Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 23 вересня 2023, 02:25
24536
22

Чемпіоном Європи стане Франція, Україна вийде з групи

Оглядач Sport.ua дає прогноз на Євро-2020

| Оновлено 23 вересня 2023, 02:25
24536
22
Чемпіоном Європи стане Франція, Україна вийде з групи
Getty Images/Global Images Ukraine

Sport.ua разом із Favbet в спецпроекті «Україна на Євро-2020» проводить віртуальний чемпіонат Європи і визначає його переможця.

Прогнози - справа невдячна. Але дуже цікава і інтригуюча. Напевно, практично кожен футбольний уболівальник напередодні старту Євро-2020 задається питанням: хто стане чемпіоном Європи? Це питання, безумовно, цікавить і мене. А чому б прямо зараз нам і не поговорити на цю тему? Причому поговорити не «зі стелі», а на підставі фактів і цифр. А ще давайте задіємо і інтуїцію. Мій прогноз будуть ускладнювати особисті вподобання - куди ж без них, та й неясність відразу з чотирма командами, які вийдуть в 1/8 фіналу з третіх місць (чотири кращі команди, що посядуть треті місця в своїх групах). Але все одно давайте спробуємо.

Регламент. Дві найсильніші збірні кожної групи і чотири володарі кращих третіх місць вийдуть в плей-оф.

Група A (Рим/Баку): Туреччина, Італія (господарі), Уельс, Швейцарія.


Getty Images/Global Images Ukraine

У цій групі фаворитом бачиться Італія. Манчіні вдалося стабілізувати гру команди, провести зміну поколінь. Команда довгий час не програє, дуже мало пропускає. Не без проблем, але італійці повинні вигравати свою групу і виходити в 1/8 фіналу з першого місця.

Друге, на мій погляд, посяде Туреччина. У відборі на Євро турки обіграли вдома французів. Не програли їм і на виїзді. У відборі на ЧС-2022 підопічні Гюнеша впевнено обіграли Нідерланди і Норвегію. Кадрово команда виглядає сильніше і за швейцарців, і за британців. Тому саме вона, на мій погляд, і буде другою. Третє місце - за Швейцарією.

На перемогу Італії в групі у Favbet коефіцієнт 1.57

Група B (Копенгаген/Санкт-Петербург): Данія (господарі), Фінляндія, Бельгія, Росія (господарі).


Getty Images/Global Images Ukraine

Окремо в цій групі стоїть Бельгія. Команда Мартінеса дуже сильна індивідуально: Куртуа, Де Брюйне, брати Азари, Лукаку. Гравців такого статусу в інших командах групи просто немає. Вбачається, що бельгійці без особливих проблем займуть перше місце в цьому квартеті. Навіть з огляду на травму Де Брюйне. Мій фаворит на друге місце - Данія. Дуже рівна команда, дуже досвідчена, з лідерами в кожній ігровій ланці. До того ж, в матчі останнього туру данці вдома прийматимуть росіян. Третє місце розіграють між собою Росія і Фінляндія. Шанси дебютантів Євро фінів вважаю більш високими. Їхню силу оцінив по грі з нашою командою. Мені здається, що на цьому Євро збірна Суомі стане відкриттям турніру: щось на кшталт збірної Ісландії на минулому чемпіонаті континенту.

На перемогу Бельгії в групі у Favbet коефіцієнт 1.50

Група C (Амстердам/Бухарест): Нідерланди (господарі), Україна, Австрія, Північна Македонія.


УАФ

Почнемо від простого до складного. Навряд чи щось світить в цьому квартеті збірній Північної Македонії. І за кадровим підбором, і за досвідом ця команда апріорі не може «змагатися» з трьома іншими, які і поведуть боротьбу за два перших місця в групі. Знову-таки, якщо розглядати «відокремлену» трійцю під «мікроскопом», слід зазначити таке. Збірна Австрії - одночасно і темна конячка, і міцний середняк. Але явно не вище статусом. А якщо порівнювати її з Україною і Нідерландами - то нижче. Травмовано трьох лідерів - Баумгартлінгера, Баумгартнера і Арнаутовича. Плюс проблеми з голкіпером: досі був основним Шлагер, але останній сезон у нього невдалий. Є Бахманн з «Вотфорда», але у нього немає належного досвіду. Команда грає в закритий, оборонний футбол. Команда вікова. На мій погляд, саме вона виявиться третьою зайвою. Два перших місця займуть Нідерланди і Україна.

