Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 12 червня 2021, 00:25
1660
3

Георгій СУДАКОВ: «Для всієї команди Шевченко - авторитет і приклад»

Півзахисник збірної України - про свої враження від перебування в збірній України

| Оновлено 12 червня 2021, 00:25
1660
3
Георгій СУДАКОВ: «Для всієї команди Шевченко - авторитет і приклад»
УАФ. Георгій Судаков

Наймолодший футболіст в заявці збірної України розповів, як ішов до своєї дитячої мрії.

«Я добре пам'ятаю той день, коли наша національна команда вийшла на Євро-2020. З юнацької збірної України під керівництвом Володимира Єзерського ми якраз повернулися з Вірменії, де проводили товариські матчі. Зібралися з хлопцями з «Шахтаря» на базі в Щасливому і дивилися гру з Португалією. Сказати, що ця перемога стала для нас несподіванкою, я не можу. Все-таки перша збірна вже встигла себе зарекомендувати, як команда, яка вміє грати в хороший футбол і з хорошими суперниками. Але все-одно, це було щось неймовірне - Україна посіла перше місце в такій складній групі, випередила чемпіонів Європи і достроково забронювала путівку на форум! В той день я, зрозуміло, і думати не міг, що доля розпорядиться таким чином, що потраплю на цей турнір. Але все вийшло, як в казці, хоча до неї я йшов своєю наполегливою працею...».

«В принципі, як і будь-який хлопчисько, який грає в футбол, я мріяв потрапити в збірну України. Тим більше, після того як виступав за юнацькі та молодіжну команди країни. Всі ми бачили, як змінилася збірна з приходом Андрія Шевченка, яку гру вона почала показувати. Особисто мені такий комбінаційний, позиційний футбол був до душі з самого дитинства. Так він всім відразу сподобався - хлопці про це постійно говорять. Тому команда відразу прийняла нові ідеї і повірила, що мета може бути досягнута. Перше місце в Лізі націй, перемоги над Сербією, Португалією, Швейцарією і Іспанією - все це було не випадково, а завдяки наполегливій і продуманій роботі. Можу про це судити, провівши в цій команді навіть кілька тижнів».

«Перша розмова з Андрієм Шевченком? Як такої, офіційної бесіди не було. Головний тренер сказав мені кілька фраз, і я приступив до роботи. Хвилювання, звичайно, було присутнє, все-таки така особистість. Для всієї команди Андрій Миколайович справжній авторитет і приклад, як потрібно йти до успіху. Перші тренування носили більше фізичний характер. Я не можу сказати, що у мене в футбольній кар'єрі було багато тестів - на щастя, методики підготовки в нашій країні помінялися, і мені не довелося бігати Купера, сім по 50 і так далі. Хоча, думаю, що впорався б. У всякому разі, що в «Шахтарі» взимку, що в збірній зараз тест під назвою Йо-Йо я здав краще за всіх. Мені, до речі, Андрій Миколайович допомагав (посміхається). Коли я залишився здавати норматив вже один, він зі мною біг і підбадьорював», - сказав Судаков.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коуч Евертона оцінив матч із Ліверпулем та прокоментував травму Миколенка
Футбол | 25 квітня 2024, 03:55 2
Коуч Евертона оцінив матч із Ліверпулем та прокоментував травму Миколенка

Шон Дайч та «Евертон» обіграли підопічних Юргена Клоппа 2:0 в АПЛ

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vitaljsn
Ну, особисто я не проти Судакова у збірній, тим більше шансу зіграти у нього майже не буде, але хлопчина, на мою суб'єктивну думку, толковий!!!
Але, СУКА, що це за рекламна стаття? Це на зразок: чому у нашому колгоспі з'явився новий передовик?
А тому, що голова колгоспу в нього вірить...
І тепер всі ЗМІ мають сформувати громадську думку, що так і має бути.
Хоча, повторюсь, в Судакова вірю!!!
Слава Україні, Героям Слава!!!
The_Kostbest
Шева ну чого ти такий класний)))
Віталій Ткачук
Я проти Судакова в збірній. Хлопчина він може й толковий, але як, людина, яка відіграла в чемпіонаті приблизно 300 хвилин ( левову частку з Маріуполем ), може бути викликана в збірну? Є ж кращі.