Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Dota 2
| Оновлено 11 червня 2021, 09:10
1907
1

Кіберспорт українською – новий тренд

Мейджор з Dota 2 в Києві висвітлюють українською мовою

| Оновлено 11 червня 2021, 09:10
1907
1
Кіберспорт українською – новий тренд
WePlay Holding

WePlay Esports активно підтримує розвиток українськомовних кіберспортивних ведучих та коментаторів, або, як їх називають в індустрії – талантів. 

Ще на початку 2020 року компанія провела турнір із Dota 2 – WePlay! Bukovel Minor 2020. Саме тоді вперше була організована офіційна студійна українська трансляція.  Відгуки українських шанувальників кіберспорту показали, що трансляції державною мовою цікаві глядачеві. Тож, командою WePlay Esports було прийнято рішення організувати україномовну студію під час турніру WePlay AniMajor спільно з Федерацією кіберспорту України (UESF).

Головна студія WePlay AniMajor – англомовна. Вона знаходиться на WePlay Esports Arena Kyiv і стилізована в тематиці японського аніме.  Щоб україноськомовні фанати відчули атмосферу турніру, українську студію теж відповідно прикрасили. До того ж ведучі та коментатори одягнені у стилі аніме, що додає святкового настрою.

Міжнародний турнір з Dota 2 WePlay AniMajor проходитиме в Києві до 13 червня 2021 року. Кіберспортивні команди змагаються за загальний призовий фонд у $500 000 та 2700 очків Dota Pro Circuit (DPC).  Провідні команди світу зацікавлені показати найкращий результат, щоб потрапити на міжнародний турнір The International, де призовий фонд цього року складає 40 млн доларів.

Ведучим українськомовної трансляції WePlay AniMajor став Олексій «yXo» Малецький (Твіттер), що відомий шанувальникам кіберспорту вже багато років. Працювати в команді з Олексієм залучили молодих кіберспортивних коментаторів. Для багатьох із них це перший досвід роботи у професійній кіберспортивній студії на міжнародному турнірі. 


Олексій «yXo» Малецький, ведучий української трансляції WePlay AniMajor. Фото: WePlay Holding

 «Поки що є таке враження, що команда PSG.LGD переможе на цьому Major. Не зовсім зрозуміло, з ким вона змагатиметься в фіналі, адже зараз почалася стадія Play-off. По цій стадії буде більш-менш зрозуміло, хто ще з фаворитів зможе долучитися до чемпіонської гонки.

Все цікаве зазвичай будується навколо драфтів. Хто якого героя візьме, хто якого героя забанить. Також було кілька мемних моментів, із кумедного – де Артура «Arteezy» Бабаєва закидували на кліф. Загалом хочеться відзначити роботу внутрішнього ігрового оператора та продакшн у цілому. Українськомовна трансляція цікава тим, що ми тут говоримо про Dota 2 солов'їною мовою, яка ллється з наших вуст і передає глядачеві настрій. Dota 2 треба дивитися українською, це факт», – каже  Олексій «yXo» Малецький, ведучий української трансляції WePlay AniMajor.


Богдан «sadEAST» Ерліх, талант української трансляції WePlay AniMajor. Фото: WePlay Holding

З огляду на попит серед кіберспортивних вболівальників на українськомовний контент, команда коментаторів UcAst у партнерстві з Федерацією кіберспорту України працюватиме протягом усього турніру WePlay AniMajor. Українськомовні коментатори доводять, що кіберспорт українською мовою – це видовищно та емоційно. А ще – це унікальний досвід, ділиться враженнями Богдан «sadEAST» Ерліх:

«Я працював на сімох турнірах, але на такому великому – вперше. WePlay AniMajor став для мене вступом до студійного кіберспорту. До цього я працював на подіях більш аматорського масштабу. Якщо це був, наприклад, Major – я робив стрім і освітлення з дому. Так що з точки зору професійної роботи цей турнір для мене перший, і це дуже круто.

Коли мені запропонували приєднатися до команди – я не повірив. Думаю, невже мені пише сам Олексій «yXo» Малецький? Щоб підготуватися, я багато читав українською, дивився турніри та переглядав свої трансляції, працював над помилками. Українська трансляція може привернути увагу глядача своєю якістю, фішками та жартами, цікавою аналітикою. Упевнений, те, що ми зараз робимо, в майбутньому стане фундаментом українськомовного контенту в кіберспорті».

Дивитися українськомовну трансляцію можна на WePlay UA Twitch Main channel.

Головний ведучий українськомовного касту: 
Олексій «yXo» Малецький

Коментатори та аналітики українськомовного касту: 
Роман «DoubleEspresso» Губін 
Владислав «JUSTICE» Баган
Богдан «sadEAST» Ерліх
Богдан «Aelnis» Заверуха
Владислав «Maimeik» Лузан
Євген «TaiTake» Пахолюк
Олег «Feaver» Скаржинський 
Роман «bamb1notv» Жура


Студія української трансляції WePlay AniMajor. Фото: WePlay Holding

З 9 червня на WePlay AniMajor розпочався етап Play-off. Під час нього визначиться, які команди потрапляють до фіналу. 

Відкриття етапу Play-off на WePlay AniMajor. Фото: WePlay Holding

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 26 квітня 2024, 03:31 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

NAVI вийшли на перше місце у регіональному рейтингу Valve
Кіберспорт | 23 квітня 2024, 23:53 0
NAVI вийшли на перше місце у регіональному рейтингу Valve

Українська команда очолила престижний рейтинг

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
I_LOVE_UKRAINE
Круто, молодці, підписався