Якби Євро відбулося вчасно, тобто рік тому, я б беззастережно віддав нашій збірній перше місце в групі. Але зараз, на жаль, у мене такої впевненості немає. Мені здається, що наші фінішують другими. У Нідерландів хоча і є проблеми зі складом - Євро пропустять ван Дейк і Сіллесен, але інші лідери - в порядку: Де Йонг, Де Лігт, Депай, Блінд, Вейналдум. На мій погляд, за іменами, за досвідом все-таки команда де Бура трохи сильніша. Та й зіграємо ми з цією командою в Амстердамі. Так що, швидше за все, нідерландці будуть першими, ми - другими.

На перемогу України в групі у Favbet коефіцієнт 5.50

Група D (Лондон/Глазго): Англія (господарі), Хорватія, Шотландія (господарі), Чехія.


Getty Images/Global Images Ukraine

І в цій групі є явний фаворит - збірна Англії. Про силу цієї команди можна судити хоча б по тому, хто зіграв у фіналі Ліги чемпіонів («Челсі» - «МанСіті»). Команда відмінно укомплектована, є баланс між досвідом і молодістю. Чудово стартувала у відборі на ЧС-2022 (три перемоги з трьох). Ставлю на те, що саме ця команда буде першою в групі. Два роки тому, а може і рік, я б віддав перевагу в боротьбі за друге місце Хорватії. Але з моменту успіху на ЧС-2018 команда помітно «постаріла», просіла. У Лізі націй-2021 хорвати виграла лише один матч, інші п'ять програли. Відбір на ЧС-2022 теж почали невдало: програли Словенії, хоча потім двічі перемогли. Але кого: Мальту і Кіпр. Загалом, на мій погляд, друге місце займуть в групі чехи. Команда дуже збита, кваліфікована і не вікова. Але без явних лідерів. У відборі на ЧС-2022 чехи зіграли внічию з бельгійцями, хоча програли Уельсу. Загалом, крім англійців, в цій групі очки будуть втрачати всі. Шотландці, до слова, проти чехів зіграють вдома (в Глазго). Але ось інтуїція підказує, що другими стануть чехи, а хорвати третіми.

На перемогу Англії в групі у Favbet коефіцієнт 1.40

Група E (Севілья/Санкт-Петербург): Іспанія (господарі), Швеція, Польща, Словаччина.

Getty Images/Global Images Ukraine

Іспанія оклигала від невдач на трьох останніх великих форумах. Команда провела зміну поколінь, серйозно змінилася, оновилася, але від цього не стала слабшою. Ми можемо судити, хоча б, по Лізі націй. Навіть незважаючи на проблеми з коронавірусом, перше місце віддаю цій команді. Фаворит в боротьбі за друге місце особисто для мене - Польща. У неї є супер бомбардир - Левандовський. А ось у шведів їхній «супер» Ібрагімович пропустить Євро через травму. Роберт в зв'язку з цим і зробить різницю. Шведи треті.

На перемогу Іспанії в групі у Favbet коефіцієнт 1.32

Група F (Мюнхен/Будапешт): Угорщина (господарі), Португалія (чемпіон), Франція, Німеччина (господарі).

Getty Images/Global Images Ukraine

Справжня група смерті: відразу три чемпіони Європи (чинний і два екс) будуть розігрувати одного зайвого. Для мене фаворит цієї групи, як і турніру в цілому, французи. У команди Дешама просто приголомшливий вибір кандидатів: на кожну позицію - по два рівноцінних. Плюс повернувся в команду Бензема. Мені здається, французи стали ще сильніше після тріумфального для них ЧС-2018. Вони повинні фінішувати першими. Другими, на мій погляд, фінішують все-таки німці. Проблем у команди Льова вистачає, ми це пам'ятаємо за останньою Лігою націй (поразка від іспанців 0:6). Невдало стартували і в відборі на ЧС-2022: програли вдома Північній Македонії (хоча в двох інших матчах перемогли). Проте, вважаю, що другою буде саме Бундестім. Знаменитий німецький характер повинен зіграти. Та й недарма Льов повернув до складу Хуммельса і Мюллера. А ось чинний чемпіон континенту, Португалія, вважаю, буде лише третьою. Роналду вже занадто віковий, Фелікс - навпаки, занадто юний. Одного Бернарду Сільви для геройств буде замало.

