Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Bellator
| Оновлено 12 червня 2021, 01:00
2549
1

Ярослав Амосов – Дуглас Ліма. Прогноз і анонс на бій

Український боєць побореться за чемпіонський пояс у напівсередній вазі

| Оновлено 12 червня 2021, 01:00
2549
1
Ярослав Амосов – Дуглас Ліма. Прогноз і анонс на бій

«Мохеган Сан Арена», що розташована в Анкасвіллі (штат Коннектикут, США), в суботу 12 червня знову прийме черговий турнір Bellator. У заголовку майбутнього турніру Bellator 260 непереможений українець Ярослав Амосов спробує вирвати з рук бразильця Дугласа Ліми чемпіонський пояс у напівсередній вазі. Початок поєдинку орієнтовно о 06:00.

Дуглас Ліма: триразовий чемпіон

Ліма (32-8) ось уже як десять років безвилазно виступає в Bellator, ставши одним з кращих бійців в історії промоушену. За десять років він зібрав у промоушені чималу кількість нагород у напівсередній вазі: дві перемоги в сезонних турнірах, перемога в Гран-прі і завоювання чемпіонського титулу. Причому чемпіоном організації він ставав тричі.

Крім того, Ліма - рекордсмен Bellator за кількістю перемог нокаутом (9) і рекордсмен напівсередньої ваги Bellator за кількістю перемог (13).

У другий і поки останній раз він втратив титул у січні 2018 року, програвши Рорі МакДональду. У вересні 2018 року Дуглас стартував у Гран-прі Bellator з перемоги над Андрєєм Корєшковим задушливим прийомом в їхній трилогії. Вийшовши до півфіналу Гран-прі, в травні 2019 року Ліма відправив у нокаут непереможеного топового проспекта Майкла Пейджа, і в жовтні того року в фіналі повернув титул, взявши реванш у МакДональда.

Але свій останній бій Ліма програв. У жовтні 2020 року він піднявся в середню вагу, щоб спробувати щастя в бою з Гегардом Мусасі за тамтешній вакантний титул, але «Ловець снів» виявився сильнішим і переконав трьох суддів віддати йому перемогу.

Ярослав Амосов: «Український Хабіб»

Амосова часто порівнюють з екс-чемпіоном UFC у легкій вазі Хабібом Нурмагомедовим, однак бійцю з Ірпеня не подобається це порівняння, і він всіляко відхрещується від прізвиська «Український Хабіб». Якщо не брати до уваги певну стилістичну схожість, то Амосов на сьогоднішній день є найбільш близьким до повторення досягнення дагестанського «Орла» - рекорду в ММА 29-0. Для цього «Динамо» не вистачає чотирьох перемог без поразок.

До Bellator Амосов (25-0) прийшов у листопаді 2017 року. До цього моменту Ярослав був уже сформованим спортсменом, він тричі перемагав на першостях світу з бойового самбо і в ММА виграв 19 боїв з 19. До того моменту його мало хто знав у США, оскільки він виступав виключно на пострадянському просторі, будучи чемпіоном російської ліги Tech-KREP FC.

До 2020 року Амосов підійшов з перемогами в Bellator над Джеральдом Харрісом, Еріком Сільвою і Девідом Рікелсом. Незважаючи на пандемію, Амосов тричі бився в минулому році, здобувши перемоги над Едом Рутом, Марком Леммінгером і Логаном Сторлі на листопадовому шоу Bellator 252 у дуже близькому бою роздільним рішенням суддів.

Прогноз на бій

Рекорд претендента виглядає вражаюче, проте, що стосується його бійцівських якостей, то тут не все так ідеально. Амосов, безсумнівно, прогресував останні роки, однак у його діях залишається маса огріхів. Він непогано виглядає в стійці, у нього хороший джеб і серійна робота, також він відмінно адаптував свої самбістські навички в змішаних єдиноборствах, нерідко перемагаючи різними прийомами, в основному, задушливими.

Але Амосову часто не вистачає зібраності і «холодної голови». А його найбільш впадаючим у вічі недоліком можна вважати функціональну готовність. Ярославу не завжди вдається розподілити сили на три раунди, а йому належить провести 5-раундовий бій - вперше в кар'єрі.

Ліма за свою кар'єру неодноразово проходив п'ять раундів, в плані досвіду, рівня опозиції і тому подібного Амосов навіть і поруч з ним не стоїть. Змагатися в партері з Лімою - небезпечна затія, оскільки чемпіон володіє чорним поясом із БЖЖ з 10-ю перемогами сабмішном у кар'єрі. Але при всьому при цьому Ліма - базовий ударник. Муай-тай - його головна зброя. Він є розважливим страйкером з вивіреними і потужними панчами і кіками.

Ліма в цій парі - більш креативний боєць із вищим кейдж-IQ. Всі вищеописані переваги чемпіона говорять самі за себе. Очікуємо, що Ліма буде методично розбивати Амосова в стійці, і коли той втомиться, фінішує його в другій половині зустрічі.

Перемога Ліми нокаутом у 3-му раунді

1xBet  
  • 2.02
  • 1.82
Сделать ставку Зробити ставку
Favbet  
  • 2.0
  • 1.8
Сделать ставку Зробити ставку
Parimatch  
  • 2.0
  • 1.8
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 07:01 6
Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна

За останніми чутками, Андрій не погодився на продовження контракту та може залишити клуб

Чемпіонка Вімблдона розлучається з чоловіком
Теніс | 23 квітня 2024, 14:18 1
Чемпіонка Вімблдона розлучається з чоловіком

Маркета Вондроушова і Штепан Шимек більше не разом

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vadimter
Перемога Амосова рішенням суддів!