано. Але, якщо брати до уваги досвід і вибір позиції, Саня Караваєв більше підходить для того, щоб зіграти правого захисника.

Півзахисники

Якщо взяти центральну трійку гравців, то тут незрозуміла ситуація тільки зі Степаненком. Зрозуміло, що у Тараса проблеми з коліном. По ходу сезону він то грав, то лікувався. Хоча, зрозуміло, що це досвідчений футболіст, як в «Шахтарі», так і в збірній України. Але що буде робити Шевченко, теж незрозуміло. З іншого боку, є заміна! Серьога Сидорчук, який вийшов на той рівень, до якого всі звикли. Так, він зараз справжній лідер «Динамо» і в збірній той час, який йому було відведено, він провів спокійно, стабільно, на своєму хорошому, солідному рівні. Кого вирішить поставити в старті Шевченко? Ми граємо проти Нідерландів. Степаненко і Сидорчук в чомусь схожі. Хлопці з одного міста, з одної футбольної школи в Запоріжжі. Якщо Шевченко поставить в основі Степаненка, не думаю, що він помилиться. Якщо поставить Сидорчука, буде та ж ситуація. Тут йому доведеться думати про це в ніч перед матчем. А вище в півзахисті зіграють два наших мотори і лідери, які стали лідерами в своїх клубах, це Маліновський з «Аталанти» і Зінченко з «Ман Сіті». Тут інших варіантів бути не може. Тут, я думаю, сто відсотків, точно вгадав. Якщо говорити про фланги, то, найімовірніше, Зубков буде грати лівого інсайда, а праворуч зіграє Андрюха Ярмоленко. Тут також безальтернативно. Незважаючи на те, що Ярмоленко був травмований і не мав тієї ігрової практики в «Вест Хемі», в матчі з Кіпром Андрюха показав, що ще дуже рано його списувати. Є ще порох! Думаю, на Євро він себе ще покаже. Він старожил в збірній і в будь-яку хвилину готовий повести команду за собою. Хоча зрозуміло, що в команді вже є, не побоюся таких слів, авторитетні топ-футболісти Маліновський і Зінченко.

Сумніви тільки по двох позиціях? Це правильний, приємний сумнів. Тут не те, що невпевненість у гравці. Тут, навпаки, питання: кого поставити? Просто розумієш, що два гравці добре готові на одну позицію. Це позиція правого центрального захисника: Забарний або Кривцов. А також позиція центрального півзахисника: Степаненко або Сидорчук.

Чи може бути такий варіант, що Шевченко виставить в старті динамівську або шахтарівську зв'язку: Забарний-Сидорчук або Кривцов-Степаненко? Ні. У збірній такого немає. Там всі пристойного рівня. Тут вже такого немає: «Динамо» чи «Шахтар» «Гент» або «Аталанта». Там всі разом. У збірній клубні справи відходять на другий план. Незважаючи, хто став чемпіоном, а хто взяв срібні або бронзові медалі. Там вже все по-іншому. Так, десь хлопці можуть по-доброму один одного притравити. Але в футбольному середовищі це нормально. Але, якщо глобально брати і спробувати вгадати склад, мені здається, що вийдуть в основі все-таки Забарний і Сидорчук. Якщо брати до уваги матчі чемпіонату України і в збірній, чомусь така у мене перевага. Я так думаю. Можу помилитися, але, думається, таким буде склад. У будь-якому випадку це добре, якщо у Шевченка буде багато класних рівноцінних футболістів. Тут будь-кого можна ставити і бути в ньому впевненим. Взяти того ж Забарного. Хлопець себе впевнено почуває на футбольному полі, правильно вибирає позицію при відборі і добре грає головою. Може бути в майбутньому Забарний навіть переб'є трансфер Ван Дейка в «Ліверпуль»!

Нападаючий

Якщо говорити про стрижень, то тут на місце форварда претендують Яремчук, Бєсєдін та Довбик. У Довбика вийти в старті найменше шансів. Так, це гравець на перспективу, а на цьому Євро на підстрахування. Мораес зламався. Зрозуміло, що він був би в заявці. Але тепер у Довбика з'явився шанс, а на Євро все може бути. Бєсєдін, який відбував дискваліфікацію, дочекався Євро. Він також може нав'язати боротьбу, поборотися, забити потрібний м'яч. Він знаходиться в досить непоганій формі. Зрозуміло, що стрижневим футболістом буде гравець основи Яремчук. Він зарекомендував себе. Ми бачимо його результати в «Генті» і в збірній України. Так, десь трошки шкутильгає реалізація. Дай Бог, що той гол, який Роман забив Кіпру, це тільки початок, а безпосереднє продовження ми побачимо вже в недільному матчі з Нідерландами.

 

Оцініть матеріал
(67)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
samird
С учетом отсутствия Цыганкова состав легко читается. Из вариантов только Маолос вместо Зубкова и Сидорчук вместо Степаненко.
vitaha33
Думаю, що буде в захисті 5-1-3-1 з трансформацію в нападі 3-3-3, де латералі будуть закривати цілий фланг. При такій схемі Зінченко зліва, в центрі Малина, справа Ярмола(Марлос). На цю думку наштовхує проба в товарняку Забарного справа, і сьогодні він може зіграти правого центрального.
Доброгорский Юрий
--------------------Бущан---------------------
--------Забарный-Кривцов-Матвиенко--------
Караваев---------------------------------Миколенко
--------------------Степаненко-----------------------
-------Малиновский--------Зинченко--------------
-------------Ярмоленко---------------------------------
------------------------------Яремчук----------------------
Игра "в 5 защитников"!
Милан Милан
Слабое звено нашей команды в прогнозируемой схеме это линия атаки. Зубков совсем не уровень заборной. Яремчук не совсем уровень сборной. Ярмоленко просто тупой и не умеет играть в командную игру, которой начала при Шевченко славиться Украина. К тому же ещё и престарелый и без игровой практики. Защита Голландии ему не по зубам. Надежда только на пушку Малиновского и подключения крайних защитников, которые могут наделать шороху. Тут кстати, вместо Зубкова можно и Беседина выпускать, он и сзади и впереди отражает. Все же уровень у него повыше.