На перемогу Франції в групі у Favbet коефіцієнт 2.20

1/8 фіналу

1:2A - 2B (18:00, Амстердам). Туреччина - Данія. Рівна пара. Турки трохи сильніше індивідуально, данці - командно. На мій погляд, індивідуальності переможуть колективність: далі піде збірна Туреччини.

2:1A - 2C (21:00, Лондон). Італія - ​​Україна. Зрозуміло, на чиєму боці мої симпатії, але, об'єктивно кажучи, італійці для нас завжди були неймовірно незручним суперником. Тому, якщо не трапиться дива, далі пройдуть італійці.

3:1C - 3D/E/F (18:00, Будапешт). Нідерланди - Португалія. Дуже складно передбачити переможця, адже у обох суперників є і свої сильні сторони, і свої слабкі. Вважаю, що далі піде збірна Нідерландів.

4:1B - 3A/D/E/F (21:00, Севілья). Бельгія - Швейцарія. Бельгійці заощадять більше сил на груповому етапі. Вони зараз просто сильніші за класом. Далі йде Бельгія.

5:2D - 2E (18:00, Копенгаген). Чехія - Польща. Рівень поляків трохи вище. До того ж, у них є те, чого (кого) немає у чехів - Левандовський. Польща переможе.

6:1F - 3A/B/C (21:00, Бухарест). Франція - Фінляндія. Мені здається, в даному випадку без варіантів: чемпіони світу йдуть далі.

7:1D - 2F (18:00, Лондон). Англія - ​​Німеччина. Пара, гідна, як мінімум, півфіналу. Англійці зараз більш стабільні, більш стійкі морально, та й, напевно, більш майстерні. Ставлю на перемогу британців.

8:1E - 3A/B/C/D (21:00, Глазго). Іспанія - Хорватія. Дуже цікава пара. Молодість і майстерність проти досвіду і майстерності. Далі, на мій погляд, піде команда Енріке.

1/4 фіналу

Чвертьфінал 1: Переможець матчу 6 - переможець матчу 5 (18:00, Санкт-Петербург). Франція - Польща. Зусиль одного Левандовського на цей раз буде замало. Франція помітно сильніша у всіх лініях. Та й з точки зору досвіду. Переможуть французи.

Чвертьфінал 2: Переможець матчу 4 - переможець матчу 2 (21:00, Мюнхен). Італія - ​​Бельгія. Італія - ​​дуже рівна команда, без суперзірок. А ось в Бельгії зірок повно. Вони і зроблять різницю. Виграє Бельгія.

Чвертьфінал 3: Переможець матчу 1 - переможець матчу 3 (18:00, Баку). Туреччина - Нідерланди. Команда де Бура - більш збалансована. І хоча в відборі на ЧС-2022 перемогли турки, цього разу, мені здається, виграють нідерландці.

Чвертьфінал 4: Переможець матчу 8 - переможець матчу 7 (21:00, Рим). Англія - ​​Іспанія. Теж дуже гучна вивіска. І дуже складний матч для прогнозу. Покладусь на інтуїцію: переможе Англія - ​​у неї більш рівний і більш збалансований склад.

Півфінали

Півфінал 1: Переможець чвертьфіналу 1 - переможець чвертьфіналу 2 (21:00, Лондон). Франція - Бельгія. Матч, гідний фіналу. Як на мене, дві найкращі зараз європейські збірні. Я сказав раніше, що для мене Франція - фаворит всього турніру. Вважаю, що в цій парі переможуть французи. Вони більш «рівні» в цій парі.

Півфінал 2: Переможець чвертьфіналу 4 - переможець чвертьфіналу 3 (21:00, Лондон). Нідерланди - Англія. Для нідерландців можливий вихід в півфінал - вже межа мрій. Англія на даний момент сильніша практично за всіма параметрами. У фінал виходять англійці.

Фінал

Getty Images/Global Images Ukraine

Франція - Англія. Ще жодного разу, на жодному з двох великих футбольних форумів, не було вирішального матчу за участю цих двох суперників. Якщо зіграють саме ці команди, вийде крутий і ажіотажний поєдинок. У обох команд є дуже сильні сторони і майже немає слабких. Мій фаворит - Франція. Вона просто трохи сильніша, трохи зірковіша, трохи вища за класом. Ці та інші «трохи» і визначать її підсумкову перемогу.

На перемогу Франції на Євро-2020 у Favbet коефіцієнт 5.0

Оцініть матеріал
(77)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Срна зізнався, чому Шахтар не призначить тренером Григорчука або Вернидуба
Футбол | 26 квітня 2024, 23:52 10
Срна зізнався, чому Шахтар не призначить тренером Григорчука або Вернидуба

Даріо вважає, що в Україні складно знайти коуча під «шахтарський футбол»

Екс-гравець Ліверпуля: «Я подумував про те, щоб накласти на себе руки»
Футбол | 27 квітня 2024, 03:15 0
Екс-гравець Ліверпуля: «Я подумував про те, щоб накласти на себе руки»

Стівен Ворнок зробив відверте зізнання і розповів про свою кар'єру

Коментарі 22
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ManUtd
А будет совсем по другому)
Тарас Дубина
Кажется, что данный обзор отталкивается только от количества "звезд" в командах. Например автор думает,что если в Бельгии полно "звезд" то они обязательно обыграют Италию.
Владислав Антонов
На всіх ресурсах майже в один голос прогнозують перемогу Франції. Значить цього не буде як на мене, вистрілити можуть Англія, Іспанія, Бельгія, Португалія.
olshody
Это гиблое дело, прогнозировать сразу такую группу событий. Надо ещё учесть, что согласно квантовой теории, будущее влияет на прошлое.) Значит кто то кому то выпустит чёрную кошку, и матч Франция - Англия в финале станет вообще невозможным.
winner2012
Прогноз конечно очень прогнозимый, если учитывать что не будет сенсаций, неожиданных результатов и т.д. Но так не бывает, всегда что-то происходит неожиданное.
Leo69
Все играют в футбол, а выигрывают немцы. Но это было раньше. Сейчас же все научились играть. И 10-12 команд могут выиграть ЧЕ. В современном футболе гений тренера значит гораздо больше, чем супер футболисты. Правильная тактика плюс физподготовка может побить класс.
zac1310
мой прогноз - этот прогноз сбудется процентов на 15-20
Павел СН
в житт! так просто,зг!дно статистики, не бувае
source02
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Олег Мандрівник
Ну Францы хороши конечно, но есть Бельгия, а побеждают Немцы
Ну я так, я мимо проходил
slafko
По мнению автора, Нидерланды чуть-чуть сильнее нас, а год назад мы прям на голову выше их были (я, конечно патриот, но...), Португалия какя-то недокоманда с мертвым лидером. Понятно, что в любимчиках французы (так об этом и так все трубят), но объективность очень уж субъективна.
Rem Arvipin
Да уж... прогноз из серии пальцем в потолок. Как в финале ЛЕ и ЛЧ в этом году. Те, кто играл в Англии, вымотаны чемпионатом и кубками. А испанский чемп в этом году вообще удивлял нестабильностью ведущих игроков. Поэтому скорее будет много сенсационных ничьих у фаворитов и не менее сенсационный финал типа Нидерланды - Германия
OKs100
И снова реклама казино. Как же она достала.
Vbolivalnyk-Peter
1. Хто сказав, що Голандці захочуть займати перше місце в групі?
2. Хто сказав, що Італійці захочуть займати перше місце в групі.
3. Хто сказав, що з "групи смерті" вийде далі 3 команди?
4. У разі гри Італія-Бельгія - хто сказав що якщо в тебе команда зіркова, то вона має перемагати дисципліновану та з трішки меншою кількістю "зірок".
5. Турки можливо на даному етапі і краще виглядають ніж Швейцарія, однак не забуваємо, що за "сирників" грає активно адмінресурс.
axylinam
Маловероятно,что французы выиграют чемпионат,а то,что наши выйдут из группы-очень вероятно
DK1961
Прогноз он и есть прогноз. Посмотрим, что будет на самом деле
Canadian_stallion
Все, игры отменяем и даём Франции трофей
Trasher311987
Украина выиграет Евро
Saar
Вболіваю за Україну та Італію.
Bohdan
Все прописано, як по нотах. Але не може бути чемпіонат без сенсацій, тому мій прогноз півфіналів: Франція-Бельгія, Німеччина-Україна.